w chwili gdy to pisałem, byłem pewny, że to wydamy
niestety czas pokazał, że się nie uda
koszmarna i powolna sprzedaż 1, ale ostatecznie zadecydowała wtopa z Absalom 2
jak tylko wiedziałem, że nie zdecydujemy się na kontynuację
poinformowałem was tutaj
naprawde to ma być dowód na kłamanie?
Kwestia definicji kłamania. Z tym że ja pisałem, że mijałeś się z prawdą, a Ty chciałeś przykład, że kłamałeś. Ale tak, jest to mijanie się z prawdą. Obiecałeś publicznie, że wydasz drugą część Sticklebacka. Można powiedzieć, że to był sygnał dla niezdecydowanych - hej, możecie kupić 1. część, kolejna na pewno wyjdzie. Nie dotrzymałeś słowa. Dla mnie to jest oszukiwanie czytelników i mijanie się z prawdą. Są jakieś przyczyny porzucenia serii i OK, ale fakt jest faktem, że coś obiecałeś i złamałeś dane słowo. Jeszcze bym rozumiał, gdybyś leciał na oparach, ale miałeś sporo udanych sprzedaży i dobrze Ci szło, ale zamiast np. dokończyć Absaloma, to wolałeś wydawać kolejne rzeczy. Tyle, dla mnie jako wydawca jesteś niesłowny i niewiarygodny.
Daty wyglądają tak:
1. sierpień 2015 - Stickleback 1. tom
2. sierpień 2018 - Absalom 2. tom
3. sierpień 2020 -
zapewnienie, że wydasz kontynuację Stickleback
Piszesz, że ostatecznie zdecydowała wtopa z Absalomem 2, to po 2 latach od wydania Absaloma 2 jeszcze nie wiedziałeś, że to wtopa?
W którym poście jednoznacznie poinformowałeś tutaj, że nie będzie kontynuacji, jak tylko o tym wiedziałeś? Bo mam wrażenie, że przez lata nie było takiej jednoznacznej informacji i ludzie czekali na kontynuację Sticklebacka i Absaloma.
Jak masz jakieś naukowe teksty w temacie, o którym dyskutowaliśmy, to je umieść w tamtym temacie. ChatGPT sobie daruj, bo może pisać nieprawdę