Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248385 razy)

Castiglione i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline Sędzia

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17430 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 12:48:22 »
Acriborea, Thorint, Bractwo Kraba, Septentryon czy Zaya są ciągle, bo nie ma tomu 1? A odnosimy się tylko do Gilldii, która nie jest jedynym kanałem sprzedaży.

Gdybym chciał się wpisać w ton dyskusji to bym napisał że manipulujesz, bo wypowiedź na którą odpowiadał Kierownik dotyczyła frankofonów sprzed 5 lat, a te które wymieniłeś, poza Zayą, to wszystko 2024 i 2023. No ale ponieważ interpretacja wypowiedzi (wbrew temu co pisze czasem Kierownik nawet pisanej i nawet w internecie) to nie są jakieś Himalaje, więc zakładam że po prostu nie pamiętałeś albo nie doczytałeś i dlatego nie wpisałeś się w kontekst wypowiedzi.

Fajnie by było, gdybyście dali Arkowi, przy jego wypowiedziach, też trochę luzu. Zresztą przed chwilą była tu sytuacja gdy ktoś się przyczepił do Małej Kasi w wyniku deficytu rozumienia kontekstu wypowiedzi. Wydawałoby się, że wśród ludzi czytających, nawet jeśli to tylko komiksy, ta umiejętność nie powinna być w zaniku.

@Arek i MałaKasia
dobra rada - trochę powinniście odpuścić, a nie starać się za wszelką cenę się usprawiedliwić. Jeśli się czujecie z tym źle, że ktoś Arkowi wypomina Absalom/Sticklebacka to po prostu zróbcie zbiórkę. Jak się uzbiera na wydanie, to wydajecie, a jak nie, to macie w garści odpowiedź - nie było chętnych na wydanie, dlatego nie wydaliście, koniec dyskusji.

@Koalar
Strasznie to formalistyczne podejście, ale patrząc od tej strony masz rację, mówił że wyda, a nie wydał. Ja patrzę na to inaczej, bo zakładam że ludzie w tego typu działalności (ale też w ogólności) powinni podejmować racjonalne działania. Jeśli coś się nie opłaca, to się nie wydaje, dlatego nie uważam że zmiana stanowiska jest tutaj objawem niewiarygodności czy zawiedzenia.

Ale przyjmując Twoją optykę, mam pytanie - do siebie też stosujesz takie standardy? Jak zapowiesz się na punkt 20 a przyjdziesz 20.05 to znaczy że jesteś sam w swoich oczach niewiarygodny? Nie traktuj tego pytania jako złośliwości czy wbijania szpili, tylko jako kalibrację. Bo jeśli odpowiedź jest twierdząca, to po pierwsze bardziej jestem w stanie zrozumieć Twoją kategoryczność, a po drugie wiele to tłumaczy.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17431 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 12:55:53 »
No tak. Można dopisywać.

A komiksy niejednoznaczne to zazwyczaj - tak jak w przypadku tzw. kina autorskiego - bełkot w którym forma przewyższa treść. Ale równie często forma też pozostawia wiele do życzenia, ale to wtedy jest indywidualna decyzja twórcy, który przecież specjalnie tak rysuje, bo gdyby chciał to ho, ho, ho. I tylko tworzy się te opowieści z drzewa sandałowego...

@skandalista
Super określenie o tych opowieściach, będę podkradać.

Kierowniku.
Acriborea, Thorint, Bractwo Kraba, Septentryon czy Zaya są ciągle, bo nie ma tomu 1? A odnosimy się tylko do Gilldii, która nie jest jedynym kanałem sprzedaży. Litości... Ty nawet potrafisz pisać o tym, że coś się szybko na Gildii wyprzedało, mimo że potem dosyłasz z piwnicy i znowu można kupić przez kilka tygodni.  Ile czasu schodził Mazeworld, czy biała limitowana okładka Opali? Mimo, że szczuła cycem? Aberzeen do dzisiaj można kupić. Limitowany Aberzeen.
Naprawdę myślisz, że słowami zaczarujesz rzeczywistość? Wybacz, ale nie jesteś magiem z Northhampton. Znaj proporcjum, mocium Panie. W tej swojej autoreklamie.

Co nie oznacza, że powodzenia nie życzę z tytułami. Im więcej na rynku, tym lepiej. Darz Bór!

Wodzu. Zle mnie zrozumiales. Odnioslem sie do kontekstu 5 lat. Te tytuly sa nowsze. Bractwo sie konczy.

i jak jesteśmy przy kończy się. Przepraszam stary ale to jest żenujące co piszesz...
Wejdź na stronę www.studiolain.pl - gdzie na bieżąco modyfikowana jest informacja o stanie u nas.
Te komiksy są u nas wyprzedane, w sklepach moga być np komiksairnia ma wciąż DUAM, ale ja tego u siebie nie mam i nie dośle.
informuje, że coś się kończy a nie skończyło. Odpowiadam na pytania o dosyłkę, bo osoby mnie o to pytają.
i za chwilę na naszej stronie Bezprawie 2 będzie wyprzedane, bo ostatnie 20 sztuk poszło do gildii.
więc sory stary naginasz tu w ch... mocno. Są też ludzie co nie odbierają w gildii swoich zamówień i komiks wraca, ale ja go u siebie do sprzedaży nie mam. No słabe to stary jest.
« Ostatnia zmiana: Nd, 19 Styczeń 2025, 13:06:34 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17432 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 13:13:37 »
Gdybym chciał się wpisać w ton dyskusji to bym napisał że manipulujesz, bo wypowiedź na którą odpowiadał Kierownik dotyczyła frankofonów sprzed 5 lat, a te które wymieniłeś, poza Zayą, to wszystko 2024 i 2023. No ale ponieważ interpretacja wypowiedzi (wbrew temu co pisze czasem Kierownik nawet pisanej i nawet w internecie) to nie są jakieś Himalaje, więc zakładam że po prostu nie pamiętałeś albo nie doczytałeś i dlatego nie wpisałeś się w kontekst wypowiedzi.

Fajnie by było, gdybyście dali Arkowi, przy jego wypowiedziach, też trochę luzu. Zresztą przed chwilą była tu sytuacja gdy ktoś się przyczepił do Małej Kasi w wyniku deficytu rozumienia kontekstu wypowiedzi. Wydawałoby się, że wśród ludzi czytających, nawet jeśli to tylko komiksy, ta umiejętność nie powinna być w zaniku.

@Arek i MałaKasia
dobra rada - trochę powinniście odpuścić, a nie starać się za wszelką cenę się usprawiedliwić. Jeśli się czujecie z tym źle, że ktoś Arkowi wypomina Absalom/Sticklebacka to po prostu zróbcie zbiórkę. Jak się uzbiera na wydanie, to wydajecie, a jak nie, to macie w garści odpowiedź - nie było chętnych na wydanie, dlatego nie wydaliście, koniec dyskusji.

@Koalar
Strasznie to formalistyczne podejście, ale patrząc od tej strony masz rację, mówił że wyda, a nie wydał. Ja patrzę na to inaczej, bo zakładam że ludzie w tego typu działalności (ale też w ogólności) powinni podejmować racjonalne działania. Jeśli coś się nie opłaca, to się nie wydaje, dlatego nie uważam że zmiana stanowiska jest tutaj objawem niewiarygodności czy zawiedzenia.

Ale przyjmując Twoją optykę, mam pytanie - do siebie też stosujesz takie standardy? Jak zapowiesz się na punkt 20 a przyjdziesz 20.05 to znaczy że jesteś sam w swoich oczach niewiarygodny? Nie traktuj tego pytania jako złośliwości czy wbijania szpili, tylko jako kalibrację. Bo jeśli odpowiedź jest twierdząca, to po pierwsze bardziej jestem w stanie zrozumieć Twoją kategoryczność, a po drugie wiele to tłumaczy.

Ja wiem, że moje natręctwo bycia fer wobec ludzi którym coś sprzedaję czasem przynosi więcej kłopotów niż korzyści, ale chyba już nie umiem tego zmienić. Postępuje tak, jak sam bym chciał, by ktoś postępował ze mną.
Jak byłem młodym punkiem to te starsze mnie olewały, a ja myślałem jak to by było fajnie z nimi pogadać, dostać jakąś muzykę do posłuchania itp. Kilka lat później dokładanie tak postępowałem. Jak widziałem jakiegoś młodego kolesia o punkowym sznycie, podchodziłem, pogadałem. Potem chłopaki wpadały do mnie, pożyczałem im kasety i gadaliśmy. Z sporą częścią z nich kumpluje się do dziś, wielu z nich wciąż siedzi w tzw scenie i młóci np oia :) tu jest na wokalu jeden z takich iławskich załogantów :)

Taki jestem... prawdopodobnie wynika to z silnej potrzeby akceptacji ;) ale dobrze mi z tym ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 19 Styczeń 2025, 13:26:02 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline snk

« Odpowiedź #17433 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 13:59:00 »
A wracając znowu do tematów komiksowych - Jak wygląda sprawa z Bezprawiem? Wywiało oba tomy z Gildii, w Komiksiarni w ogóle nie widziałem pierwszego. Są jeszcze jakieś egzemplarze w piwnicy, czy już po ptokach?

Offline Koalar

« Odpowiedź #17434 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:01:11 »
@Koalar

Bardzo cenię słowo, w tym zwłaszcza swoje. Oczywiście, że nie jestem idealny i nie zawsze uda się zrealizować obietnicę. Staram się wtedy jakoś to naprawić.

Ale tu jest kontekst ważny. To nie jakieś spóźnienie parę minut. Obietnica padła publicznie lata temu i to taka w stylu na 100% (możecie kupować, na pewno historia zostanie dokończona). Była podtrzymywana i to nie raz. Wydawca mówi, że wydaje z pasji, ma pewny zarobek gdzie indziej, trochę pisze jak kumpel do kumpli. Dobrze zarobił na paru tytułach. Jeszcze żeby to była wtopa totalna, tymczasem Absalom 1 miał podawany stan 0/500, a dwójka 250/500 (choć coś tam może poszło na przemiał), gdzie wydawca pisał, że przy połowie nakładu jest mniej więcej na zero. A brak jednego tomu. Dla mnie niedokończone serie to największa krecha u wydawcy. Więc jak ktoś mi coś przez lata obiecuje i nie dotrzymuje słowa (a mógłby, bo ma możliwości), to niestety staję się dla mnie niewiarygodny.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17435 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:08:33 »
A wracając znowu do tematów komiksowych - Jak wygląda sprawa z Bezprawiem? Wywiało oba tomy z Gildii, w Komiksiarni w ogóle nie widziałem pierwszego. Są jeszcze jakieś egzemplarze w piwnicy, czy już po ptokach?

pierwszy tom trafi do sklepów pod koniec stycznia, dwójka u nas wyprzedana

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17436 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:15:33 »
przechodząc do komiksów, trzeba wybrać 3 ilustracje z tego stosu :)

komiks Hellcop

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Death

« Odpowiedź #17437 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:16:59 »
Ta jest fajna:

Offline LukCook

« Odpowiedź #17438 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:20:06 »
1.

2.

3.

Offline daviddaniel

« Odpowiedź #17439 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:22:00 »
14,2,18

Offline pokia

« Odpowiedź #17440 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:29:40 »
Ja, po ciężkich walkach wewnętrznych typuję cztery:

Offline carnivale

« Odpowiedź #17441 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:36:35 »

Offline Necr09

« Odpowiedź #17442 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:45:08 »
2, 12, 21 dla mnie najciekawsze estetycznie
FGO: 758,469,198

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17443 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:49:35 »
moje typy

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Zakrza

« Odpowiedź #17444 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 14:52:32 »
Ale wymyśliłeś! Tu się nie da wybrać trzech. Samych cycków jest więcej, a wiadomo, że cycków nie wolno odrzucać.

Skończy się na 4, jak z Cazą... albo 5 :P