Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248643 razy)

Darth Lexus, amsterdream i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19440 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 23:22:09 »
A może deklaracja że jeśli Gunslinger wyprzeda się w ciągu 1-2 godziny to zaczniesz rozmowy z Toddem w sprawie drugiego wydania w tym samym nakładzie? Oczywiście z nowymi okładkami

Szybka sprzedaż nie implikuje popytu na dodruk.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline celtic

« Odpowiedź #19441 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 00:14:11 »
Ale taka wiadomość zniechęciłaby spekulantów
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Randal63

« Odpowiedź #19442 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 02:47:37 »
aBC w tym roku

reszta w przyszłym

z kobył ale nie 2000ad będzie jeszcze Vae Victis w tym roku
A Vae Victis to bliżej lata czy jesieni ? Tak patrzę z boku na ten szał Lain USA (nie uczestniczę w tym bo to nie moja "bajka") i stwierdzam ,że nie mam co kupić. :( Czekam już któryś rok z kolei na Nemezis a on cały czas spada w kalendarzu . Nie śmiem już pytać o "Meltdown Man'a i inne pozycje z 2000 AD które zostało rozjechane przez Lain USA. I na koniec ciekawostka. Kupiłem od Was Morderczą kołysankę  ;) Niestety nie zdążyłem jej przeczytać, bo się obudziłem.Jak się okazało to był tylko sen. ;D

Offline jedrol

« Odpowiedź #19443 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 07:52:19 »
A Vae Victis to bliżej lata czy jesieni ? Tak patrzę z boku na ten szał Lain USA (nie uczestniczę w tym bo to nie moja "bajka") i stwierdzam ,że nie mam co kupić. :( Czekam już któryś rok z kolei na Nemezis a on cały czas spada w kalendarzu . Nie śmiem już pytać o "Meltdown Man'a i inne pozycje z 2000 AD które zostało rozjechane przez Lain USA. I na koniec ciekawostka. Kupiłem od Was Morderczą kołysankę  ;) Niestety nie zdążyłem jej przeczytać, bo się obudziłem.Jak się okazało to był tylko sen. ;D

Wydaje mi sie ze dotychczas dostawalismy jeden komiks "klasyczny" od lain miesiecznie, teraz doszedl drugi z lain USA. Wiec tempo wydania Europejskich komiksow jest takie same jak bylo, poprostu jest o nich ciszej niz o komiksach z Top Cow. Fakt ze dla czesci  osob zarowno Armie Zdobwcy jak i Czwata siły to byly conajmniej pół duble ;) Wiec moze to troche potegowac wrazenie. Ale cytujac klasyka "spokojnie, zaraz sie rozkreci" :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #19444 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:08:53 »
A Vae Victis to bliżej lata czy jesieni ?

Kilka dni temu prezes odpisał mi że celują we wrzesień.

Edit: znalazłem post
Vae jest na etapie pracy redakcyjnej. Mamy dostać komiks w kwietniu do korekty, a potem do składu, masa roboty - raz ze kobyla, dwa ze masa historycznych rzeczy do sprawdzenia - wiec tak wstępnie planujemy wrzesień
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:10:31 wysłana przez Dracos »

« Odpowiedź #19445 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:19:00 »
A okładki do Gunslingera już wybrane? Fajnie by było móc sobie przetrawić jaki komplet wybrać :)
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #19446 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:25:44 »
Ciekawe ile na ten moment zostalo sztuk Stone...

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19447 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:36:12 »
ja pochwalę się nowymi komiksami :) Armia z małą wadą drukarską bo jedne strony są źle połączone przez co nie można rozłożyć do końca, ale zostawiam, aż tak mi nie przeszkadza.

Pytanko - czy kolory w Armiach zdobywcy mają tak się "rozlewać" na kontury czy mam błędnie wydrukowany egzemplarz? Wszystko jest nieostre i wygląda jakby miało poświatę. Nie mam czarno-białej wersji do porównania ale wygląda to dość dziwinie.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19448 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:51:16 »
Kolejna paczka komiksów z SL odebrana i niestety kolejna kicha.
- Hunter Killer - zdarte foliowanie na krawędzi jednej z okładek (nie mówię o opakowaniu a o laminacie); pójdzie do reklamacji bo wiszą farfocle na dwóch centymetrach
- Armie zdobywcy - albo błąd w druku albo to ma tak wyglądać, czyli źle (na pewno gorzej niż na przykładowych planszach)
- Pomroka - pęknięty laminat na zgięciu okładki; reklamację odpuszczam, bo nigdy tego nie przeczytam jak będę się znowu bawił w odsyłanie a wada mocno nie przeszkadza

Przy okazji - czy jak już opadły ochy i achy to ktokolwiek zauważył, że tomy Darkness mają kształt banana? Może to efekt za miękkiej okładki, ale po jakimś czasie na półce robi się z tego lekki bumerang. Ciekawe jak będzie po roku, dwóch. Tego kolegę co chciał wszystkim wydawcom wysyłać to jako wzór idealnego komiksu pozdrawiam serdecznie i polecam położyć swój egzemplarz na płaskiej powierzchni.

Stone to będzie moje ostatnie podejście do zakupów u Was. Jeżeli znowu będzie kasztan to nawet hype na Spawna mnie nie przekona. Na sześć do tej pory zakupionych pozycji cztery nadawały się do reklamacji na starcie.

Online Castiglione

« Odpowiedź #19449 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 10:10:29 »
Chciałem się skusić na limitkę A, wracam po pracy - nie ma. Cóż, wydam pieniądze gdzie indziej xD

no to czas ruszyć na Wschód

Ale na Millera ustawię sobie powiadomienie ;D

Ciekawe czemu wyciąłeś tylko fragment mojego wpisu i do niego pijesz, a cały sens wypowiedzi i mój główny zarzut pominąłeś, próbując nieudolnie robić ze mnie idiotę, wypisując swoje pseudownioski w pseudosarkastycznym tonie. Chyba że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to przeczytaj jeszcze raz, tylko powoli.
Być może dlatego zacytowałem fragment o Scream, bo odnosiłem się do fragmentu o Scream? ::)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19450 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 11:24:07 »
Gildia ma jeszcze 30 szt Stone. Takze wykrecil swietny wynik chyba lepszy niz hunter czego sie nie spodziewalem. Jakby co komiksiarnia ma juz przedsprzedaz i 50 sztuk. Wiec mysle ze na spokojnie sie kupi regularna.

Konczymy Druilleta i lecimy z tym no ... spawnem :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Kwiecień 2025, 11:25:58 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19451 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 11:32:43 »
Szkoda że ABC się odsunęli. Komiks miał być chyba wcześniej ale coś czuję że przez szalone tempo sprzedaży Lain USA kierownik kuje żelazo póki gorące i inne tytuły na tym cierpią... Ja cierpliwie czekam na 2000ad

To po prostu kobyla. Musze je jakos sensownie dzielic w roku a mam ich kilka. Darkness za nami. Tetaz w polowie roku vae i koniec roku abc.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #19452 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 11:55:04 »
Gildia ma jeszcze 30 szt Stone. Takze wykrecil swietny wynik chyba lepszy niz hunter czego sie nie spodziewalem. Jakby co komiksiarnia ma juz przedsprzedaz i 50 sztuk. Wiec mysle ze na spokojnie sie kupi regularna.

Konczymy Druilleta i lecimy z tym no ... spawnem :)

To pewnie do jutra z gildii zejdzie full. Czekam na Spawna ☺️

Offline maxim1987

« Odpowiedź #19453 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 11:55:38 »
czy jest szansa - w przyszłości - puszczać przedsprzedaż obu tytułów danego miesiąca w jednym terminie? ułatwiłoby to składanie zamówień na gildii

Offline eyesore

« Odpowiedź #19454 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 12:17:53 »
czy jest szansa - w przyszłości - puszczać przedsprzedaż obu tytułów danego miesiąca w jednym terminie? ułatwiłoby to składanie zamówień na gildii
ale wiesz że możesz złożyć zamówinie, wybrać odbiór osobisty, płatność przelewem a potem zapłacić za wszystko i napisac do Gildii żeby wysłali Ci w jednej paczce? i jak przekroczysz 3 stówki to masz wysyłkę za free?
ja np jeszcze nie zapłaciłem za Hunter i Stone, pomimo że obie pozycje mam zamówione, coś do tego dorzucę, opłacę jednym przelewem i całość na raz mi wyślą