Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3249054 razy)

Hallatil, bjeń, Midar i 17 Gości przegląda ten wątek.

Online LoneWolf

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18885 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 01:09:59 »
Arku wszystkie okładki z Gunslingera będą w środku?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18886 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 07:42:33 »
Tak
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline misiokles

« Odpowiedź #18887 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 07:48:16 »
PS. oczywiście to ja tutaj wyolbrzymiam.
Ja też wyolbrzymiam. Napisałem posta o cechach szantażu emocjonalnego by skontrować wcześniejszy post mający jeszcze większe znamiona szantażu emocjonalnego. Krytyka krytyką, ale trzeba mieć gdzieś z tyłu głowy poczucie że szantaże emocjonalne w 2025 roku kiepsko działają.

Offline kemot

« Odpowiedź #18888 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:34:13 »
W wątku dotyczącym Tomb Raidera wrzucałem info, że za kilka miesięcy ma wyjść Tomb Raider Collossal edition  czy jakoś tak. Będzie zawierał dwa tomy Archiwów jeśli się nie mylę. Na Atom Comics była promocyjna cena ale nie wiem jak jest teraz. W tym wątku też chyba wrzucałem ale tyle tu słownych potyczek, że gdzieś w tych wpisach to zaginęło. Mam nadzieję, że ta informacja Ci się przyda 😀

no tak i dzięki za to  bo kupiłem na Atom Comics za 260 bodajże.
Ale.my chcemy takie wydanie po polsku i to nie od Scream tym razem

Offline Wintermute

« Odpowiedź #18889 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:41:02 »
Może wszyscy którzy chca udzielić porad Kierownikowi, jak wydawać komisy, zapoznają sie najpierw z 1200 stronami tego tematu. Za każdym razem przychodzi jakiś świeżak i wałkuje temat od nowa. Czytaj, edukuj się, później dawaj rady. 1200 stron wiedzy przed tobą.
Później trzeba te nic nie wnoszące wywody przewijać. Już się boję ile pomysłów będzie po wydaniu Spawna.

Offline Takesh

« Odpowiedź #18890 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:58:19 »
@Wintermute

Mam podobnie. Posty zaczynam czytać tylko wyrywkowo, a nawet przewijam całe strony. Ta sama g@₩n0&urz@ co jakiś czas.

Człowiek chce być na bieżąco i musi przejrzeć te strony...

Offline eyesore

« Odpowiedź #18891 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:59:33 »
A tobie to się wydaje, że 200 szt niesprzedanej końcówki nakładu będzie kosztowało wydawcę tyle ile cena na okładce? W niektórych przypadkach opłaca się wydrukować więcej i nadmiar zmielić, bo po przekroczeniu pewnego progu produkcja kolejnego egzemplarza to są grosze.
no nie sądzę że są to grosze, gdzieś ktoś wrzucił info że tektura do twardokładkowych wydań to ok 10 zł, tutaj masz razy dwa więc za sama głupią okładkę masz 20zł

jestem ciekaw jak to wychodzi kosztowo, pojedynczy egzemplarza oprócz samego kosztu druk jest też koszt licencji (bo ona opiewała na 800 egzemplarzy więc za kolejne też trzeba by był zapłacić), plus jak by nie zeszło "od ręki" koszty magazynowania, do tego masz jeszcze koszty wymiany większej ilość uszkodzonych egzemplarzy (więcej komiksów = więcej uszkodzonych i więcej wymiany), pewnie są jeszcze jakieś dodatkowe koszty ale nie wiem jakie więc może z tymi groszami nie przesadzajmy

pomijając jednak te wyliczenia zwróć proszę uwagę że facet zaryzykował, dość duże pieniądze, nawet przyjmijmy że pełny koszt druku, licencji itd to 100zł egzemplarz x800 sztuk  to 80 tysięcy,
był hype na ten tytuł ale czy miał pewność na 100% że to mu się zwróci czy nie utopi, nie sądzę,
myślę że był zaskoczony tym co się wydarzyło

Offline kostuch

« Odpowiedź #18892 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 10:08:06 »
@Wintermute

Mam podobnie. Posty zaczynam czytać tylko wyrywkowo, a nawet przewijam całe strony. Ta sama g@₩n0&urz@ co jakiś czas.

Człowiek chce być na bieżąco i musi przejrzeć te strony...

Dlatego Studio Lain jako wydawca generujacy najwiekszy ruch na forum powinien dostac 3 watek SL-aktualnosci gdzie wchodzisz i dostajesz konkretne informacje z "placu boju" tak zeby nie trzeba sie przebijac przez kilka stron w kolko tych samych g0wn... albo ochow i achow

Offline Katharinka

« Odpowiedź #18893 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 10:17:42 »
No i przegapiłam 😅 niestety. Sama jestem zwolennikiem wydawania 400 zł raz na kwartał na jakiś omnibus ale tutaj przegapiłam i dopiero dziś widzę kolejne 30 stron tekstu o premierze komiksu 🫣. Następnym razem się złapie. Jakoś chyba nie wyświetliły mi się powiadomienia z sociali.
A nie można robić jakiś zapisów na mega popularne jak Witchblade, Rising Sun czy syrenkę F.?
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Marzec 2025, 10:33:39 wysłana przez Katharinka »

Offline ryba

« Odpowiedź #18894 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 10:41:36 »
Studio Lain,
mieliście dodawać informację kiedy zaczyna się przedsprzedaż w stopce. W tym wątku na prawdę nie da się nic znaleźć.
Proszę jeszcze raz.
Dziękuję.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #18895 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 10:58:28 »
no tak i dzięki za to  bo kupiłem na Atom Comics za 260 bodajże.
Ale.my chcemy takie wydanie po polsku i to nie od Scream tym razem

Jasne. Doskonale Cię rozumiem bo wydanie Scream również dla mnie było rozczarowujące. Wątpię jednak, żeby ktoś to ponownie wydał u nas, a zatem doszedłem do wniosku, że lepiej skompletować wydanie amerykańskie. Tyle tylko, że Archiwa 1-4 są niedostępne dlatego to nowe wydanie warto będzie mieć. Pamiętam, że TM Semic wydał kiedyś crossover Tomb Raider Witchblade ale też nie na takim papierze jak powinien. Dobrze, że zachowałem te dwa zeszyty w oryginale i mam na kredzie. No i cieszę się, że udało Ci się zakupić.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Archie

« Odpowiedź #18896 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 11:30:06 »
Co do tego Darkness to serio jest takie ciśnienie na ten tytuł, że ludzie po 700-800 zł powijają egzemplarze z Allegro Lokalnie?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Sędzia

« Odpowiedź #18897 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 11:43:08 »
A sprzedał się jakiś czy tylko wystawione?

Offline Murazor

« Odpowiedź #18898 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 12:38:46 »
edit: ktos sie oburzyl, ze mozna tyle wydac na komiks, ale usunal post i teraz jest bez sensu :'(

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18899 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 13:17:13 »

Armie Zdobywcy i Czwarta siła w topce gildii. Dzięki!
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie