Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259139 razy)

jedrol, zombie001, Yorik, Popiel, MonsterGirl, misiokles (+ 1 Ukrytych) i 48 Gości przegląda ten wątek.

Offline Harlequinka

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19320 dnia: Śr, 09 Kwiecień 2025, 22:16:48 »
A ja nie mogę się zdecydować którą wziąć, limitkę B czy podstawkę - BO OBIE FAJNEEEE.😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #19321 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 01:36:21 »
Scream robi takie świństwo, jak przy Rycerz Wampir, że robią dwie okładki, które poza samym obrazkiem niczym się nie różnią w wydaniu, poza dopiskiem "okładka limitowana", i jest droższa tam o 20 zł od tej rzekomej "regularnej", to jest dopiero obrzydliwa praktyka, żerująca właśnie na takich ludziach
Wyprodukowali produkt i śmieli go wycenić? Potworność ;D A ludzie jako bezmyślna masa bez wolnej woli kupują te limitki i nawet nie wiedzą, jak te obrzydliwe wydawnicze pasożyty na nich żerują ;D ;D

Komiks to jednak forma literatury, która po przeczytaniu stoi na półce, mimo wszystko, (powtórzę to chyba 3 raz) ważniejsze jest to co w środku.
Oczywiście, że ważniejsze jest to, co w środku. Tylko skąd założenie, że jeśli ktoś pisze o okładce (w sumie nie wiem, jak miałby pisać teraz o zawartości, skoro komiks dopiero się ukaże), to uważa inaczej?

Offline wojtpil

« Odpowiedź #19322 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 09:13:14 »
W zapowiedziach Studia Lain jest następujący plan wydawniczy
https://studiolain.pl/plany-wydawnicze

Stone czerwiec,
GunSlinger Spawn kwiecień.

Na Stone już dziś preorder. A kiedy na Spawn coś wiadomo?

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #19323 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 09:17:40 »
Przedsprzedaż Gunslingera w maju.

Względnie aktualne info jest w stopce postów Arka (studio_lain), daty na stronie wydawnictwa są rzadziej aktualizowane.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #19324 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 09:30:11 »
Powiedzcie czy warto brać Stone (wiem do odsprzedaży zawsze ze Studio Lain warto) ale chodzi mi o czytanie?

To jest fajne? 4 zeszyty i ponoć niedokończone (tak mi pisze chatgpt). To prawda czy coś mi się pomyliło?
Na stronie info że 248 stron więc chyba trochę więcej.
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Kwiecień 2025, 09:37:43 wysłana przez wojtpil »

Online eyesore

« Odpowiedź #19325 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 10:04:18 »
Powiedzcie czy warto brać Stone (wiem do odsprzedaży zawsze ze Studio Lain warto) ale chodzi mi o czytanie?

To jest fajne? 4 zeszyty i ponoć niedokończone (tak mi pisze chatgpt). To prawda czy coś mi się pomyliło?
Zakładając że to normalne zeszyty amerykańskie, czyli 24 strony, to sam sobie już odpowiedziałeś na to pytanie  ;)
Pozycje SL USA to nie są wyżyny fabularne, głównie chodzi o kreskę, sentyment i pewnie jeszcze parę innych rzeczy (niestety, pewnie u niektórych chęć wzbogacenia ale myślę że domów za to nie budują  ;)  )
Stone nie mam pojęcia co to jest, Portacio kojarzę głównie z rysowania X-Men za czasów Tm-Semic, rysował tak dziwnie postacie że aż było to fascynujące i na pewno wyjątkowe. W moim przypadku wezmę tę pozycje właśnie ze względu na rysunki ale też rozumiem że dla niektórych one mogą być brzydkie i odpychające.
No i jak sam stwierdziłeś, nie będzie chyba większego problemu z odsprzedaniem tego komiksu później jak by Ci się jednak nie spodobał.

Arku, takie pytanie, bo widzę że będzie crossover z Wild Cats w Cyberforce, jest opcja na ich samodzielne przygody? Jak gdzieś pisałeś o tym to sorki ale nie kojarzę.

Offline Klima

« Odpowiedź #19326 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 10:13:27 »
Jeśli chodzi o Wild Cats to trzeba do Egmontu uderzać bo prawa do marki ma DC Comics.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19327 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 10:16:58 »

Chat gada gupoty. Album zbiera dwie serie. Lacznie 8 zeszytow.
Stone to superhero w filipinskim sosie. Po prostu. Rozrywkowe czytadlo.
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Kwiecień 2025, 10:18:33 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline wojtpil

« Odpowiedź #19328 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 11:15:34 »
Ok. Przekonaliście biorę :)

Offline pMk_91

« Odpowiedź #19329 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 11:38:16 »
Ok. Przekonaliście biorę :)
Z czystej ciekawości? Co Cię przekonało? Odniosłem wrażenie z odpowiedzi studia/Arka, że w żaden sposób nie próbował Cię przekonać. :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19330 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 11:38:29 »
Zakładając że to normalne zeszyty amerykańskie, czyli 24 strony, to sam sobie już odpowiedziałeś na to pytanie  ;)
Pozycje SL USA to nie są wyżyny fabularne, głównie chodzi o kreskę, sentyment i pewnie jeszcze parę innych rzeczy (niestety, pewnie u niektórych chęć wzbogacenia ale myślę że domów za to nie budują  ;)  )
Stone nie mam pojęcia co to jest, Portacio kojarzę głównie z rysowania X-Men za czasów Tm-Semic, rysował tak dziwnie postacie że aż było to fascynujące i na pewno wyjątkowe. W moim przypadku wezmę tę pozycje właśnie ze względu na rysunki ale też rozumiem że dla niektórych one mogą być brzydkie i odpychające.
No i jak sam stwierdziłeś, nie będzie chyba większego problemu z odsprzedaniem tego komiksu później jak by Ci się jednak nie spodobał.

Arku, takie pytanie, bo widzę że będzie crossover z Wild Cats w Cyberforce, jest opcja na ich samodzielne przygody? Jak gdzieś pisałeś o tym to sorki ale nie kojarzę.

ubolewam ale Wildstorm poza naszym zasięgiem bo to DC, jak wyżej kolega napisał :) Żałuję, bo są tony fajnego stafu :)

ps. u mnie pada śnieg... a w piątek chodziłem na krótki rękaw...
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online GoNzO

« Odpowiedź #19331 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 11:55:04 »
Hunter Killer przegapiłem, ale teraz jestem na czas :), biorę limitkę A.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline death_bird

« Odpowiedź #19332 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 11:58:27 »
@Lain - jak szło to przysłowie dot. kwietnia? 😏
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online eyesore

« Odpowiedź #19333 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 11:58:38 »
ubolewam ale Wildstorm poza naszym zasięgiem bo to DC, jak wyżej kolega napisał :) Żałuję, bo są tony fajnego stafu :)

ps. u mnie pada śnieg... a w piątek chodziłem na krótki rękaw...

kurcze, faktycznie szkoda, może E cos ruszy w temacie jak zobaczy jak u Was to bangla (choć może dla nich to nie ta skala, nie wiem)
ps. rano kurtka zimowa i rękawice z kudałaczem na spacerze, teraz koszula z podwiniętym rękawem, to jest dopiero miks, a na niedziele krótkie portki się szykują  8)
ps.1 Stone podstawka zamówiona  ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Kwiecień 2025, 12:01:56 wysłana przez eyesore »

Offline U.F.O

« Odpowiedź #19334 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 12:02:27 »
Okładka A zamówiona 8)