Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3268672 razy)

eyesore i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18270 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 15:33:04 »
Przy każdym kolejnym przykładowym wrzucie upewniam się, że to nie dla mnie. Rysunki (a zwłaszcza kolory) wypalają mi oczy, a dialogi mózg.
No i gitara, dla każdego coś miłego.

no to jest efektowna wizualnie pulpa - czysta rozrywka bez aspiracji do zmiany świata ;)
ale ja lubię te komiksy, relaksuje się przy nich :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18271 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 15:37:46 »
Skoro Hunter-Killer w kwietnu, to Spawn spada na maj, czy jest szansa na kwiecień również? Wiadomo już jaka cena plus/minus i kiedy ruszą pre-ordery?

No i co z wyborem okładek? :P Grzbietów też jestem ciekaw :) Miejsce na półce już mam, bo twarde mangi idą w odstawkę. Cóż, wszystkiego mieć nie można i po długim rozważaniu wygrał Spawn i reszta Image/Top Cow.

jak napisał Michał, jak będzie to będzie, dostaliśmy już część materiałów do Spawna, na część czekamy wciąż

okładki... no coś właśnie wrzuciłem :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Marzec 2025, 15:52:56 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Online Takesh

« Odpowiedź #18272 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 18:46:38 »
Zrobiłem korektę zamówienia i wziąłem limikt A Armii, czyli osaczonego.

Offline Leszek

« Odpowiedź #18273 dnia: So, 08 Marzec 2025, 20:43:28 »
Moje komiksy Studia Lain jak dotąd. Zapomniałem że te Dreddy też były od Lain, mimo że na grzbiecie miały inne logo.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #18274 dnia: So, 08 Marzec 2025, 21:31:52 »
Jestem stosunkowo nowym "komiksiarzem" i Studiolain poznalem dzieki CE. Chcialbym teraz nadrobic. Jakie sa Wasze Top 3 komiksy wydane przez to wydawnictwo?

Offline Death

« Odpowiedź #18275 dnia: So, 08 Marzec 2025, 21:47:44 »
Niedawno było takie głosowanie. Czytaj ten i kolejne posty:
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/studio-lain/msg288152/#msg288152

Offline Leszek

« Odpowiedź #18276 dnia: So, 08 Marzec 2025, 22:03:32 »
Jakie sa Wasze Top 3 komiksy wydane przez to wydawnictwo?
Ehhh..  Te najlepsze są i tak niedostępne. Osobiście chciałbym mrocznych sędziów. Akurat wtedy straciłem zainteresowanie komiksem. Ale nie zapłacę obecnych idiotycznych cen. Nie żeby mnie było nie stać. Ale czułbym się jak idiota płacąc aż tyle.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #18277 dnia: So, 08 Marzec 2025, 22:16:06 »
Dziekuje bardzo! Chyba najczesciej wymieniane to
- Sędzia Dredd Ameryka
- Ballada o Halo Jones
- Button Man
- Sędzia Anderson
- Bezprawie

Offline komiks

« Odpowiedź #18278 dnia: So, 08 Marzec 2025, 22:18:42 »
Osobiście chciałbym mrocznych sędziów.
Pierwszy tom jest fajny, buduje świat, w drugim oczekiwałem czegoś mocnego, a dostałem mieliznę, częściowo to wina nudnych bohaterów. Poza tym, to w ogóle nie przypomina Dredda, świat jest bardzo ponury, to co widać na przykładowych planszach współgra ze scenariuszem i fabułą, jest poważnie, że aż strasznie. Mam nadzieję, że kolejne tomy to jakaś konkretna rozpierducha, bo jeśli nie to będzie słabo.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Sędzia

« Odpowiedź #18279 dnia: So, 08 Marzec 2025, 22:54:11 »
Dziekuje bardzo! Chyba najczesciej wymieniane to
- Sędzia Dredd Ameryka
- Ballada o Halo Jones
- Button Man
- Sędzia Anderson
- Bezprawie

Jeśli punktem wyjścia było CE to ze Studia Lain sprawdź Pan Wtorek Popielcowy, Brygadę, Opowieści z czasów Kobry i w sumie Ballada o Halo Jones. Wyżej wymienione komiksy są dobre lub bardzo dobre, ale to są bardziej rozrywkowe rzeczy.

Offline komiks

« Odpowiedź #18280 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 13:40:27 »
Szefie, a może Army of Darkness?

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #18281 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 14:13:29 »
@Norbo80: zdecydowanie to, co napisał Sędzia. U mnie w top 3 są właśnie: CE, Opowieści z czasów Kobry oraz Bezprawie. Bardzo wysoko wpadłyby również Ballada o Halo Jones oraz Brygada. Pan Wtorek Popielcowy jest doświadczeniem na kilkukrotną lekturę w moim odczuciu; czyta się go z mozołem, ale satysfakcja jest duża (choć tytułowy bohater jest wielce irytujący). Cyngiel to również dla mnie czołówka - głównie ze względu na sposób opowiadania pozornie banalnej historii. Bardzo też lubię Metronom, choć niewątpliwie w tym komiksie jest dużo wad, ale jego wydźwięk mówi do mnie podwójnie (współcześnie, przy tym, co dzieje się w Stanach, może nawet potrójnie). Wreszcie Duam, ale to głównie ze względu na światotwórstwo i folklor pokazane tak, że ciężko się w to nie zanurzyć.
Wiele komiksów nadal mam nieprzeczytanych (shame on me :( ). Brakuje czasu, a chciałoby się czytać też niekiedy komiksy innych wydawców.

A, i nie jestem fanką ani Sláine (czyt. slanje  ;) ), ani Sędziego Dredda, choć Szambala weszła mi naprawdę ładnie.
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Marzec 2025, 14:15:44 wysłana przez MałaKasia »

Online michał81

« Odpowiedź #18282 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 15:26:56 »
Szefie, a może Army of Darkness?
Może dobrze byłoby jakby SL wydało zapowiedziane wcześniej komiksy, zanim zapowie kolejne, albo chociaż połowę z tego co zapowiedziało. Zawsze może też wrócić do komiksów, które też były w planach, a które jak widać już ktoś po woli zaczął podbierać. :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18283 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 16:36:42 »
niech podbierają :) tylko się cieszyć :)
na obecną chwilę nic nie kupuję :)
mamy masę do wydania
pogadamy w przyszłym roku

Vae Victis - druk

Offline Piterrini

« Odpowiedź #18284 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 16:52:16 »
Army of Darkness nie wiem czy dałoby radę wydać wszystko, to wydawało kilku wydawców, do tego crossovery (z Marvel Zombies, Vampirellą, Freddym i Jasonem itd.) i reboot(y?), do tego Evil Dead w jakby osobnej linii fabularnej, ale gdzieś to się łączy/kontynuuje/przecina... No i franczyza filmowa, więc z góry ryzyko, że po komiks mało kto sięgnie (chociaż fakt, że jakby SL wydało to przynajmniej sprzedałoby się tyle ile zostałoby wydane).