Nawiązałam do tych festiwali i przypomniało mi się, że miałam Wam przecież wrzucić rozkład jazdy Studia Lain na 2025. Zatem jedziemy

Pojawimy się (lub przynajmniej będziemy się starać, bo czasami jakieś sprawy losowe, wiadomo) na następujących festiwalach w tym roku:
- Poznański Festiwal Sztuki Komiksowej (12-13 kwietnia 2025)
- Białogard Comic Con (5-6 lipca 2025)
- Górnośląska Impreza Komiksowa w Gliwicach (25 października 2025)
- Sanocki Dzień Komiksu (jeszcze chyba nie ma ustalonej daty, ale pewnie jakoś w październiku?).
Od razu śpieszę z wyjaśnieniami:
- nie, nie będzie nas na Złotych Kurczakach we Wrocławiu – nie dostaliśmy stoiska (dla zainteresowanych: Eryk K. również nie dostał stoiska, więc nie będzie nas w ogóle)
- nie jeździmy do Krakowa ze względów… hm, ideologicznych; tak samo – Pyrkon
- nie będzie nas na Komiksowej Warszawie – za drogie stoiska
- nie, nie będzie nas również na MFKiG w Łodzi; festiwal w zeszłym roku zaliczył kilka „potknięć” (eufemistycznie ujmując) i po liście otwartym dyrektora festiwalu zdecydowaliśmy się nie wspierać kolejnej edycji
- nie będzie nas też na NŻK – stoiska są dla nas nadal za drogie.
Bardzo dziękuję za głos wsparcia, @Midar, ja też bardzo się cieszę na widok znajomych twarzy na festiwalach. A Ciebie pamiętam jeszcze z czasów wspierania OMG!, więc podwójna wdzięczność 💙💙
Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich bywalców festiwali i mam nadzieję, że w tym roku również będę miała okazję spotkać się z Wami i choć przez chwilę porozmawiać!
Jeśli uważacie, że powinniśmy jako Studio Lain gdzieś się pojawić – na jakimś festiwalu, piszcie