Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248376 razy)

Castiglione, nocny i 16 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19470 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 16:19:45 »
Rozumiem że na tym Spawnie będę jeszcze napisy? To czekam na finalne wersje, wtedy dopiero wybiorę.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19471 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 16:21:45 »
Rozumiem że na tym Spawnie będę jeszcze napisy? To czekam na finalne wersje, wtedy dopiero wybiorę.

tak, jasne ze tak
ale czytam komiksy pytał co ludzie wybrali to wrzucam
jedyna zmiana jaka dokonalem, zeby to mialo to rece i nogi
to w zestawie 2 dodalem okladke takze rysowana przez todda,
a wywalilem taka komputerowa
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #19472 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 16:35:23 »
Tak jak w życiu zwykle mam pecha, tak ostatnie 2 dni jadę na dużym farcie!
Dopiero co zaliczyłam smutaska; bo nie udało mi się upolować biletów na Lady Gagę w Berlinie.
Nastąpił nagły zwrot akcji i jak rasowa hienka cudem upolowałam bilety na J.Lo w stolycy; a na deser wspaniałą limitkę B ze STONEM.🥰
Koniec szaleństw na ten miesiąc! 🤣🤣🤣

Co prawda, regularna zielona też mnie kusiła. Jednak skojarzenie z DRAGON BALLEM i moja nowa fiksacja na punkcie miksu kolorów złoto i czerń; [ostatni krzyk mody w Mordorze!] przeważyły!

Tak. Tm Semic to wydał ale na offsecie.

Teraz to mi kolego przypomniałeś dzieciństwo i moją psiapsi; która podwędziła starszemu bratu ten komiks z Larą Croft od TC-Semic i mi pożyczyła, żebym mogła się uczyć rysowania ładnie twarzy...Coś mi to nie pomogło.🤣🤣🤣
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline dinogal

« Odpowiedź #19473 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 17:16:47 »
"Mocniej używana grafika komputerowa"?
Chyba źle zadałeś pytanie.
Na chwilę obecną nie ma większej różnicy między rysunkiem analogowym a tym narysowanym na tablecie (pomijając brak fizycznego oryginału).
"Efekt" pojawia się w kolejnym kroku, rysunek na tablecie robi się na warstwach, zeskanowany rysunek analogowy trzeba rozdzielić na takie warstwy.
I wtedy, w kolejnym kroku dostajesz to co na powyższych planszach (czyli pierwszy plan w czerniach, na drugim czerń zastąpiona szarością lub wybranym kolorem).
I w kolejnym nakładanie kolorów, które można zrobić zarówno "cyfrowo" jak i analogowo.
Określenie "grafika komputerowa" jest jakimś skrótem myślowym, który niczego nie wyjaśnia.

zgadza się, użyłem dużego uproszczenia tak to nazywając ale mniej więcej uzyskałem odpowiedź. Po prostu na szybko przyglądając się wyglądało dla mnie jakby jedna warstwa była tworzona "analogowo" a druga podrasowana cyferowo coś a'la ABC (znowu uproszczenie). i  mój mózg odbierał ten rysunk jak animacja ożywionego starego zdjęcia jeśli wiesz o czym mówię :) ale dzięki !

Offline FDH

« Odpowiedź #19474 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 17:47:10 »
Tak. Tm Semic to wydał ale na offsecie.

Ja mam taką pomniejszoną wersję ,dodatek do gazety ale na kredzie i pamiętam że wtedy nawet mi się podobało.Muszę to znaleźć, jest gdzieś na dnie szafy ze starociami,teraz sobie o tym przypomniałem.Ale to też rysował Turner? czy ktoś inny,okładka wygląda na Turnera :o

Offline MacLeSkr

« Odpowiedź #19475 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 18:01:25 »
tak, jasne ze tak
ale czytam komiksy pytał co ludzie wybrali to wrzucam

Takie pytanie o te okładki - coś była chyba kiedyś mowa, że to będzie tak pomyślane, żeby któryś z zestawów pasował do "King Spawna", bo razem tworzą jakiś większy wzór czy coś takiego. Jak to ma wyglądać? Czy coś mylę?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #19476 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 18:08:48 »
Takie pytanie o te okładki - coś była chyba kiedyś mowa, że to będzie tak pomyślane, żeby któryś z zestawów pasował do "King Spawna", bo razem tworzą jakiś większy wzór czy coś takiego. Jak to ma wyglądać? Czy coś mylę?

Zestaw nr 1, czyli pewnie zestaw regularny.

Offline MacLeSkr

« Odpowiedź #19477 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 18:13:00 »
A to o to chodzi, dzięki :) To już wiem, że biorę ten zestaw :)

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #19478 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 18:59:54 »
Ja mam taką pomniejszoną wersję ,dodatek do gazety ale na kredzie i pamiętam że wtedy nawet mi się podobało.Muszę to znaleźć, jest gdzieś na dnie szafy ze starociami,teraz sobie o tym przypomniałem.Ale to też rysował Turner? czy ktoś inny,okładka wygląda na Turnera :o

Tak, całość narysował Michael Turner.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19479 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 19:11:04 »
Przy okazji kończmy też pracę nad

Sonata

Hellcop

Na obrazkach fajnie a na żywo może być taki płaskowyż jak w Hunter Killer. Przejrzałem ten komiks i nie wiem jakim cudem te dynamiczne kadry wydrukowane zostały tak, że jedzie nudą. W wersji cyfrowej postaci aż wyskakiwały z kadru.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #19480 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 19:15:21 »
Okładki Gunslingera

zestaw 1

zestaw 2

zestaw 3

Jak dla mnie zestaw 1 :)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline komiks

« Odpowiedź #19481 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 19:29:54 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline SawiK

« Odpowiedź #19482 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 19:37:49 »
Zestaw nr 1, czyli pewnie zestaw regularny.

Rewelacyjnie to wygląda, ciekawy jestem czy da radę takie zestawienia graficzne zrobić z kolejnymi zestawami.
I wszystkie trzy zestawy okładkowe maja to cis, każdy świetny. Na który się zdecydować wyjdzie przy szale zakupowym.
Patrząc jak mniej znane tytuły zeszły to już SL może być spokojne Spawn będzie sprzedażowy hitem, oby serwery Gildi to udzwigly 😉
Stone, udało się załapać na wariant okładkowy B .
ABC Warriors w grudniu, to już wiem co dostanę od Św Mikołaja , chyba ze niezasłuże 😉

Offline Norbo80

« Odpowiedź #19483 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 22:59:16 »
Wyczekiwalem hunterka na gildii i przyszło mi powiadomienie o dostępności akurat jak zaczynał się mój lot. Po ladowaniu niedostępny. To się nazywa pech:(

« Odpowiedź #19484 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 23:58:03 »
Okładki Gunslingera

zestaw 1

zestaw 2

zestaw 3

Wszystkie piękne, ale chyba zdecyduje się na A.
Ile tak mniej więcej to będzie stron, i cena? Niedługo wypłata i tak nie wiem ile kasy rezerwować na ten piękny zakup (o ile oczywiście się załapię hah)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉