Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3255524 razy)

kuba rozpruwacz (+ 1 Ukrytych) i 22 Gości przegląda ten wątek.

Online studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18510 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 19:17:47 »
Odebrałem Czwartą Siłę i Darkness. Stan igła. Przeglądałem każdy tom 8 nic nie trzeszczy. Rozkładówki wyglądają w miarę ok. Zobaczymy jak będzie z czytaniem. Gizicki tłumaczył Darkness? Hmmm...

Robi tez dwa pierwsze spawny.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Takesh

« Odpowiedź #18511 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 19:40:02 »
W kolekcji kulało, ale tam było wiele czynników, głównie brak redakcji i korekty. Mam nadzieję, że tutaj będzie lepiej.

Jak nie, to ja Wam przetłumaczę kolejne. Nawet całego Savage Dragona. Za darmo. W końcu obiecałeś, że go wydasz  8) ::)

Offline komiks

« Odpowiedź #18512 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 19:53:36 »
kiedyś czytałem, albo ktoś mi mówił - że można pakować pancernie a i tak da się uszkodzić środek, bo chodzi o siły nacisku coś tam coś tam, że warto dawać luz, nie dopychać paczek, bo te siły nacisku się przenoszą itp itd - może ktoś mądry od fizyki potrafi wytłumaczyć, że czasem paka jest nietknięta a środek uszkodzony - ja nie jestem specem - ale niestety firmy kurierskie w Polsce (nie wiem jak gdzie indziej) pozostawiają wiele do życzenia

Podobnie pakują wszystkie Artist Edition (niektóre mają te bandy ze wszystkich stron). To co widać na zdjęciach jest jeszcze pakowane w karton i owijane w stretch. Po prostu są zaprojektowane specjalne opakowania. Ongrys dla Tytusopedii też miał zaprojektowane specjalne kartony z kątownikami ze sprasowanej tektury.

« Ostatnia zmiana: Cz, 13 Marzec 2025, 19:55:34 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline eyesore

« Odpowiedź #18513 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:15:10 »
W kolekcji kulało, ale tam było wiele czynników, głównie brak redakcji i korekty. Mam nadzieję, że tutaj będzie lepiej.

Jak nie, to ja Wam przetłumaczę kolejne. Nawet całego Savage Dragona. Za darmo. W końcu obiecałeś, że go wydasz  8) ::)
SD CHCEM!  ;D ale tego chyba jest z 10 tys stron  ;)

właśnie wypakowałem swoją paczkę, na początku myśl "co jest, czemu taka dziwna folia" okazało się to podwójna folia, na dwa tomy razem i każdy z osobna, stan idealny (choć mam po prostu szczęście, może z dwa razy w życiu dostałem nieakceptowalne przesyłki),
papier kredowy ale miałem porównanie do wyd Mandragory bo sobie odświeżyłem pod koniec zeszłego roku i jest trochę inny od tamtego, bardziej matowy ale wydaje się też grubszy,
nic nie trzeszczy (zobaczymy później ale myślę że będzie ok), rozkładówki faktycznie dobrze wyszły (lepiej niż w wspomnianym wyd Mandry) no i całość super wygląda, dwa potężne tomiszcza,

Offline dreamer36

« Odpowiedź #18514 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:17:16 »
A moje Darkness jeszcze nie nadaje 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Offline Bodom

« Odpowiedź #18515 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:23:21 »

Uuu serio Dragona mamy obiecanego na 2026, po Witchblade? ;D
« Ostatnia zmiana: Cz, 13 Marzec 2025, 20:39:28 wysłana przez Bodom »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #18516 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:24:27 »
Savage Dragon Ultimate Collection są na razie tylko 3 tomy, akurat na pakiet  ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #18517 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:25:24 »
A moje Darkness jeszcze nie nadaje 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

U mnie to samo  :'(

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #18518 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:27:32 »
Ja swój komplet Darkness dostanę jutro bo Gildia dzisiaj wysłała. Natomiast miłym zaskoczeniem jest dla mnie, że dzisiaj otrzymałem z Gildii egzemplarz Bezprawia, który reklamowałem z uwagi na liczne defekty. Kasę za wysyłkę zwrócili mi kilka dni temu. Solidna firma ❤️
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Takesh

« Odpowiedź #18519 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:39:56 »
O Savage Dragon i sposobach wydania pisałem kilka razy na forum. Powiem tylko, że około pierwszych 70 zeszytów stanowi zamkniętą całość i mieści się 3 grubych tomach. Nic tylko wydawać.

Może warto dopytać znowu o The Maxx???

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #18520 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:46:10 »
Przybyła Ciemność w kamieniu  zamknięta.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #18521 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:46:28 »
O Savage Dragon i sposobach wydania pisałem kilka razy na forum. Powiem tylko, że około pierwszych 70 zeszytów stanowi zamkniętą całość i mieści się 3 grubych tomach. Nic tylko wydawać.

Może warto dopytać znowu o The Maxx???

Oooooooo tak

Offline wojtast

« Odpowiedź #18522 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 20:52:08 »
Pierwsze dwa complet - zawierają całą zamknięta historię ponad 1300 stron - potem się zobaczy

A potem reszta aż pójdzie całość :)

Mam nadzieję, ze dobrze zejdzie, a ludziom nie znudzi się ta pulpa i będzie możliwość pociągnąć dalej, bo seria może mieć pewne wzloty i upadki, ale dalej też jest nieźle (a od 80. zeszytu zaczyna się świetny run Rona Marza).
Chyba najbardziej się jaram ze wszystkich Lain USA i wezmę wszystko jak leci.

Offline Takesh

« Odpowiedź #18523 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 21:05:42 »
Mnie run Marza znowu przekonał do Top Cow. Chyba najlepszy czas Sary. No i Sejic tworzy. Miodzio.

Online roble

« Odpowiedź #18524 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 21:25:11 »
Właśnie rozpakowałem w garażu przesyłkę.. No grubo, podoba mi się.. Stan mint.. :)