@Koalar: zawsze bardzo szanuję, co piszesz, więc zapytam z ciekawości: ilu wydawców Cię NIE zawiodło?

Próbuję złapać perspektywę.
Arek bankowo zawiódł z
Bezprawiem, ogłosił, że nie będzie kontynuacji... Ten sam
case, jak dla mnie.
A tak w ogóle zawodzi cały czas, bo z Wami w ogóle rozmawia, czegoś nie dopowie i od razu 5 teorii spiskowych na podstawie wyobrażeń opartych na niewystarczających danych. [Wystarczyło, że ja, nawet nie Arek, nie dopowiedziałam "zakupu" i z mety SL zostało oskarżone o przestępstwo

].
Nikt nie patrzy, że sytuacja SL w ostatnich kilku latach zmieniła się chyba tak bardzo, że nie ma porównania z żadnym innym wydawcą (silny wzrost nie tylko sprzedaży, ale też popularności marki, zatrudnienia - w kontekście podwykonawców), a jednocześnie nadal jest to przedsięwzięcie hobbystyczne (i pewnie takim powinno pozostać, bo ta wizja jest Arkowi najbliższa), co wymaga ogromnej elastyczności i dostosowywania się do tego rozwoju. Nikt nie uwzględnia, że sytuacja może się jeszcze zmienić i za 2-3 lata Arek sięgnie po tytuły, o których obecnie mówi "nie mamy w planach"

Czy wtedy nagle stanie się wiarygodny? Bo kiedyś powiedział A, a później kontra-A (bo sytuacja się zmieniła), a po latach kontra-kontra-A (bo znowu zmiana) - wracamy do punktu wyjścia. Mały wydawca na względnie nieprzewidywalnym rynku.
Żeby było jasne, nie spekuluję, znam Arka już jakiś czas, wiem, że po prostu potrafi zmienić zdanie. Osobiście najbardziej bym chciała, żeby wydał wszystko, co naobiecywał (namawiam go, ale z
Bezprawiem też go namawiałam, trochę to zajęło...).
@starcek: Podasz, proszę, jakieś przykłady frankofonów 1. ligi? Znowu: próbuję złapać perspektywę.