Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260785 razy)

Cornelius, bocik, Grrrgory i 43 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18435 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:13:51 »
Traktujesz to co napisałeś jak jakąś mantrę. To nie znaczy, że nie ma w tym nic na rzeczy, ale czy twierdzisz, że wpisy tomekrusłan nie są konfrontacyjne, wręcz agresywne? Ja je tak odbieram, a nie mam żadnych emocji negatywnych emocji w przedmiotowej dyskusji, z góry na dół mnie to lotto.

wiesz co bo widzę ten mechanizm u siebie, wiem jak był dla mnie destrukcyjny i ile zabrał mi czasu
znam też badania
ja nie potrafię ocenić intencji bez mowy ciała i głosu - mój odbiór był taki, że ktoś jest poirytowany sytuacją, która go spotkała - a potem już była walka w internetowych okopach

i słuchaj napiszę ci jako ciekowstkę - mój mózg odebrał twój wpis wpierw jako "atak", a nie miałeś takich intencji prawda? chciał od razu się bronić - ale ja już wyćwiczyłem się, żeby nie ulegać temu impulsowi
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Marzec 2025, 15:25:33 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18436 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:23:46 »
mozna kupic Darkness i i inne fajne nasze komiksy, ktore sa gdzie indziej wyprzedane

https://strefakomiksu.pl/pl/amerykanskie/25074-zestaw-darkness-1-i-2-tom-9788397221147.html

Vae Victis - druk

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #18437 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:24:28 »

No leci Gildia z wysyłką Darkness. Paczka już w drodze.

Gdzieś w tej całej burzy o wady fabryczne nikt chyba jeszcze nie odnotował że na Gildii nakład "Hunter-Killer" się skończył

Aż Silvestri mapę wyciągnął żeby sprawdzić, gdzie ta Polska.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #18438 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:28:43 »
Ja ciągle czekam na zmianę statusu z potwierdzone. Może jutro się zmieni.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #18439 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:40:58 »
wiesz co bo widzę ten mechanizm u siebie, wiem jak był dla mnie destrukcyjny i ile zabrał mi czasu
znam też badania
ja nie potrafię ocenić intencji bez mowy ciała i głosu - mój odbiór był taki, że ktoś jest poirytowany sytuacją, która go spotkała - a potem już była walka w internetowych okopach

i słuchaj napiszę ci jako ciekowstkę - mój mózg odebrał twój wpis wpierw jako "atak", a nie miałeś takich intencji prawda? chciał od razu się bronić - ale ja już wyćwiczyłem się, żeby nie ulegać temu impulsowi

Dlatego napisałem, "To nie znaczy, że nie ma w tym nic na rzeczy" bo zgadzam się z Tobą, że taki mechanizm istnieje. Problem w tym, że zacząłeś tym tłumaczyć każdy przypadek, jakby wprowadzając generalną zasadę. A wydaje mi się, że to jest jednak zbyt daleko idąca teza. Gdybyś napisał, że negatywną (nie w sensie emocji, tylko jako sprzeczność) wypowiedź sformułowaną przez neutralną osobę nasze emocje mogą odebrać jako wypowiedź konfrontacyjną, to myślę, że byłbyś bliższy prawdy.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18440 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:50:53 »
no nie każdy... ale generalnie przypomina to beczkę prochu, gdzie wystarczy mała iskra by był konflikt, a potem widać co się dzieje - zapewne można by nas nauczyć lepszej i czytelniejszej komunikacji słownej - póki co ja staram się miarkować z oceną - bo nie wiem czy to frustracja czy atak? jak to oddzielić w tekście pisanym? ja nie umiem

Vae Victis - druk

Offline dinogal

« Odpowiedź #18441 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:52:34 »
mój juz czeka na mnie, ale odbiorę sobie ze sklepu dopiero jutro :) ekscytuje mnie bardziej to jak to zniosło transport niż sam komiks póki co ;)

Offline Sędzia

« Odpowiedź #18442 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:56:31 »
no nie każdy... ale generalnie przypomina to beczkę prochu, gdzie wystarczy mała iskra by był konflikt, a potem widać co się dzieje - zapewne można by nas nauczyć lepszej i czytelniejszej komunikacji słownej - póki co ja staram się miarkować z oceną - bo nie wiem czy to frustracja czy atak? jak to oddzielić w tekście pisanym? ja nie umiem

Tylko czy tak daleko jest od frustracji do ataku? Przecież jeśli ktoś wyładowuje swoją frustrację w czyimś kierunku to w zasadzie jest to już atak, może mniej bezpośredni, ale jednak.

Offline Liarus

« Odpowiedź #18443 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 16:13:49 »
Spoiler: PokażUkryj

Slipcase by Studio Lain  :D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18444 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 16:16:51 »
trudno Sędzia odmówić ci racji :)

ja to sobię dzielę,
atak jest intencjonalny i w pełni świadomym aktem wrogim wobec drugiego człowieka,
a działanie impulsywne pod wpływem emocji niekoniecznie
co nie znaczy, że nie można tego oceniać jako ataku
jak mówię to takie moje kryterium
bo oczywiście, jak się gość wkurzył i kogoś pobił - to jest i atak i działanie emocjonalne
no ale na potrzeby mediów społecznościowych staram się kierować takim kryterium

Vae Victis - druk

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #18445 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 16:44:38 »
A ja współczuję tej Kasi, co sprzedaje egzemplarz Darkness, bo się będzie z nim musiała namęczyć bidula  :P
Zapakować, żeby dobrze zabezpieczyć, a później się np. użerać z "klientem", bo jednak dobrze zabezpieczyć takiego kloca to trzeba umieć...

Między innymi dlatego ja nawet zrezygnowałam z handlowania tym tytułem na festiwalach; paczka 5 egzemplarzy, która do mnie idzie, to tylko komiksy dla stałych nabywców - już porezerwowane.

Nie mam konta ani na Allegro, ani na OLX, a kto mnie zna, wie, jakie mam cięte podejście do skalperki :) Gdybym miała inne, to pewnie nie jeździłabym na festiwale ani nie sprzedawała Wam komiksów, których nakład się skończył, po cenach okładkowych  :P

Jeszcze raz przypominam wszystkim osobom, które NIE ZAŁAPAŁY SIĘ na Darkness, że prawdopodobnie Gildia wrzuci jeszcze ten tytuł, bo np. część osób zrezygnowała z zakupu (komiksy, które nie wyszły do klientów ze sklepu, bo zamówienie nie zostało opłacone lub klient zrezygnował przed wysyłką), a niektóre egzemplarze mogą się nie załapać na reklamacje (jeśli reklamacji jest mniej niż wynosi pula na reklamacje). Dlatego warto zaobserwować Gildię we wszystkich zakładkach produktowych Darkness i kliknąć w "Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże" nad przyciskiem "dodaj do schowka". Nie trzeba dawać zarabiać skalperom  :)

Offline rapr

« Odpowiedź #18446 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 17:25:27 »
Wziąłem okładkę A, bo mi B zniknęła z koszyka :D

A wracając do ważnych - jakiś orientacyjny czas dla Solo? Bo kolega w dziale kolekcji mocno wyostrzył apetyt!

Będę dalej męczył ;)

Oprócz tego mam pytanie - kojarzy mi się coś Fathom - czy było to zapowiadane? :)

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #18447 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 17:35:39 »

Nie trzeba dawać zarabiać skalperom  :)

Każdy chce z czegoś żyć. Jakby nie było popytu to i takie zjawisko by nie istniało.

Oglądając te wasze zdjęcia to dopiero teraz do mnie dociera, co kupiłem. Może to ta perspektywa albo zastosowanie SPECjalistycznych obiektywów, ale to jest naprawdę masna kniga (a nawet dwie). Zanim przeczytam trzeba będzie zważyć

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18448 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 17:37:02 »
Będę dalej męczył ;)

Oprócz tego mam pytanie - kojarzy mi się coś Fathom - czy było to zapowiadane? :)

czekamy na materialy do ostatniego tomu
potem tlumaczenie
uzgodnijmy wstpenie - po wakacjach razem z dodrukami

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18449 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 17:38:10 »

Każdy chce z czegoś żyć. Jakby nie było popytu to i takie zjawisko by nie istniało.

Oglądając te wasze zdjęcia to dopiero teraz do mnie dociera, co kupiłem. Może to ta perspektywa albo zastosowanie SPECjalistycznych obiektywów, ale to jest naprawdę masna kniga (a nawet dwie). Zanim przeczytam trzeba będzie zważyć

to jest jeszcze cięższe i grubsze niż myślisz ;) - jak znosiłem po dwa zestawy do piwnicy to odpuściłem i brałem po jednym ;)

Vae Victis - druk