Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3244880 razy)

zombie001, sanko99 i 20 Gości przegląda ten wątek.

Offline dinogal

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19635 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:27:59 »
Brałbym za 8 stówek bez dwóch zdań. 8) Ja jak zwykle boje się tylko o transport takich kobył... Ale IMO  bezpieczniej to robić na raz, chyba każdy tytuł wielotomowy miał problem ze zbyciem idealnie wszystkich tomów. A jedna sztuka to patrz ile piwnicy zajmuje.. taki karton to wszystkie fundamenty budynku przeciążą  ::)
Wtedy to basen samoczynnie się zrobi  :P

P.S jak mówi Szekak, SL ogłasza kupno licencji, każdy kto ma problem odkłada 100zł miesięcznie i do momentu obróbki komiksu ma hajs na kupno   :D
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:29:38 wysłana przez dinogal »

Offline pMk_91

« Odpowiedź #19636 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:29:38 »
Przeginka? Chodzi o 100 zeszytów i serię, której nie ma możliwości tyknąć w inny sposób lub przez kogoś innego. Albo teraz, albo nigdy. Zawsze się zastanawiam w czym jest tak duży problem, jeżeli SL zapowiada premierę pakietu 100 zeszytów w 4 integralach za 800zł na październik, to wystarczy sobie wyobrazić, że dwóch integrali zapowiedzieli np. na lipiec, odłożyć sobie 400zł, a dwóch pozostałcyh na październik, i znów sobie odkładamy 400zł - problem rozwiązany.
Problem rozwiązany. Dzięki w życiu bym tego nie wymyślił. Ok dajesz Pan i 200 zeszytów naraz za 2 koła.

Offline parsom

« Odpowiedź #19637 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:35:42 »
Dorzuć do tego pudełko, ustaw cenę na 1000 zł. I lecisz - chętnie pośledzę losy tego epickiego flipa.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #19638 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:38:05 »
Z serii nie wiem, ale się wypowiem: Gdyby choć trochę interesowała mnie ta seria, to oczywiście wolałbym dostać wszystko na raz. Idealne rozwiązanie, a nie pierdzielenie się 2-3 lata (albo i dłużej) jak w innych wydawnictwach po 1 tomie co kilka miesięcy.

Offline komiks

« Odpowiedź #19639 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:38:18 »
ale po prawdzie to by wchodziło 8 zł za zeszyt czyli po taniości :)

Ogólnie nie ma znaczenia ile wychodzi za stronę albo zeszyt, znaczenie ma tylko kwota końcowa. Ludzie wolą wydawać w ratach np. 45 zł i w rezultacie grubo przepłacać za całość, niż wydać jednorazową większą kwotę. 800 zł to jest więcej niż Artist Edition, albo super duper wydanie od PolishComicArt. Jeśli wystawisz taki pakiet to będzie moim zdaniem fajny eksperyment i testowanie nowego segmentu cenowego. Powodzenia! ;D
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #19640 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:40:51 »
Im więcej tu jojczenia jakie to drogie i ile osób tego nie kupi, tym większą mam pewność, że zejdzie na pniu i o żadnym sraniu czy też innym international meeting via teams w dniu premiery w czwartek o 12:00 nie ma co myśleć, tylko pilnować i odświeżać stronę sklepu. Jeśli wydać, to jedynie naraz te 4 tomy. Chętnych nie zabraknie, a za x lat będzie można z ulgą spojrzeć na półkę na te grzbiety i poklepać się po ramieniu, że nie przespało się tego wydarzenia. Podstawka czy limitka to już przy tym nie będzie żaden dylemat. I też nie ma tej decyzji co za bardzo odkładać w czasie. Trzeba kuć żelazo póki gorące.

Offline daviddaniel

« Odpowiedź #19641 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:44:17 »
Lepsza wersja wszystko na raz za 800zl.
Jedyna bezpieczna dla Wydawnictwa.
Klient jeśli chce lub nie stać go na wydatek
800zl w jedym miesiącu może sobie zakup rozłożyć na dwa.
Pierwszy wirtualny teoretyczny zakup 3mc przed premierą ;)
i drugi wydatek 400zl w dniu premiery.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #19642 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 17:59:14 »
Wziąłbym za 800 ;)

Offline Alienus66

« Odpowiedź #19643 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 18:02:33 »
Osimset i komplecik co się pierdzielić w tańcu z dzieleniem

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19644 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 18:12:07 »
Dzieki za wszystkie opinie. Zaskoczyliscie mnie waszym optymizem. Wrocimy do tematu w 2026.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19645 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 18:18:41 »

Siadam sobie, otwieram Hunter Killera bo znalazłem chwiłe czasu by poczytać i ciup. Chyba i mnie klątwa Studia Lain dorwala:/ wraca do Gildii.

Wszystkim się zdarza, możesz reklamować.

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #19646 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 18:31:55 »
Dzieki za wszystkie opinie. Zaskoczyliscie mnie waszym optymizem. Wrocimy do tematu w 2026.
Też bym był optymistą i wziął 2x400 lub nawet 1x800. Niestety brakło mi już nadziei na wydanie regularnej serii po polsku i właśnie w piątek odebrałem zamówienie z dwoma pierwszymi Compendium po angielsku...
Podoba mi się to wydanie i o ile mi się nie rozleci to raczej już nie będę kupował po polsku.
A coś mi świta że były plany Studia na run Kudrańskiego w regularnej serii? Endgame też?

« Odpowiedź #19647 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 18:34:43 »
Te 100 zeszytów to byłoby od samego początku tak? Teoretycznie 8 stówek to dużo, fakt, ale tak jak inni pisali - odkładamy przykładowo po 5 dyszek miesięcznie i tak bardzo się tego nie odczuje. Ja bym brał, bo Spawna chciałbym przeczytać od samego początku. Sam zresztą sugerowałem kiedyś rozbicie każdego "Compendium" na dwa tomy i wydawanie tego w ten sposób. Jeżeli to by chwyciło, to co roku można by zrobić taki pakiet i w 3 lata mamy 300 zeszytów na polskim rynku + serie poboczne. A jak oryginalna seria dociągnie do zeszytu numer 400, to wtedy można zrobić kolejny pakiet :)

Bardziej martwię się o wysyłkę takich gabarytów, ale pewnie i to da się ogarnąć. Tylko, że przy komiksach w okolicach 600 stron na tom trochę sztywniejsza okładka by się przydała, bo "Darkness" zaczęło mi się wyginać. O dziwo dotyczy to tomu drugiego, którego jeszcze nie przeczytałem.

A może każde Compendium podzielić na 3 tomy po około 400 stron na tom by wtedy było? Lepiej będzie się czytało i powinno dłużej wytrzymać. Duża by była różnica w cenie przy takim zabiegu?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline 79ers

« Odpowiedź #19648 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 18:58:01 »
Albo 3 Kompendia bez tłumaczenia za 750zł.

Offline jedrol

« Odpowiedź #19649 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 19:14:55 »
Bral bym za 800, mysle ze zejdzie, duzo osob bedzie marudzic ale to moze byc dodatkowy szal bo w to juz nikt nie wierzyl ze to wyjdzie do tego taki pakiet to bylo by wydarzenie w kotrym wielu chcialo by wziac udział:) Rozumiem ze mowimy o pierwszych 100 numerach? To jest szamsa ze drugi by zszedl i tak bo jest grono ludzi ktore pierwsze dwa tomy ma nadal w zeszytowkach a z chexia wzieli by sam nowy material(chyba ze mnie wspomnienia myla i wcale tego tyle nie wyszlo )