No ja proszę o konkretny post, gdzie jednoznacznie poinformowałeś, że nie będzie kontynuacji Sticklebacka. Tu jest info z 2022:
A tu nawet, że Stickleback się ostatecznie sprzedał (gdzie dziś piszesz, że ponad 100 sztuk zostało zniszczonych):
To jest 2022 r., długo po wydaniu 1. tomu Sticklebacka (2015) i drugiego tomu Absaloma (2018), gdzie teraz piszesz, że to jego klapa była gwoździem do trumny Sticklebacka. Więc sorry, ale tu różne informacje mi się nie zgadzają. I tylko się utwierdziłem w swoim wrażeniu, że przez lata panowało przeświadczenie (na podstawie Twoich wpisów), że Stickleback (jak i Absalom) będzie kontynuowany.
jak znajdę to ci wrzucę i na bank było info
ktoś zapytał i ja odpowiedziałem
słuchaj ja bardzo chciałem te serie kontynuować, bardzo, bo jestem ich fanem
nie chciałem zostawiać czytelników z niedokończonymi seriami
ich sprzedaż stała jednak w miejscu przez lata - chodź pisałem tu na forum
co ciekawe nie pisałem tego na fb czy innych bardziej nośnych mediach
tu też pisałem, że niektóre komiksy idą na zmielenie
nie pisałem tego nigdzie indziej - sprzedały się 3 sztuki Brygady wtedy
ale wreszcie docierasz do ściany, widzisz, że taki Absalom drugi tom sprzedał się w połowie nakłądu i stoi
zero zainteresowania od lat - wiedziałem, że sprzedaż drugiego tomu Sticklebacka będzie jeszcze gorsza
niż Absaloma. Decydowałem się wydawać więc inne komiksy, które mogły zapewnić zysk i rozwój wydawnictwa, ale wciąż miałem to z tyłu głowy, aż wreszcie się poddałem - cała filozofia.
Natomiast korzystając z sukcesu innych komiksów jak widzisz wracam do niektórych porzuconych serii. Bezprawie, ABC i odszedłem od serii by nie robić właśnie sobie i czytelnikom takich problemów
dlatego kolejny tom solo jest zbiorczy, by tez zakończyć definitywnie przygodę z tym cyklem, a nie wrzucać pojedyncze albumy,
w każdym razie w chwili, gdy to deklarowałem wierzyłem w to - oczywiście nie musisz mi wierzyć i rozumiem sceptycyzm, ale jeśli nie przemawia do ciebie to, że staram się wciąż finiszować porzucone, nierentowne serie to już nic nie poradzę
ps. znajduje tylko póki co echa tego