Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3263070 razy)

Adolf i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17925 dnia: So, 08 Luty 2025, 15:09:02 »
przy okazji W cieniu Słońca i Bractwo Kraba u Ignacego
zapomniałeś wspomnieć o odpowiedzi na komentarz który dotyczył Studia a Ignacy z pełną kulturą i profesjonalizmem dał na niego odpowiedź ;)

Online Adolf

« Odpowiedź #17926 dnia: So, 08 Luty 2025, 15:33:20 »
@Michał81 Michale, piszesz mi, że płaczę, więc piszesz nieprawdę. Jak zwykle pokazujesz, że nie rozumiesz, więc poświęcę Ci chwilę i wytłumaczę. Jestem zły gdy pojawia się ktoś kto skupuje komiksy i odsprzedaje drożej, bo przez to cierpią prawdziwi fani. Prawdziwy fan jeśli kupi kilka okładek na własny użytek, to zupełnie co innego. Mam nadzieję, że zobaczysz tą różnicę. Sam mam znajomego, co kocha pewnego scenarzystę i jego zeszyty kupuje we wszystkich wariantach od A-F. Psychofan i skalpel - widzisz różnicę?

Ponadto Hunter-Killer to nie The Darkness, nie zejdzie w 3 dni. Tytuł nie ma takiego potencjału. Oczywiście jakaś część fanów Tomb Raidera czy The Darkness kupi to, ale to nie będzie to samo. Arek reklamował Hunter-Killer jako szczytowe dzieło Marca Silvestriniego. Dlatego zobacz, okładka regularna nie spotyka się z pozytywnym odbiorem, bo nikt nie czuje tam żadnego artyzmu. Ja zaproponowałem by dołożyć kolejną limitkę, która by zachęcała do kupna. Czy to dobra czy zła rada, to już nie mi oceniać, ale jako klient, fan Studia Lain mam prawo się wypowiadać w temacie i podsuwać rozwiązania mogące wpłynąć na odbiór i sprzedaż komiksu. Zauważyłem, że to w jaki sposób coś wychodzi dla Ciebie nie ma znaczenia, co nie znaczy, że dla innych nie ma.

W każdym razie nie nakręcaj się. Weź pod uwagę szerszy kontekst. Mam nadzieję, że nic już Ci nie muszę tłumaczyć co i jak, więc życzę miłego weekendu.

Offline michał81

« Odpowiedź #17927 dnia: So, 08 Luty 2025, 16:07:44 »
Sprawdziłeś na jakie okładki głosowano na facebooku? Ta podstawowa cieszyła się średnim zainteresowaniem, to że na forum kilka osób napisało, że im się nie podoba to jest jakiś mały ułamek. Po za tym zakłamujesz jaki jest odbiór, bo na forum tez pojawiły się głosy, że jest ok i dostała jakieś głosy. Nadal nie widzę sensu dodawać kolejnej okładki do wyboru. W takiej sytuacji dojdziemy do opcji, że żadna nie jest limitowana i każda ma taki sam nakład. To ty jak widać nie ogarniasz szerszego kontekstu całej sytuacji. Napisz wprost, że tobie się nie podoba, nie zasłaniaj się innymi i jej po prostu nie tej kupuj, bo masz dwie inne do wyboru, ale już nie ściemniaj, że nagle wszyscy nie chcą tej podstawowej. 
« Ostatnia zmiana: So, 08 Luty 2025, 16:11:57 wysłana przez michał81 »

Offline Cornelius

« Odpowiedź #17928 dnia: So, 08 Luty 2025, 16:08:21 »
Najlepiej 100 wariantów, po 8 sztuk każdego.

Online Adolf

« Odpowiedź #17929 dnia: So, 08 Luty 2025, 16:27:28 »
@Michał81 Michale, proszę byś nie mówił nieprawdy na mój temat. Arek przedstawił nam wyniki głosowania i każdy dobrze wie jakie trzy okładki wygrały. Wyniki głosowania na podstawie głosów z FB i forum. Podstawowej nie było w top 3, a wiele innych okładek miało więcej głosów niż ta podstawowa. Jednak pojawiła się jako regularna, bo taka jest w oryginalnym wydaniu. To zamyka temat.

ale już nie ściemniaj, że nagle wszyscy nie chcą tej podstawowej.

Jeszcze raz proszę byś nie opowiadał o mnie nieprawdy. Piszę co ja sądzę na ten temat. Poza tym każdy może sobie zobaczyć jaki tu jest odbiór wersji podstawowej. Twoje posty są naganne, po raz kolejny mijają się z prawdą. Jeśli nie masz więcej do dodania, to nie zawracaj mi głowy swoimi prowokacjami.

Offline komiks

« Odpowiedź #17930 dnia: So, 08 Luty 2025, 18:10:21 »
Pytanko, czy są jakieś informacje dotyczące potencjalnego wydania Ghost Rider 2099?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #17931 dnia: So, 08 Luty 2025, 20:00:32 »
Arku pytanie: czy wszystkie okładki Huntera będą w środku?

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #17932 dnia: Nd, 09 Luty 2025, 12:24:09 »
t o sa takie biale plamy. Najlepiej widoczne na czarnym tle.

Arku niestety w swoim egzemplarzu też mam te odbarwienia. Wystarczy podesłać Ci te foty na messengerze?
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17933 dnia: Nd, 09 Luty 2025, 13:03:55 »
Tak wyslij. Dzieki z gory.

Hunter tak sa w srodku za wyjatkiem regularnej.

Ghost wciaz nic nie wiem.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #17934 dnia: Nd, 09 Luty 2025, 13:54:43 »
Tak wyslij. Dzieki z gory.

Ghost wciaz nic nie wiem.

Już wysłałem. Właśnie rozmawiamy :D
Oczywiście dzięki.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #17935 dnia: Nd, 09 Luty 2025, 19:59:07 »

Czyli wybór jest wiadomy. Dla mnie regularna, nie lubię niekompletnych produktów ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17936 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 12:06:10 »
Paweł Łapiński zakończył tłumaczenie pierwszego Druilleta :)

Vae Victis - druk
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline parsom

« Odpowiedź #17937 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 12:54:15 »
Ech, obawiam się że przy tych rysunkach zderzenie ze scenariuszem może być szczególnie bolesne...

Offline komiks

« Odpowiedź #17938 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 12:58:55 »
Ile ten Druillet będzie miał stron? Rozumiem, że to będzie 1 tom.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17939 dnia: Pn, 10 Luty 2025, 13:18:15 »
jeden tom 128 str

Vae Victis - druk