Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3255968 razy)

krt i 31 Gości przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17040 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 22:40:21 »
Ja bym to kupował. Nigdy nie grałem w grę (podobno genialna), nigdy nie oglądałem serialu (podobno zajebisty), a jeśli chodzi o komiks, to czytałem tylko ten pierwszy tom z Taurusa. The Last of Us trochę przekonało mnie do takich klimatów (obie części są 10/10), niedawno czytałem polskie Postapo, które bardzo mi się podobało, więc chyba jestem gotowy na Żywe Trupy. :)

Offline rapr

« Odpowiedź #17041 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 22:52:36 »
Ale wcześniej - Solo i Mordercza Kołysanka! Czekam na te tytuły jak zły!

Offline sixxtbone

« Odpowiedź #17042 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 22:54:23 »
The Walking Dead, brałbym, oj brałbym...najlepiej w takim i kompletnym wydaniu:

Online Alienus66

« Odpowiedź #17043 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 05:33:52 »
Może nie cały kraj ale naprawdę sporo ludzi na to czeka. To jest mega dziwne, że żadne wydawnictwo w PL się w końcu za to porządnie nie weźmie  ::)

Mocno liczyłem w tym temacie na Nagle Comics! Ale oni odlecieli w jakieś zupełnie niezrozumiałe dla mnie obszary..
o to to to.....ja już do każdego wydawnictwa w kraju pisałem ( oprócz mangowych ) czy jest szansa na wydanie trupów i niestety nie ma planów..Laine!!wiem że wydacię Armie Zdobywcy i Rising Stars ku mojej ucieszę. Wiem że Image to trudny zawodnik do negocjacji ale Proszę jeszcze raz pochylcie się nad tą seria bo na pewno nie wtopicie jest dużo chętnych👍👍👍👍👍👍👍👍
« Ostatnia zmiana: Cz, 16 Styczeń 2025, 05:47:31 wysłana przez Alienus66 »

Offline Teli

« Odpowiedź #17044 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 07:25:28 »
Wstaje świt. Słoneczko powoli wyłazi zza szarych chmur. Ciemność się skończyła... przynajmniej na Gildii.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #17045 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 07:40:36 »

Na Gildii Darkness wyprzedany! :D
Strach pomyśleć co będzie ze Spawnem bo na bank się ludzie bardziej rzucą.:)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline donT

« Odpowiedź #17046 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 07:43:32 »
Chociaz Darkness to nie moja bajka, to szczerze gratuluje wydawcy i wszyskim nabywcom! Takiej akcji jeszcze chyba w naszym komiksowie nie bylo!
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline LukCook

« Odpowiedź #17047 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 07:44:57 »
Na Gildii Darkness wyprzedany! :D
Strach pomyśleć co będzie ze Spawnem bo na bank się ludzie bardziej rzucą.:)

Spawn ma mieć większy nakład, oczywiście trzymam kciuki za podobny efekt.

Online michał81

« Odpowiedź #17048 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 07:56:32 »
Ja myślę że jakby niektórzy z wydawców zaczeli podawać nakłady to jest szansa, że ich pozycje też zaczęłyby szyko znikać ze sklepów. Choć zapowiedziane 800 sztuk Darkness i tak wydaje się mega dużym nakładem przy zapowiedzianych 100 sztukach Sikalafo od Bazgrolle.

Offline Mawer89

« Odpowiedź #17049 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 08:14:35 »
Czyżby jednak Darkness miał mieć slipcase?

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #17050 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 08:30:57 »
Tempo sprzedaży imponujące, ale szczerze trzeba pogratulować świetnie przeprowadzonej kampanii marketingowej. Od pierwszych zajawek, potwierdzenia licencji po datę przesprzedaży. Stopniowe budowanie napięcia, podgrzewanie atmosfery. Wszystko to trafiło na podatny grunt, a fora i socjale dodatkowo podkręcały emocje. O wyprzedaniu nakładu byłem przekonany już od jakiegoś czasu, ale nie ukrywam, że byłem zaskoczony, jak szybko to wszystko poszło. Sam trochę zamuliłem na początku, bo limitki jednak nie przekonały do siebie. Jak już została tylko podstawka i wiedząc ile jej jest uznałem, że kilka dni potrwa (obstawiałem weekend), zanim się wyprzeda. Ale nie mając dylematu, który zestaw wziąć, zamówiłem. Dzisiaj czy jutro to już wydawało mi się żadna różnica. Jak bardzo się myliłem to już teraz wiem. Udało się kupić, ten komiks po prostu udało się zdążyć kupić.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #17051 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 08:58:37 »
Czyżby jednak Darkness miał mieć slipcase?

Arek chyba pisał, że nie będzie slipcase.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline hansior

« Odpowiedź #17052 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 09:07:57 »
Spawn ma mieć większy nakład, oczywiście trzymam kciuki za podobny efekt.

Nie sądzę, żeby że Spawnem tak poszło. Będzie kilka serii Spawna. Nie każdy będzie chciał mieć wszystkie.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #17053 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 09:13:47 »
Nie sądzę, żeby że Spawnem tak poszło. Będzie kilka serii Spawna. Nie każdy będzie chciał mieć wszystkie.
Z pierwszym pójdzie szybko, bo będzie po prostu pierwszy 🙃 tyle, że nie będziemy znać dokładnych danych, bo kontakt.

Przy okazji pytanie - prośba. Możnaby na stronce zrobić porządek w zapowiedziach? Jakieś kategorie może i pogrupować, które komiksy to TOP Cow, czy tam Lain USA, a które to te niszowe?

Online studio_lain

« Odpowiedź #17054 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 09:14:49 »
O kurde... no jest to zjawisko...
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze