Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3262822 razy)

Offline Pwlmzdl

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18165 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 16:55:20 »
Jest też opcja założenia kilkunastu kont na forum i oddania głosów. Chyba nie uciekniemy od użycia profilu zaufanego :D

Offline Szekak

« Odpowiedź #18166 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 16:59:16 »
Multikonta na forum z tego co wiem są zakazane i tępione, dlatego bez uciekania w skrajności wystarczyłaby ankietka na FB z możliwością oddania jednego głosu przez jedną osobę. Pod nią by sobie ludzie dyskutowali na co głosowali, ale to już by nie było liczone.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Warpath

« Odpowiedź #18167 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:02:39 »
Cóż, dla mnie wybór okładek nietrafiony. Dwie laski? Dramat.

Moim zdaniem powinno chodzić o trafienie w gusta każdego. Zakładam, że jak jedna laska komuś podeszła, to zadowoliłaby się taka osoba drugą. A tak ci co lasek nie chcą utykają z okładką, która jest musową ewentualnością, bo to jedyny pozostały wybór.

Offline Cornelius

« Odpowiedź #18168 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:04:50 »
A to nie miało czasem być tak, że tematyka okładek (więc i chyba wszelkie osobiste dramaty z tym powiązane) nie mały już zaśmiecać głównego wątku?

Offline Popiel

« Odpowiedź #18169 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:06:02 »
Powyższe pokazuje, że Ci co zatracili umiejętność pisania nie mają też gustu. W sumie nic zaskakującego.

Nikifor Krynicki był półanalfabetą. Nie mierz proszę wszystkich swoją miarą ;)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #18170 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:19:07 »
Ja to widzę tak: Facebookowcy mają 2 głosy, ok. Ale forumowicze mają ich 3  ;D (jeden tu, na forum, jeden z konta FB w momencie i jeden reakcją pod grafiką na fb)

Offline Murazor

« Odpowiedź #18171 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:23:04 »
A to nie miało czasem być tak, że tematyka okładek (więc i chyba wszelkie osobiste dramaty z tym powiązane) nie mały już zaśmiecać głównego wątku?
Mialo byc, ale niestety nie jest :-\

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18172 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:37:14 »
Nie tematyka okladek a glosowanie na okladki.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Dalthon

« Odpowiedź #18173 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:41:46 »
Trzeba najwyraźniej założyć "Studio Lain - mój (niedojrzały) ból d*py" :D

Wtedy niech sie kiszą we własnym sosie (hmmm) oburzeni mieleniem komiksów, spece od tego jak się powinno prowadzić biznes, pouczający co się powinno robić (i jak!) a czego nie, niezgadzający się z opinią ogółu jaka okładka powinna się pojawić w druku i cała reszta co zaśmieca główny wątek swoimi wyimaginowanymi problemami ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #18174 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 17:59:57 »
Abstrahując od tego co napisał Leyek, to obecny system głosowania faktycznie pokazuje, że są równi i równiejsi. Uzytkownicy forum mają jeden głos, natomiast głosujący na FB, głosując poprzez komentarz i lajki, mają dwa głosy. Sprawdziłem z ciekawości i wiele głosów jest podwójnych - przez te same osoby jest głosowane lajkami i komentarzem.

Głosowanie na okładki to fajna zabawa dla czytelników, udany marketing poprzez angażowanie ich, i ogólnie fajna sprawa dla czytelnika, że można sobie wybrać, ale dobrze by było to uregulować, żeby nie było "równych i równiejszych. ;)

Nie licz, że uzyskasz merytoryczną odpowiedź. Tutaj można pisać tylko pozytywnie i poklepywać po pleckach, a jak nie zostaje spuszczony @Dalthon ;)

Aż spojrzałem na ten post na FB, zero info - "głosujcie lajkami", "głosujemy tylko raz" itp.
Nie mam czasu na głupoty, żeby to sprawdzać, ale pewnie zdarzą się i tacy co zalajkowali wszystkie 5 okładek i tacy co "zagłosowali" i 3 razy (forum, komentarz FB, lajk).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18175 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 18:10:20 »
Merytoryczna odpowiedz z komiksowej piaskownicy
Leyek - odkLeyek :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Szekak

« Odpowiedź #18176 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 18:14:55 »
SL - czy można liczyć na jakieś zmiany w systemie głosowania lub jasne jego zasady, bym w przyszłości mógł zagłosować świadomie w sposób który przełoży się w największym stopniu na możliwość zakupu okładki która mi odpowiada? :)

Trzeba najwyraźniej założyć "Studio Lain - mój (niedojrzały) ból d*py" :D

Wtedy niech sie kiszą we własnym sosie (hmmm) oburzeni mieleniem komiksów, spece od tego jak się powinno prowadzić biznes, pouczający co się powinno robić (i jak!) a czego nie, niezgadzający się z opinią ogółu jaka okładka powinna się pojawić w druku i cała reszta co zaśmieca główny wątek swoimi wyimaginowanymi problemami ;)
Dalthon, rozumiem twój wytrysk ekscytacji po tym, jak twoja wyśniona naga pani finalnie trafiła do okładek, ale jak ochłoniesz i przeczytasz jeszcze raz na spokojnie posty w tym temacie, to może w końcu zrozumiesz, że wspominania przez ciebie "opinia ogółu" to jedynie twoje subiektywne odczucie, a rzecz się tyczy właśnie tego, by opinia ogółu miała odzwierciedlenie w finalnych wyborach w jak największym stopniu.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Lobo

« Odpowiedź #18177 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 18:33:13 »
Ludzie k*** to tylko okładki. Macie chociaż możliwość głosowania, jakie by nie było ale jest. A które inne wydawnictwo pyta się o to publiczność przed drukiem? Tak źle, tak niedobrze. No sorry że jeszcze wydawca będzie robił profesjonalne ankiety żeby zaspokoić kliku okładkowych zapaleńców, z pewnością posiada ogromne pokłady wolnego czasu 🙂

Offline Murazor

« Odpowiedź #18178 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 18:38:25 »
jeszcze wydawca będzie robił profesjonalne ankiety (...) z pewnością posiada ogromne pokłady wolnego czasu
Mysle, ze zliczanie glosow, komentarzy i lajkow zajmuje duzo wiecej czasu, niz stworzenie ankiety z paroma okladkami w google, czy jakims innym automatycznym systemie.

Offline michał81

« Odpowiedź #18179 dnia: Cz, 27 Luty 2025, 18:40:29 »
Pamiętam czasy, kiedy nie było głosowania na okładki a do wyboru były 2, sporadycznie 3. I jedyne o co było się spieranie to jakie procent tych jest limitowanych jest limitowane, czy coś o tym. Piękne czasy, mogłyby wrócić.