To ja może dam swoją opinię, zaskakująco nieco inną:
Pomysł ze Spawnem za 800 zł może i dobry, ale ja osobiście pass. I to pomimo tego, że biorę inne tytuły z SL USA.
Po pierwsze dlatego, że byłaby to część tej serii i w połączeniu z runem Kudranskiego powstałaby duża wyrwa w środku. Dla mnie komplecisty to spory minus.
Po drugie słyszałem zbyt wiele opinii o coraz bardziej rozwleczonych i wręcz nudnych momentach z biegiem serii który ratują tylko rysunki. Dla mnie za duża inwestycja czasowa.
Po trzecie cenowo wychodziłoby to dużo więcej niż wydania USA. Wydania z USA w slipcase są często do dorwania za nawet 160 zł zbierające po 25 zeszytów. Polskie wydanie byłoby nie do kupienia w podobnej cenie, myślę, że gdyby ktoś chciał to tak wydać musiałby wołać co najmniej 250 zł żeby otrzymać jakikolwiek zwrot z inwestycji. Studio z tego co tu jest pisane wydałoby bez slipcase, w mniejszym formacie za 200 zł. Nie winię wydawnictwa, winię chore ceny druku w PL. Dla mnie za duża inwestycja pieniężna.
Takie moje osobiste powody, niemniej obstawiam, że rynek by to przyjął. Jest głód dużo większy niż był na Darkness także wyliczenie jakie przychodzi mi do głowy:
mniejsza cena i mniejsze pożądanie Darkness = większa cena i większe pożądanie SpawnaWychodzi mi kolejny sukces