Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260044 razy)

Damballa, Random_Hero, Popiel i 78 Gości przegląda ten wątek.

Online Szekak

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18555 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 14:15:31 »
masz caly komplecik z lat 90-tych w tych dwóch tomach - pełną historię z talesami włącznie :)
Tak, teraz jestem spokojny i ukontentowany. :)
Piękno jest w oczach patrzącego.

« Odpowiedź #18556 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 14:37:55 »
ale wiesz, że tych complet edition będzie jeszcze kilka?
to co wydaliśmy to jest wszystko przed restartem serii
Trójka to już odnowiona seria po latach, kolejne planowane tomy też

Im więcej tym lepiej :) Siedzę od godziny i czytam to sobie na spokojnie. Bałem się, że przez te 20 lat ponad to się tak zestarzeje, że odbiję się po kilu zeszytach (miałem tak w przypadku Epiców Pająka), ale nie. Podobają mi się żarty naszych goblinów, a i sam Jackie potrafi wypalić. Kilka razy miałem niezłego banana na twarzy :D Jestem ciekaw jak po latach odbiorę "Spawna", ale mam nadzieję, że też źle nie będzie.

Może i te dwa tomy to jest zamknięta całość, ale jak z ogromną chęcią przygarnę więcej tomów i pewnie nie tylko ja :) Tak więc Pani Kierowniku, proszę na poważnie przemyśleć wydawanie ciągu dalszego :)

Swoją drogą to co jeszcze jest planowane na ten rok z linii Lain USA?

- Hunter-Killer - kwiecień
- Gunslinger Spawn
- HellSpawn
- Stone
- Hellcop

To pamiętam, że było zaplanowane. "Cyberforce" czekamy na drugi tom i wydajemy w pakiecie (a potem trzeci oczywiście)?

Grzbiet do "Hunter-Killer" też będzie miał taki fajny obrazek jak "The Darkness"?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18557 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 14:56:13 »
Im więcej tym lepiej :) Siedzę od godziny i czytam to sobie na spokojnie. Bałem się, że przez te 20 lat ponad to się tak zestarzeje, że odbiję się po kilu zeszytach (miałem tak w przypadku Epiców Pająka), ale nie. Podobają mi się żarty naszych goblinów, a i sam Jackie potrafi wypalić. Kilka razy miałem niezłego banana na twarzy :D Jestem ciekaw jak po latach odbiorę "Spawna", ale mam nadzieję, że też źle nie będzie.

Może i te dwa tomy to jest zamknięta całość, ale jak z ogromną chęcią przygarnę więcej tomów i pewnie nie tylko ja :) Tak więc Pani Kierowniku, proszę na poważnie przemyśleć wydawanie ciągu dalszego :)

Swoją drogą to co jeszcze jest planowane na ten rok z linii Lain USA?

- Hunter-Killer - kwiecień
- Gunslinger Spawn
- HellSpawn
- Stone
- Hellcop

To pamiętam, że było zaplanowane. "Cyberforce" czekamy na drugi tom i wydajemy w pakiecie (a potem trzeci oczywiście)?

Grzbiet do "Hunter-Killer" też będzie miał taki fajny obrazek jak "The Darkness"?

USA

Spawn Gunslinger
Hellspawn
Spawn Dark Ages
Spawn King
Haunt

Stone
Aphrodite IX

Hellcop
Sonata

- reszta spadnie pewnie na przyszły rok

Cyberforce
Curse of Spawn
Fathom
Witchblade
Risng Stars

« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Marzec 2025, 14:57:47 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #18558 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:10:14 »
USA

Spawn Gunslinger
Hellspawn
Spawn Dark Ages
Spawn King
Haunt

Stone
Aphrodite IX

Hellcop
Sonata

Cyberforce
Curse of Spawn
Fathom
Witchblade
Risng Stars

Z jednej strony chciałoby się mieć tych komiksów więcej w tym roku , ale z drugiej strony zabójcze tempo też nie jest zbyt dobre. Jeśli szczęście dopisze to kupie pewnie wszystkie tytuły. Ale i tak najbardziej czekam na Fathoma.
Arku trzymam też kciuki za ewentualne wydanie Codename: Stryke Force. I czy aby nie wspominałeś też o Magdalenie?
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #18559 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:13:33 »
Właśnie sobie uświadomiłam...

Do osób, które zamierzają w najbliższym czasie czytać Darkness:

BŁAGAM, CZYTAJCIE TO, TRZYMAJĄC NA STOLE, NIE OPIERAJCIE O SIEBIE, BO MOŻECIE SIĘ USZKODZIĆ  :(
Szczególnie jeśli będziecie czytać jednorazowo dłużej niż kilkanaście minut.
Serio piszę!

Chyba że macie jakieś inne - swoje - sposoby. Można się nimi podzielić  :D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18560 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:18:59 »
Z jednej strony chciałoby się mieć tych komiksów więcej w tym roku , ale z drugiej strony zabójcze tempo też nie jest zbyt dobre. Jeśli szczęście dopisze to kupie pewnie wszystkie tytuły. Ale i tak najbardziej czekam na Fathoma.
Arku trzymam też kciuki za ewentualne wydanie Codename: Stryke Force. I czy aby nie wspominałeś też o Magdalenie?

tak magdalena pewnie też wleci :)
może Youngblood, The Pitt, The Tenth, Darchylde itp itd
podałem póki co pewniki
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online Midar

« Odpowiedź #18561 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:23:30 »
Odebrałem swoje Darkness, ależ to jest przekozacko wydane! Te dwa tomiszcza wydane na raz, to był strzał w dziesiątkę, uwielbiam takie cegły. Gdyby to miało wychodzić przez dwa lata w czterech, czy pięciu tomach, to pewnie bym odpuścił.

Offline starcek

« Odpowiedź #18562 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:42:47 »
Idąc za ciosem należy wydać Darkness Compendium na miękko. No i wbić pierwszy szpadel pod basen.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

« Odpowiedź #18563 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:55:32 »
tak magdalena pewnie też wleci :)
może Youngblood, The Pitt, The Tenth, Darchylde itp itd
podałem póki co pewniki

Czyli jednak muszę posprzedawać te mangi na twardo, żeby kasa i miejsce było na to wszystko :P

No i trzeba pamiętać też o Spawnie od samiutkiego początku (mam nadzieję, że damy radę) :P
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline kknd2

« Odpowiedź #18564 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 15:59:04 »
Powiem że Darkness dwa tomy, robi epickie wrażenie. Najlepsze zdjęcia nie oddają grubości tomiszczy.
No cudo

Jak Witchblade będzie grubsze o 100 stron to trzeba dedykowane podpórki do czytania

Online Szekak

« Odpowiedź #18565 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 17:06:50 »
Imo już trzeba... nie wyobrażam sobie tego czytać na siedząco trzymając w rękach.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #18566 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 17:07:09 »
USA

Spawn Gunslinger
Hellspawn
Spawn Dark Ages
Spawn King
Haunt

Stone
Aphrodite IX

Hellcop
Sonata

Cyberforce
Curse of Spawn
Fathom
Witchblade
Risng Stars

Nie ma loga Image ani Top Cow na grzbiecie?  :'(

Offline Kandor

« Odpowiedź #18567 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 17:11:19 »
Właśnie sobie uświadomiłam...

Do osób, które zamierzają w najbliższym czasie czytać Darkness:

BŁAGAM, CZYTAJCIE TO, TRZYMAJĄC NA STOLE, NIE OPIERAJCIE O SIEBIE, BO MOŻECIE SIĘ USZKODZIĆ  :(
Szczególnie jeśli będziecie czytać jednorazowo dłużej niż kilkanaście minut.
Serio piszę!

Chyba że macie jakieś inne - swoje - sposoby. Można się nimi podzielić  :D
Kurczę tak za bardzo nie mam stołu (stare biurko zawalone w połowie starym tv do gierek retro, a w połowie komiksami), ale dzięki za ostrzeżenie 😀 Mam chrzest bojowy z różnymi omnibusami, a poza tym pewnie ważysz, Kasiu, mniej więcej połowę tego co lwia część z nas😆

Online GoNzO

« Odpowiedź #18568 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 17:16:41 »
Nareszcie dotarło Darkness, ależ kobyłki. Ciężar ogromny, jeden róg lekko ubity, ale nie tak żeby to reklamować. Ląduje na szczycie kupki...  8)
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Mawer89

« Odpowiedź #18569 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 17:17:08 »
Darkness zawitał też do mnie  8)

Gratulacje, za piękne wydanie, komiks obłędny!
Spodziewałem się, że papier to będzie błyszcząca kreda, a to jest taka kreda matowa. Dla mnie akurat to jest plus bo na takim papierze nie zostają ślady paluchów :)

Przeglądając komiksy, przypomniałem sobie o pewnej pozycji, którą dawno temu kupiłem za granicą mowa o komiksie The Coven. Można dostrzec pewne podobieństwo od strony graficznej. Może, kiedyś ktoś wyda ten komiks :)