Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3258545 razy)

FDH, Cornelius, Rusty, Łosiek, AngryDisabledNoises, kuba rozpruwacz, Darth Lexus (+ 1 Ukrytych) i 21 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18585 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 19:22:28 »
No wiesz, koleś właśnie wyszedł na ulice na golasa i krzyczy, że wszystkich pozabija.
Ty mu nie wierzysz, ja mu wierzę.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Bodom

« Odpowiedź #18586 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 19:46:38 »
Darkness Limitka A odebrana - stan igła. Cieszy mnie wrzucona dzisiaj rozpiska SL USA. Z jednej strony nie mogę się doczekać na Cyberforce, z drugiej...od razu bedzie grubsza wersja, skoro bedzie później.

Offline komiks

« Odpowiedź #18587 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 20:02:42 »

https://comics-2j4.pages.dev/hunter-killer/
Zaktualizowane, są wszystkie okładki.
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Marzec 2025, 20:14:15 wysłana przez komiks »

Online Darth Lexus

« Odpowiedź #18588 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 20:19:01 »
Jeden z chłopaków ma na sprzedaż komplet Darkness za 400 + wysyłkę. Część z was pewnie go kojarzy
 To recenzent Sylwek. Nie wiem czy to jest jeszcze aktualne ale może komuś się przyda ta informacja.

https://www.facebook.com/share/p/1D8arG56ck/
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Adolf

« Odpowiedź #18589 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 20:55:32 »
Nie będę pisać jak to super wygląda, bo inni już to zrobili. Chcę się podzielić swoimi uczuciami. To jeden z piękniejszych dni w życiu, na zawsze go zapamiętam. Dwadzieścia lat czekania i nastał ten moment. Przez te dwie dekady mam wiele wspomnień związanych z krowim wydawnictwem, ale moja nadzieja, że zobaczę to kiedyś po Polsku już dawno wygasła. A to nie koniec. Cała reszta Top Cow Universe wleci w najbliższych 3 latach. Wiem jakie wspaniałości są zapowiedziane i z ekscytacją czekam na kolejne niespodzianki. Przy Witchblade chyba upiekę placek wiśniowy i zjem go popijając nieziemsko dobrą kawą. Zawsze chciałem to zrobić i to będzie dobra okazja. To będą dla nas piękne czasy. Wchodzenie do tego wątku na forum i wspólne wyczekiwanie, wybieranie okładek - nawet nie wiecie ile właśnie szczęścia doświadczamy. Olbrzymie podziękowania dla Arka - wielki szacunek, że to zrobiłeś. Uszczęśliwiłeś setki osób.

Pomyślałem również o pewnym naszym byłym koledze. Nie był przez wszystkich lubiany, ale popularyzował Image w Polsce i również kochał ten imprint Top Cow. Kiedyś nawet napisałem mu recenzję gry The Darkness i był zachwycony. Pewnie w jakimś małym stopniu się przyczynił, że doszliśmy do tego miejsca i że będziemy mieli Spawna. Pamiętam jego artykuł, gdzie rozważał jak to wydać. Gdyby zobaczył co Arek osiągnął, to by płakał z radości. Szkoda, że nie doczekał tych momentów co my. Gdybym chodził do Kościoła, to bym pomodlił się za jego duszę, by ujrzała to co my widzimy i doświadczamy te wszystkie magiczne chwile. I gdziekolwiek teraz jest to by jego dusza napełniła się tym samym szczęściem.

|*|

Właśnie sobie uświadomiłam...

Do osób, które zamierzają w najbliższym czasie czytać Darkness:

BŁAGAM, CZYTAJCIE TO, TRZYMAJĄC NA STOLE, NIE OPIERAJCIE O SIEBIE, BO MOŻECIE SIĘ USZKODZIĆ  :(
Szczególnie jeśli będziecie czytać jednorazowo dłużej niż kilkanaście minut.
Serio piszę!

Chyba że macie jakieś inne - swoje - sposoby. Można się nimi podzielić  :D

Nie panikuj. Kiedyś tu na forum przeczytałem i później zastosowałem ten sposób - podkładka pod laptopa z Ikei. Gdy się czyta ciężkie komiksy w łóżku to idealna.

Offline Szekak

« Odpowiedź #18590 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 20:57:59 »
Mmmm, tyle szczęścia... i pomyśleć, że według niektórych wydawców czy sklepikarzy SL niszczy rynek... :)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Masonna

« Odpowiedź #18591 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 21:25:44 »
Ja trolluję? A kto dyskutuje o moim biznesie w miejscu do tego zupełnie nieprzeznaczonym i wyciąga jakieś moje archiwalne wpisy? Mój biznes, moja sprawa, nic wam do tego. A jak już musicie się uzewnętrznić, to zróbcie to w miejscu do tego odpowiednim. Gdzieś widziałem wątek do komentowania transakcji, tam sobie piszcie. Apel swój kieruję w szczególności do typa od Studia Lain. Zajmij się swoim biznesem :)
Komary rypią...

Offline erol

« Odpowiedź #18592 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 21:37:37 »
Ja też dziś odebrałem Darkness i zaczął sobie porównywać z wydaniem Mandragory. W pierwszym zeszycie mały zgrzyt, w wersji Mandry Mo mówi że nie wydał Joey'a Finnegana, w nowej wersji że jednak go wystawił  ;D

Offline Takesh

« Odpowiedź #18593 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 21:38:54 »
tak magdalena pewnie też wleci :)
może Youngblood, The Pitt, The Tenth, Darchylde itp itd
podałem póki co pewniki

Pitt Keowna. Mmmm.... Tenth też piękne. Darkchylde to samo.

Tylko ciekawe jak się zabierzesz za Youngblood. Masz już pomysł?

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #18594 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 22:01:11 »
Kierowniku tak jeszcze odnośnie grzbietu Huntera to ponawiam pytanie/prośbę o loga Image i Top Cow. Dałoby radę na nastęnych publikacjach zawsze je umieszczać co by perfekcyjnie na półce wyglądały? Darkness wyszedł idealnie (pomimo waszego loga, ale to wytrzymam ;) ), szkoda że musiałem swój zwrócić i znowu muszę czekać na nowy.

I żeby nie było, że mam tylko uwagi i prośby, mega szacun za ruszenie Top Cow. Zawsze mnie intrygowały te najntisy. Osobiście jako rocznik '97 ominęły mnie te komiksy, kojarzę je tylko jako osoba która interesuje się tym medium od prawie 10 lat. Cały czas słyszę głosy, że to fabularnie słabe, że ramota, może i tak, sprawdzę to dopiero pewnie za jakiś czas jak przerobię szybsze lektury z kupki wstydu i wyrobię sobie zdanie, ALE mój Boże jak to jest kurka narysowane! Cały czas jak widzę gdzieś jakieś plansze to się zachwycam. Nie rozumiem wręcz jak to się może komuś niepodobać. Słowo daję, że jeśli kiedyś fundusze pozwolą to jakaś oryginalna plansza Silvestriego, Turnera albo innego tuza zawiśnie w moim mieszkanku. Tudzież jakiegoś Bisleya. To tak apropo innych uwielbianych przeze mnie artystów.

Tylko ja uważam że za mało mamy w Polsce Simona? Może coś jego na 2026?  ;D

Offline komiks

« Odpowiedź #18595 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 22:16:38 »
Słowo daję, że jeśli kiedyś fundusze pozwolą to jakaś oryginalna plansza Silvestriego, Turnera albo innego tuza zawiśnie w moim mieszkanku. Tudzież jakiegoś Bisleya. To tak apropo innych uwielbianych przeze mnie artystów.

Tak dla orientacyjności ;) marcsilvestriart.com

Tutaj można ustrzelić
https://comicarttracker.com/search?query=marc-silvestri
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Marzec 2025, 22:19:26 wysłana przez komiks »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18596 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 23:17:35 »
Nie będę pisać jak to super wygląda, bo inni już to zrobili. Chcę się podzielić swoimi uczuciami. To jeden z piękniejszych dni w życiu, na zawsze go zapamiętam. Dwadzieścia lat czekania i nastał ten moment. Przez te dwie dekady mam wiele wspomnień związanych z krowim wydawnictwem, ale moja nadzieja, że zobaczę to kiedyś po Polsku już dawno wygasła. A to nie koniec. Cała reszta Top Cow Universe wleci w najbliższych 3 latach. Wiem jakie wspaniałości są zapowiedziane i z ekscytacją czekam na kolejne niespodzianki. Przy Witchblade chyba upiekę placek wiśniowy i zjem go popijając nieziemsko dobrą kawą. Zawsze chciałem to zrobić i to będzie dobra okazja. To będą dla nas piękne czasy. Wchodzenie do tego wątku na forum i wspólne wyczekiwanie, wybieranie okładek - nawet nie wiecie ile właśnie szczęścia doświadczamy. Olbrzymie podziękowania dla Arka - wielki szacunek, że to zrobiłeś. Uszczęśliwiłeś setki osób.

Pomyślałem również o pewnym naszym byłym koledze. Nie był przez wszystkich lubiany, ale popularyzował Image w Polsce i również kochał ten imprint Top Cow. Kiedyś nawet napisałem mu recenzję gry The Darkness i był zachwycony. Pewnie w jakimś małym stopniu się przyczynił, że doszliśmy do tego miejsca i że będziemy mieli Spawna. Pamiętam jego artykuł, gdzie rozważał jak to wydać. Gdyby zobaczył co Arek osiągnął, to by płakał z radości. Szkoda, że nie doczekał tych momentów co my. Gdybym chodził do Kościoła, to bym pomodlił się za jego duszę, by ujrzała to co my widzimy i doświadczamy te wszystkie magiczne chwile. I gdziekolwiek teraz jest to by jego dusza napełniła się tym samym szczęściem.

|*|

Nie panikuj. Kiedyś tu na forum przeczytałem i później zastosowałem ten sposób - podkładka pod laptopa z Ikei. Gdy się czyta ciężkie komiksy w łóżku to idealna.

Bardzo lubilem jego bloga.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #18597 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 23:28:12 »
Tak dla orientacyjności ;) marcsilvestriart.com

Tutaj można ustrzelić
https://comicarttracker.com/search?query=marc-silvestri

Oo dzięki za cynk. Ceny są niemałe. Ale jakieś szczególnie drogie też nie są. Można powiedzieć że są średnie :)

Offline Mawer89

« Odpowiedź #18598 dnia: So, 15 Marzec 2025, 06:55:24 »
mam Coven w domu z jakąś limtiką - ale to są niepokończone serie od Awesome, masę rzeczy rozgrzebali np to

To nie warto się w to pakować, a szkoda  ::)

Online michał81

« Odpowiedź #18599 dnia: So, 15 Marzec 2025, 08:47:32 »
Cała reszta Top Cow Universe wleci w najbliższych 3 latach.
Raczej nie do ogarnięcia w 3 lata

Tu konkretny pdf do pobrania zawierający chronologie uniwersum Top Cow Artifactiverse: https://www.nogodsorkings.com/s/Top-Cow-Artifactiverse.pdf

choć po wydaniu: Darkness, CyberForce, Witchblade, Hunter Killera, Aphrodite IX można pomyśleć o wydaniu serii Artifacts spinającej to uniwersum, byłaby to ciekawa opcja dla osób które poznały bohaterów wcześniej wymienionych serii, a które pojawiają się w Artifacts

na pewno ta seria ma swoje wizualne wzloty i upadki, ale scenariuszowo trzyma przyzwoity poziom i zamyka się w 40 zeszytach (plus chyba kilka mini serii powiązanych)

ale raczej jest to pieśń przyszłości jak już zabraknie komiksów do wydania ;)