Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3265277 razy)

Offline dinogal

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16395 dnia: Pn, 23 Grudzień 2024, 21:10:50 »
Zejdzie w 3 dni i będzie płacz.

żeby doczekały tych 3 dni ;)

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #16396 dnia: Pn, 23 Grudzień 2024, 23:46:58 »
żeby doczekały tych 3 dni ;)

Stawiam, że nie doczekają.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #16397 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 00:01:59 »
Ten cały Caza zszedł przecież w kilka dni. Darkness, przy tym samym nakładzie zniknie kilka razy szybciej.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #16398 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 01:39:16 »
@ Adolf: co do Spawnów, niestety umowa zobowiązuje nas do zachowania poufności m.in. również w kwestii nakładów...  Nie możemy ujawniać żadnych wewnętrznych ustaleń z licencjodawcą.
Powiem szczerze, że jest to najbardziej restrykcyjna umowa, z jaką się spotkałam (najlepiej przygotowana pod kątem ochrony praw autorskich i wszelkich zabezpieczeń), a miałam już do czynienia z naprawdę różnymi umowami. I jak się dobrze zastanowić, ma to całkowicie sens, biorąc pod uwagę, jaką marką jest Spawn.

Offline Adolf

« Odpowiedź #16399 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 03:49:58 »
@ Adolf: co do Spawnów, niestety umowa zobowiązuje nas do zachowania poufności m.in. również w kwestii nakładów...  Nie możemy ujawniać żadnych wewnętrznych ustaleń z licencjodawcą.
Powiem szczerze, że jest to najbardziej restrykcyjna umowa, z jaką się spotkałam (najlepiej przygotowana pod kątem ochrony praw autorskich i wszelkich zabezpieczeń), a miałam już do czynienia z naprawdę różnymi umowami. I jak się dobrze zastanowić, ma to całkowicie sens, biorąc pod uwagę, jaką marką jest Spawn.

To ciekawy zwrot akcji. Jeśli Spawn sprzeda cały nakład i będzie rekordem sprzedażowym, to nawet nie będziemy wiedzieć ile wynosił ten nakład, nawet jeśli to będzie 1500 sztuk... Będą powstawać teorie, że nakład był za mały, albo za duży... A Arek będzie musiał zachować milczenie.

Ten cały Caza zszedł przecież w kilka dni. Darkness, przy tym samym nakładzie zniknie kilka razy szybciej.

Caza zdaje się, że planowany był początkowo na 700 sztuk. Wierzę, że The Darkness nakład pójdzie cały, ale nie jestem takim optymistą, że od razu w 3 dni. Dla nas 400 zł to nie problem, od dawna mam odłożone na boku, także na następne komiksy Top Cow zabezpieczam środki. Ale jak ktoś zainteresowany z zewnątrz zobaczy cenę, to się może zawahać. Ci co kupią od razu nie będą płakać, że zniknęło. Tomb Raider od Screama także zniknął z rynku, ale nie w ciągu kilku dni, a raczej dwóch-trzech miesięcy (przynajmniej 1 tom). Niewykluczone, że to wina papieru i obróbki graficznej, że tak "wolno" schodził.

Offline Randal63

« Odpowiedź #16400 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 04:35:03 »
Zejdzie w 3 dni i będzie płacz.
Niech nawet zejdzie w dwa dni, szybciej wtedy wyjdą kolejne planowane pozycje. Kto ma kupić ten kupi. A maruderzy zawsze niestety będą. ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #16401 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 06:39:12 »
A jak wykupią hurtowo księgarnie?

Offline Lobo

« Odpowiedź #16402 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 07:28:32 »
Luz bez paniki, ja nie planuję kupować więc będziecie mieć o 1 szt więcej

Offline Cringer

« Odpowiedź #16403 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 09:14:05 »
@Adolf, nie zapominaj że The Darkness będzie mieć różne wersje okładkowe. Połowę nakładu wykupią te same osoby. Część złapią spekulanci. I pójdzie szybko.

Offline Takesh

« Odpowiedź #16404 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 10:25:51 »
Pamiętajcie, że mówiąc o wyprzedaży nakładu, chodzi o nakład przekazany do Gildii. Inne księgarnie zawsze mają...

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16405 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 13:46:11 »
Komiks za 400 zl na pniu? Hm... Chyba to sie nie uda. No ale sklamalbym gdybym powiedzial ze nie jestem ciekaw.

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16406 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 13:49:49 »
@Adolf, nie zapominaj że The Darkness będzie mieć różne wersje okładkowe. Połowę nakładu wykupią te same osoby. Część złapią spekulanci. I pójdzie szybko.

Och gdyby to tak dzialalo bylbym bogaty ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Cornelius

« Odpowiedź #16407 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 14:50:22 »
Och gdyby to tak dzialalo bylbym bogaty ;)

Nie był byś, bo całą kasę wpakowałbyś w kolejne komiksy. Czego Tobie, sobie i innym życzę.

Offline wilk

« Odpowiedź #16408 dnia: Śr, 25 Grudzień 2024, 19:22:44 »
Czytam sobie właśnie ósmy numer MH i pomyślałem, że takie wydanie Zielonej Ręki od Studia Lain chętnie bym nabył. Poddaję pod rozwagę jako propozycja do wydania. :)

https://www.cornelius-boutique.com/product/la-main-verte

Offline holcman

« Odpowiedź #16409 dnia: Śr, 25 Grudzień 2024, 21:41:06 »
Czytam sobie właśnie ósmy numer MH i pomyślałem, że takie wydanie Zielonej Ręki od Studia Lain chętnie bym nabył. Poddaję pod rozwagę jako propozycja do wydania. :)

Tak z ciekawości - dlaczego właśnie od Studia Lain ten komiks?
Bo jak znam ich katalog to ten tytuł średnio do nich pasuje, z decydowanie bardziej do nas, czy Timofa.