Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 2326783 razy)

Flagranta i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16920 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 13:44:59 »
Panie Arkadiuszu, nie namawiam, ale prosze już myśleć o dodruku Darkness, bo tak jak myślałem - pozostałe okładki pójdą równie szybko :)
Banieczka mimo, że napalona, to drugiego nakładu nie wykupi, bo nasyci sie pierwszym...
Piękno jest w oczach patrzącego.

« Odpowiedź #16921 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 13:47:16 »
Tutaj bardziej trzeba myśleć nad trzecim tomem i Spawnem od samiutkiego początku :D
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Sędzia

« Odpowiedź #16922 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 13:47:50 »
Pol nakładu sprzedane w godzinę, niech mi ktoś jeszcze raz powie, że większość klientów SL jest spoza forumowej i fejsowej (imo głównie forumowej) banieczki. :D

Tak właśnie wychodzi, z forum + FB (a część się powtarza) to wyjdzie jakieś 150-200 sztuk. Zarejestrowanych użytkowników chyba łącznie nie było 100 przeglądających ten temat, goście siłą rzeczy do banieczki się nie zaliczają. A nawet jeśli, to nie przekracza połowy nakładu.

Co nie zmienia faktu, że nie doceniłem zainteresowania.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #16923 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 13:48:38 »
Broniłem się broniłem No i kupiłem A...

Offline LukCook

« Odpowiedź #16924 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 13:50:24 »
Tutaj bardziej trzeba myśleć nad trzecim tomem i Spawnem od samiutkiego początku :D

Dokładnie.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16925 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 13:54:09 »
hello darkness my old frend ;)

szukałem wersji najlepiej pasującej do komiksu ;)

tymczasem w innej przestrzeni medialnej ;) gildia.pl

Nie można było tego podzielić na 2 premiery ? Najpierw 1 tom i za jakiś czas drugi ? Tylko od razu całość za 400? A gdzie tu zakup innych komiksów , przesada , tylko fantaści ze speca się łudzą , że to zejdzie na pniu . Strzeliliście sobie w kolano takim wydaniem
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:02:28 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Hunter-Killer - marzec 149 zł
Armie Zdobywcy - marzec - 125 zł
Spawn Gunslinger - kwiecień
Tablica Wenus (Roosvelt) - kwiecień
Hellspawn - maj
Druilleta: Yragaël - Urm le fou - maj

Offline LukCook

« Odpowiedź #16926 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:01:33 »

Nie można było tego podzielić na 2 premiery ? Najpierw 1 tom i za jakiś czas drugi ? Tylko od razu całość za 400? A gdzie tu zakup innych komiksów , przesada , tylko fantaści ze speca się łudzą , że to zejdzie na pniu . Strzeliliście sobie w kolano takim wydaniem

Głupek albo konkurencja.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #16927 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:01:56 »

Kolega Zbigi Smols tu pewnie jest, więc darmowa przyjacielska rada: odstaw narkotyki.

Już, dobry uczynek na ten tydzień zrobiony ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #16928 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:03:14 »
tylko fantaści ze speca się łudzą , że to zejdzie na pniu . Strzeliliście sobie w kolano takim wydaniem
Gosc przynajmniej zdaje sobie sprawe kto jest tutaj targetem. :D

Tak właśnie wychodzi, z forum + FB (a część się powtarza) to wyjdzie jakieś 150-200 sztuk. Zarejestrowanych użytkowników chyba łącznie nie było 100 przeglądających ten temat, goście siłą rzeczy do banieczki się nie zaliczają. A nawet jeśli, to nie przekracza połowy nakładu.

Co nie zmienia faktu, że nie doceniłem zainteresowania.
Z forum i fb ci wychodzi jakieś 150-200 sztuk, to uważasz, że jakies 300 osob z poza banieczek czekałao na 12 by sobie kupic komiksik za 400zl zaraz jak tylko pojawi się taka możliwość w gildii?

3xtak dla trzeciego tomu Darkness. Miło by było mieć całość.
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:05:01 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Brzon

« Odpowiedź #16929 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:04:13 »
Banieczka mimo, że napalona, to drugiego nakładu nie wykupi, bo nasyci sie pierwszym...
Teraz nie komunikować dodruku. Do jutra się sprzeda, i za 2-3 miesiące dać info, że będzie drugi nakład. I akcja znowu się napędzi, pewnie mniejsza, ale zejdzie.

Offline kemot

« Odpowiedź #16930 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:07:44 »
Jak tam stany po 2h?

Offline Alienus66

« Odpowiedź #16931 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:11:20 »
Oj wydaje mi się że przez to że Lain nie robi zazwyczaj dodruków to dlatego tak się ludzie rzucili między innymi ja takie jest moje skromne zdanie

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #16932 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:11:29 »

Dwie premiery, a nie jedna,
Ma wypłata będzie biedna,
Ty bagienny, ty potworze,
Forumowy niecny stworze.

Darkness zejdzie jak na pniu,
Może wszystko w jednym dniu,
Ty bagienny, ty potworze,
Forumowy niecny stworze.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #16933 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:13:55 »
Gosc przynajmniej zdaje sobie sprawe kto jest tutaj targetem. :D
Z forum i fb ci wychodzi jakieś 150-200 sztuk, to uważasz, że jakies 300 osob z poza banieczek czekałao na 12 by sobie kupic komiksik za 400zl zaraz jak tylko pojawi się taka możliwość w gildii?

Tak, to nie jest żadna wiedza tajemna kiedy sprzedaż się zaczyna. Z tym że wydajesz się wsadzać każdego kto widzi na FB czy na forum info od wydawnictwa do banieczki, a ja liczę tylko aktywnych a resztę jako ludzi spoza bańki, korzystających z FB/forum czysto informacyjnie.

Offline michał81

« Odpowiedź #16934 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 14:20:30 »
A ja jestem ciekaw czy by tak szybko schodziło jakby była tylko jedna okładka. Bo są osoby które biorą takie zestawy x3, sam widziałem to na własne oczy na MFKiG.