Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3263033 razy)

Offline Pinto

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17940 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:10:15 »
Hej, Studio Lain. Dodruk Bezprawia powinien tak wyglądać?
Chodzi o te wybielenia, które mam na większości stron.
Nie martw się, to nie pierwszy i nie ostatni bubel BZGrafu - tak samo było w "Button Man". SL Ci napisze, że wyraża zaniepokojenie tym faktem i że przekaże uwagi do drukarni. A tak na serio to ma to w dupie:)

Offline misiokles

« Odpowiedź #17941 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:12:28 »
A jeszcze bardziej na serio - co ty byś zrobił na miejscu SL?

Offline LukCook

« Odpowiedź #17942 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:35:17 »
A jeszcze bardziej na serio - co ty byś zrobił na miejscu SL?

Zmienił drukarnię.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #17943 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:38:56 »
@Pinto: Bezprawie #1 nie było drukowane w BZGrafie. Informacje, które przekazuje się dalej publicznie, warto niekiedy sprawdzić.

Offline misiokles

« Odpowiedź #17944 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:42:11 »
Zmienił drukarnię.
A są drukarnie bez bubli?

Offline LukCook

« Odpowiedź #17945 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:50:05 »
A są drukarnie bez bubli?

Nie ma, ale o takich fuszerkach jak dodruk 'Bezprawia' to ostatnio nie słyszałem.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #17946 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:57:16 »
@LukCook: rzeczywiście, ostatnio raczej nie było problemów, ale przypomnę, że to błąd czysto maszynowy; i przypomnę też historię Jam jest Legion, które po wydruku całe wróciło do drukarni... :( Tam było jeszcze gorzej - też zawiodły maszyny. Takie rzeczy się zdarzają i nie ma co rozdzierać szat. Zbieramy informacje, żeby ocenić skalę problemu, jesteśmy w kontakcie z drukarnią; na ten moment wydaje się, że nie powinno być problemów z reklamacją.

Offline Pinto

« Odpowiedź #17947 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 14:57:35 »
@Pinto: Bezprawie #1 nie było drukowane w BZGrafie. Informacje, które przekazuje się dalej publicznie, warto niekiedy sprawdzić.
Nie kupiłem "Bezprawia", więc założyłem z góry, że to "ulubiony" BZGraf ;D

Taka ciekawostka:
https://poligrafika.pl/2023/10/06/komiksy-z-polskiej-drukarni-podbijaja-portugalie/

Jakość druku, dzięki której BZGraf pracuje na swoją renomę, to m.in. zasługa inwestycji w maszyny i wyposażenie drukarni. Także dzięki temu białostocki zakład może produkować dużo wydajniej i szybciej. Właściciel drukarni, giełdowa grupa poligraficzna Kompap, systematycznie inwestuje w najnowocześniejsze wyposażenie swoich zakładów.
Aż chciałoby się zadać klasyczne pytanie: jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle?

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #17948 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 15:02:04 »
Nie ma, ale o takich fuszerkach jak dodruk 'Bezprawia' to ostatnio nie słyszałem.

Były jeszcze powielone strony w części nakładu siódmego tomu "Kolekcji Toppiego" od Lost in Time.
Wiem, bo mam takie szczęście, że obie fuszerki mnie dotknęły.

Offline Dracos

« Odpowiedź #17949 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 16:22:43 »
Ech, obawiam się że przy tych rysunkach zderzenie ze scenariuszem może być szczególnie bolesne...

Obstawiam w ciemno że fabuła albo będzie wyjątkowo naiwno-ramotkowa albo wręcz pretekstowa. Ale jak się patrzy na te plansze to albo się to bierze z dorobkiem inwentarza, albo trzeba odpuścić nie ma sensu się męczyć.

Offline Midar

« Odpowiedź #17950 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 17:02:49 »
Nie kupiłem "Bezprawia", więc założyłem z góry, że to "ulubiony" BZGraf ;D

To, jeszcze wypadałoby powiedzieć przepraszam. Niektórzy myślą, że uśmiechnięta emotka na końcu zdania załatwia każde szkalowanie.

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #17951 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 18:58:44 »
Czy są już jakieś plany odnośnie startu przedsprzedaży Hunter Killer i Armii?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17952 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 19:17:21 »
Koniec lutego.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #17953 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 01:17:40 »
Nie martw się, to nie pierwszy i nie ostatni bubel BZGrafu - tak samo było w "Button Man". SL Ci napisze, że wyraża zaniepokojenie tym faktem i że przekaże uwagi do drukarni. A tak na serio to ma to w dupie:)

Przypomnij mi proszę co było nie tak z Button Man?

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #17954 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 11:01:35 »
@Rzepcio: to chyba tylko Pinto wie :)

Ja pamiętam chryję o "szopę na wędzarnię", która finalnie dostarczyła mi mnóstwo zabawy, kiedy kolega zaczął rysować żarty z szopami  ;D (zwierzątkami). Były też próby znalezienia innych błędów redaktorskich czy korektorskich, choć podobno (pojedyncze głosy) komiks czytało się bez problemu.
No ale to nie była "wina" drukarni ;)