Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3251591 razy)

dinogal (+ 1 Ukrytych) i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16830 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 08:48:54 »
Trzeba było korzystać jak Gildia sprzedawała karty członkowskie VIP. ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #16831 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 09:03:51 »
Miałem solidną rozkimę kupować czy nie.
No i rano mnie olśniło.

Przy okazji na dniach znowu wrzucę tradycyjny WOŚPowy pakiet :P

Offline sixxtbone

« Odpowiedź #16832 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 09:24:47 »
Nie wiem jak wy ale ja już swój pakiet zamówiłem

Że tak zapytam, nie ma żadnego rabatu na Darkness?

Online eyesore

« Odpowiedź #16833 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 09:40:01 »
zazwyczaj SL nie ma rabatów, może potem jak coś się nie sprzedaje to Gildia wrzuca mały rabat typu 5-10%

Przypomniało mi się że mam dwa zbiorcze od Mandragory, wczoraj dopiero znalazłem chwilę żeby przeczytać pierwsze trzy zeszyty, no nie jest tak źle jak mi się wydawało, zaczynam się łamać...  8)

Arku, wiem że nie możesz podać ile jest egzemplarzy i tym samym ile poszło ale jest opcja żebyś wrzucił info procentowo ile poszło? Bo jak wyżej, myślę, bije się wewnątrz łba i kombinuję. Bo 4 stówki to jednak bardzo dużo dla mnie, szczególnie teraz...

Offline Dracos

« Odpowiedź #16834 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 09:46:49 »
Chyba tylko Spawn ma jakieś ograniczenia co do wyjawiania szczegółów nakładu.

Offline starcek

« Odpowiedź #16835 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 09:51:21 »
To jest siódma tajemnica fatimska. Po ujawnieniu nakładu piwnica wydawcy staje od razu w ogniu. Nie można.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online dinogal

« Odpowiedź #16836 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 09:51:33 »
Nie wiem jak wy ale ja już swój pakiet zamówiłem

dzięki za info, nawet nie wiedziałem że nowy Dredd wyszedł ;)

a co do rabatów, tak jest uczciwiej wg mnie że jest cena okładki i tyle płacimy a nie sztucznie pompowane ceny okładki jak u E a potem od razu na starcie 30% i wielkie promki i halo że wyprzedaż 33% rabatu.. ::)

Online amsterdream

« Odpowiedź #16837 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 10:03:52 »
Kurde walczę sam ze sobą czy kupować tego Darknessa pomimo że mam dużo zawachań to podświadomie coś mnie kusi....

Ja jednak odpuszczam, brak sentymentu.

Jaki nakład ma mieć to Darkness?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline misiokles

« Odpowiedź #16838 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 10:21:25 »
Taki jak każdy komiks SL.

Offline nekro

« Odpowiedź #16839 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 10:42:13 »
Gdyby to była historia na jeden gruby tom za 200 zł to bym spróbował tego uniwersum, jednak za 400 zł mam kilka innych fajnych, znanych mi albumów do uzupełnienia. SL jak dla mnie źle zaczęło od razu takim dużym, drogim pakietem. Dla wydawcy to wszystko jedno, bo i tak sprzeda, ale dla mnie to nóż w plecy, zwłaszcza że regularnie kupowałem do tej pory pozycje od Studia Lain.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #16840 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 10:54:17 »
Gdyby to była historia na jeden gruby tom za 200 zł to bym spróbował tego uniwersum, jednak za 400 zł mam kilka innych fajnych, znanych mi albumów do uzupełnienia. SL jak dla mnie źle zaczęło od razu takim dużym, drogim pakietem. Dla wydawcy to wszystko jedno, bo i tak sprzeda, ale dla mnie to nóż w plecy, zwłaszcza że regularnie kupowałem do tej pory pozycje od Studia Lain.
Niech Ci ktoś ten nóż wyjmie z pleców, bo już od kilku dni się z nim męczysz. Jeszcze trochę i nie dotrwasz do premiery przedsprzedaży. :)

Offline Brzon

« Odpowiedź #16841 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 11:06:54 »
Ja tak tylko tu napisze, że nie muszę się martwić przedsprzedażą komiksów StudiaLain na Gildii, bo zawsze rezerwuje je sobie w Centrum Komiksu w Warszawie, i odbieram na miejscu. Więc nie muszę się martwić, czy okładka B czy C już wyprzedana itp. i mam spokój.  ;D :D

Ps. A Darkness oczywiście będzie zamówiony.

Offline Dracos

« Odpowiedź #16842 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 11:08:19 »
@nekro Czy ja wiem, pierwszym grubym pakietem był CE i został przyjęty dobrze, chyba że chodzi ci o tytuły US Lain.

Offline jedrol

« Odpowiedź #16843 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 11:10:47 »
Spoko, jak ktos nie chce brac to niech nie bierze :)  nikt nie twierdzi ze to komiks dla kazdego :) Zwlaszcza ze pewnie i tak dla wszystkich nie starczy :P

Online dinogal

« Odpowiedź #16844 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 11:16:02 »
W imieniu opiekuna stanu sklepu Gildia, dziękuje za dorzucenie W cieniu słońca i Bezprawia ale za to Arku brakuje znowu dwóch komiksów Fernadeza ;)

edit: już wywiało jak pisałem jedną okładkę W strone słońca i ponownie brakuje Bezprawie tom 2 :)