Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248900 razy)

bjeń, Midar, bowie, amsterdream (+ 1 Ukrytych) i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline LoneWolf

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19050 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 18:49:50 »
Czy po sukcesie Gunslingera (a będzie na pewno) będziemy mogli liczyć na kolejne tomy? Jak również innych serii pobocznych? Kolejne tomy Darkness? Kolejne Bezprawie? (Wyprzedane więc wynika z tego że sukces ;) )

Nie spieszy mi się z tym wszystkim, może jakieś małe przecieki planów na 2026, 2027?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19051 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 18:52:42 »
Bede mogl odpowiedziec na to w 2026. Ale nie mowie nie. Chcialbym wydawac kolejne tomy ale obawiam sie prawa serii dlatego staralem sie byscie dostali zamkniete arcki

Przecieki to witchblade fathom rising stars
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Marzec 2025, 18:54:18 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Adolf

« Odpowiedź #19052 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 20:55:09 »
Po co ujawniać wszystko od razu? Liczę na dużo niespodzianek, takich co na forum o nich jeszcze nie wspominałeś.

Prawa serii nie ma co się obawiać. Jedyne czego można się obawiać to dziwnych działań warszawskich sklepów komiksowych.

Offline michał81

« Odpowiedź #19053 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:04:35 »
Prawa serii nie ma co się obawiać. Jedyne czego można się obawiać to dziwnych działań warszawskich sklepów komiksowych.
Jakie ty farmazony piszesz. Nawet Egmont ma z tym problem, po wyprzedaniu się pierwszych tomów Invincible reszta zalegała kilka lat, dopiero jak dodrukowali brakujące, to wymiotło pozostałe ze sklepów. Podobna sytuacja była z Bezprawiem, dopóki SL nie zapowiedziało kontynuacji, pierwszy tom sobie leżakował, poszył zapowiedzi i to co było w sklepach zeszło i aby sprzedać resztę 2 tomu trzeba dodrukować było pierwszy. Sklepy warszawskie nie mają z tym nic wspólnego.

Offline Adolf

« Odpowiedź #19054 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:10:44 »
Michale, idź spać, a nie straszysz tu ludzi, że nigdy nie dostaną kontynuacji ukochanych serii.

A warszawskich sklepów powinniśmy się bać. Podkupią znowu coś z Gildii i będą sprzedawać drożej.

Offline michał81

« Odpowiedź #19055 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:16:15 »
Michale, idź spać, a nie straszysz tu ludzi, że nigdy nie dostaną kontynuacji ukochanych serii.

A warszawskich sklepów powinniśmy się bać. Podkupią znowu coś z Gildii i będą sprzedawać drożej.
SL wyda zamknięte histori, które nie wymagają kontynuacji. Nikogo tu nie straszę. Ale widzę że ty dostałeś drugie PTSD, bo w każdym poście teraz wspominasz o Centrum komiksu jak to wcześniej robiłeś w przypadku wydania Tomb Raidera od Screamu.

Offline Adolf

« Odpowiedź #19056 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:20:01 »
Dobrze wiedzieć, że temat Centrum Komiksu boli Cię równie mocno co temat crapowatych wydań Tomb Raidera. Powinien. Prowizorka zawsze boli.

Offline michał81

« Odpowiedź #19057 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:24:23 »
Dobrze wiedzieć, że temat Centrum Komiksu boli Cię równie mocno co temat crapowatych wydań Tomb Raidera. Powinien. Prowizorka zawsze boli.
:o :o :o :o :o
No widać kogo to bardziej boli. Będziesz pitolił o tej sprawie Centrum Komiksu jakbyś u nich to Darkness kupił.   ::) ::) ::)

Naprawdę komiksy ci nie służą.

Offline Adolf

« Odpowiedź #19058 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:29:10 »
Ja nawet wspominałem wcześniej, że będę to robić. Na FB widziałem ludzie też się z nich leją. Przyzwyczaj się albo poproś lekarza o Xanax (nie chodzi mi o Xanara).

Offline michał81

« Odpowiedź #19059 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:36:45 »
Ja nawet wspominałem wcześniej, że będę to robić. Na FB widziałem ludzie też się z nich leją. Przyzwyczaj się albo poproś lekarza o Xanax (nie chodzi mi o Xanara).
ZIEW...

jak mówiłem, w każdy poście o tym samym, aż do znudzenia

Offline Adolf

« Odpowiedź #19060 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:42:11 »
Nie. To Ty przytoczyłeś temat Tomb Raidera. I dobrze. Ludzie nie zapominają. W wątku Scream aż kipią na ten temat. Dobranoc. Niech Ci się przyśni Lara kolorowa, taka jakiej nie uświadczysz w komiksach Screamu.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #19061 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:57:09 »
:o :o :o :o :o
No widać kogo to bardziej boli. Będziesz pitolił o tej sprawie Centrum Komiksu jakbyś u nich to Darkness kupił.   ::) ::) ::)

Naprawdę komiksy ci nie służą.

Czytając to forum (i nie tylko to forum), to rzekłbym, że większości nie służą.

Offline michał81

« Odpowiedź #19062 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:57:52 »
Nie. To Ty przytoczyłeś temat Tomb Raidera. I dobrze. Ludzie nie zapominają. W wątku Scream aż kipią na ten temat. Dobranoc. Niech Ci się przyśni Lara kolorowa, taka jakiej nie uświadczysz w komiksach Screamu.
ZIEW...

przepraszam że przywołałem Tomb Raidera, widać jak to wydanie odcisnęło piętno na tobie

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #19063 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 01:00:35 »
Bede mogl odpowiedziec na to w 2026. Ale nie mowie nie. Chcialbym wydawac kolejne tomy ale obawiam sie prawa serii dlatego staralem sie byscie dostali zamkniete arcki

Przecieki to witchblade fathom rising stars

"Nie mówię nie" to odpowiedź która na ten moment mnie satysfakcjonuje :)
A co do prawa serii to zawsze można wydać kolejny tom w delikatnie mniejszym nakładzie np 600 czy 700 sztuk.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #19064 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 03:14:15 »
"Nie mówię nie" to odpowiedź która na ten moment mnie satysfakcjonuje :)
A co do prawa serii to zawsze można wydać kolejny tom w delikatnie mniejszym nakładzie np 600 czy 700 sztuk.

Z nakładami lepiej nie kombinować ;)
What the Sith want, They take... - Darth Bane