Acriborea, Thorint, Bractwo Kraba, Septentryon czy Zaya są ciągle, bo nie ma tomu 1? A odnosimy się tylko do Gilldii, która nie jest jedynym kanałem sprzedaży.
Gdybym chciał się wpisać w ton dyskusji to bym napisał że manipulujesz, bo wypowiedź na którą odpowiadał Kierownik dotyczyła frankofonów sprzed 5 lat, a te które wymieniłeś, poza Zayą, to wszystko 2024 i 2023. No ale ponieważ interpretacja wypowiedzi (wbrew temu co pisze czasem Kierownik nawet pisanej i nawet w internecie) to nie są jakieś Himalaje, więc zakładam że po prostu nie pamiętałeś albo nie doczytałeś i dlatego nie wpisałeś się w kontekst wypowiedzi.
Fajnie by było, gdybyście dali Arkowi, przy jego wypowiedziach, też trochę luzu. Zresztą przed chwilą była tu sytuacja gdy ktoś się przyczepił do Małej Kasi w wyniku deficytu rozumienia kontekstu wypowiedzi. Wydawałoby się, że wśród ludzi czytających, nawet jeśli to tylko komiksy, ta umiejętność nie powinna być w zaniku.
@Arek i MałaKasia
dobra rada - trochę powinniście odpuścić, a nie starać się za wszelką cenę się usprawiedliwić. Jeśli się czujecie z tym źle, że ktoś Arkowi wypomina Absalom/Sticklebacka to po prostu zróbcie zbiórkę. Jak się uzbiera na wydanie, to wydajecie, a jak nie, to macie w garści odpowiedź - nie było chętnych na wydanie, dlatego nie wydaliście, koniec dyskusji.
@Koalar
Strasznie to formalistyczne podejście, ale patrząc od tej strony masz rację, mówił że wyda, a nie wydał. Ja patrzę na to inaczej, bo zakładam że ludzie w tego typu działalności (ale też w ogólności) powinni podejmować racjonalne działania. Jeśli coś się nie opłaca, to się nie wydaje, dlatego nie uważam że zmiana stanowiska jest tutaj objawem niewiarygodności czy zawiedzenia.
Ale przyjmując Twoją optykę, mam pytanie - do siebie też stosujesz takie standardy? Jak zapowiesz się na punkt 20 a przyjdziesz 20.05 to znaczy że jesteś sam w swoich oczach niewiarygodny? Nie traktuj tego pytania jako złośliwości czy wbijania szpili, tylko jako kalibrację. Bo jeśli odpowiedź jest twierdząca, to po pierwsze bardziej jestem w stanie zrozumieć Twoją kategoryczność, a po drugie wiele to tłumaczy.