Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3245837 razy)

WolfSazen, HORN3N, Cornelius i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19485 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 00:03:31 »
Znowu zaczęło się cytowanie „kobył” z okładkami, przez co trudno przebić się przez kolejne strony. Przecież powstał wątek SL z okładkami.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19486 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 00:25:21 »
Znowu zaczęło się cytowanie „kobył” z okładkami, przez co trudno przebić się przez kolejne strony. Przecież powstał wątek SL z okładkami.

Nie bój się, to po prostu kolejny cykl tego samego. Najpierw garstka bezrobotnych okupujących to forum od rana do nocy wybierze dwie brzydkie okładki i jedną w miarę, po czym jak tylko przedsprzedaż wystartuje w środku dnia roboczego to wykupią tę jedną w miarę ładną i mniej brzydką z tych brzydkich. Dla ciebie zostanie najbrzydsza, bo przecież to twoja wina, że nie przeczytałeś tego jednego postu piętnaście stron wątku temu gdzie było napisane co wybrali i kiedy przedsprzedaż startuje. Ale nie martw się, bo jak w ogóle nie uda ci się kupić to w sumie lepiej dla ciebie, bo prawdopodobieństwo otrzymania źle wydrukowanego, źle sklejonego lub uszkodzonego mechanicznie egzemplarza jest tak duże, że odechce ci się w ogóle to kupować. Tylko przypadkiem nie wyrażaj swojego niezadowolenia, bo przecież wszystkim wydawnictwom się to zdarza, możesz reklamować a tak w ogóle to wydawnictwo robi ci przysługę, że wzięło od ciebie kilkaset zbędnych złotych za swoje produkty. O czymś zapomniałem koledzy?

Offline komiks

« Odpowiedź #19487 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 00:44:08 »
Tak, skąd bezrobotni mają 400 zł na komiks?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #19488 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 00:59:46 »
Co dwie armie, to nie jedna.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19489 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 01:01:17 »

Od mamy

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #19490 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 01:07:28 »
Wszystkie piękne, ale chyba zdecyduje się na A.
Ile tak mniej więcej to będzie stron, i cena? Niedługo wypłata i tak nie wiem ile kasy rezerwować na ten piękny zakup (o ile oczywiście się załapię hah)

To co SL ma wydać będzie miało jakieś 600 stron. Tak by wynikało z ilości stron w 4 TP.
Arek pisał, że cena wyniesie około 300 PLN.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

« Odpowiedź #19491 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 01:27:04 »
Dzięki wielkie!
Czyli skoro na razie mają to być 4 TP to kiedyś możemy się spodziewać 5 i 6 który ma być w pod koniec maja? W sumie seria nadal jest wydawana, więc dobrze było by ciągnąć ją, jeśli okaże się sukcesem sprzedaż (a raczej tak będzie  :D )
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Midar

« Odpowiedź #19492 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 01:37:20 »
Nie bój się, to po prostu kolejny cykl tego samego. Najpierw garstka bezrobotnych okupujących to forum od rana do nocy wybierze dwie brzydkie okładki i jedną w miarę, po czym jak tylko przedsprzedaż wystartuje w środku dnia roboczego to wykupią tę jedną w miarę ładną i mniej brzydką z tych brzydkich. Dla ciebie zostanie najbrzydsza, bo przecież to twoja wina, że nie przeczytałeś tego jednego postu piętnaście stron wątku temu gdzie było napisane co wybrali i kiedy przedsprzedaż startuje. Ale nie martw się, bo jak w ogóle nie uda ci się kupić to w sumie lepiej dla ciebie, bo prawdopodobieństwo otrzymania źle wydrukowanego, źle sklejonego lub uszkodzonego mechanicznie egzemplarza jest tak duże, że odechce ci się w ogóle to kupować. Tylko przypadkiem nie wyrażaj swojego niezadowolenia, bo przecież wszystkim wydawnictwom się to zdarza, możesz reklamować a tak w ogóle to wydawnictwo robi ci przysługę, że wzięło od ciebie kilkaset zbędnych złotych za swoje produkty. O czymś zapomniałem koledzy?

Istna czara goryczy tu się ulała. Ja mam trochę inne doświadczenia ze SL. Kupuję większość ich komiksów odkąd zaczęli wydawać i jak do tej pory, bez problemu udało mi się wszystkie zamówić, głównie w okładkach limitowanych. Z tego całego stada komiksów, trafiły mi się dwa uszkodzone, które bez najmniejszego problemu zostały w ramach reklamacji (gildia) wymienione.

Offline Death

« Odpowiedź #19493 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 05:51:16 »
Wyczekiwalem hunterka na gildii i przyszło mi powiadomienie o dostępności akurat jak zaczynał się mój lot. Po ladowaniu niedostępny. To się nazywa pech:(
Ja kupiłem CE jak byłem w górach w Albanii i akurat na chwilę miałem zasięg.  :D

Offline Sephinroth

« Odpowiedź #19494 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 05:56:32 »

To ja bym zapytał, skąd rencistki mają takie zasoby finansowe na korzystanie z wszelkich form kultury... Bilety na koncert za 1000 PLN?  :-X Kolejne setki złotych na komiksy? Wow, żyjemy w bogatym kraju ;)
“Thou shall only have foes to be hated; but not foes to be despised: thou must be proud of your foes.”

Offline michał81

« Odpowiedź #19495 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 06:02:43 »
Najpierw garstka bezrobotnych okupujących to forum od rana do nocy wybierze dwie brzydkie okładki i jedną w miarę, po czym jak tylko przedsprzedaż wystartuje w środku dnia roboczego to wykupią tę jedną w miarę ładną i mniej brzydką z tych brzydkich.
Jak zostało to już udowodnione kilka razy to nie forum decyduje o tym jakie okładki zostaną wybrane a użytkownicy facebooka. Był chyba jeden przypadek kiedy po głosach niezadowolenia jeden ze Slainów dostał okładkę jaka wygrała na forum. Do tej pory się nie wyprzedała :) 

Offline LukCook

« Odpowiedź #19496 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 07:22:50 »
Jak zostało to już udowodnione kilka razy to nie forum decyduje o tym jakie okładki zostaną wybrane a użytkownicy facebooka. Był chyba jeden przypadek kiedy po głosach niezadowolenia jeden ze Slainów dostał okładkę jaka wygrała na forum. Do tej pory się nie wyprzedała :)

Pozostałe też się nie wyprzedały, wszystkie 3 są dostępne. Sprawdź, zanim napiszesz, czy celowo manipulujesz?

Offline michał81

« Odpowiedź #19497 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 07:46:35 »
Nic nie manipuluje, bo mówię o tej konkretnej okładce a nie o pozostałych. @LukCook zapominasz o jednej rzeczy to jest okładka limitowana w ilości 200 sztuk. A patrząc jak forum o tą okładkę walczyło i że się nie wyprzedał to jednak cos mówi o forum, że może jednak nie jest aż tak liczne w decyzyjności.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Kwiecień 2025, 07:48:14 wysłana przez michał81 »

Offline LukCook

« Odpowiedź #19498 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 07:49:12 »
Z nakładem masz racje, 200 sztuk drugiej limitki też się nie sprzedało. Idąc tym tropem regularna okładka Stone miała więcej głosów na fb, niż forum. Jako jedyna ciągle jest dostępna (w gildii).

Offline michał81

« Odpowiedź #19499 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 08:22:04 »
Inna sprawa to Slaine jest serią i tu działa prawo serii, brakuje wcześniejszych tomów to ludzie nie kupują. Ta okładka jest o tyle specyficzna, że liczyłem wtedy głosy po dramie jaka z nią wyszła na forum. Na start powinna sprzedać się wtedy prawie połowo jej nakładu, a do tego czasu powinna już być niedostępna, a w grudniu trochę jej jeszcze widziałem w jednej piwnicy ;)

Zresztą ja już widzę głosy (i na forum i w komentarzach na gildii), że ktoś nie kupi bo się wyprzedały okładka którą chciał, a ja zawsze głupi myślałem że ważniejszy jest komiks niż sama okładka.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Kwiecień 2025, 08:25:45 wysłana przez michał81 »