Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3267244 razy)

Rodrigues (+ 1 Ukrytych) i 19 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16365 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 22:12:46 »
To tak z innej beczki - Mordercza Kołysanka nadal jest w planach? Czy coś więcej wiadomo kiedy?

Kasia pan do Ciebie~! :)

wiem tylko, że Jakub Syty zakończył tłumaczenie. Kasia ma siąść do niego jak zrobimy Tablice Wenus
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16366 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 22:15:20 »
To zanim wpakujesz się w Spawna proszę o dokończenie Mrocznych Sędziów w 2025. :P

Tak szczerze to czekam, aż oni tą serię zakończą w 2000ad:) wtedy trzeci tom polski zebrał by do kupy całość. A tak to wiesz dodruk 1 i premiera 3 i znowu czekanie na 4 a moze i 5
nie wiem jeszcze jak to ugryzc ... z Bezprawiem było łatwiej

Vae Victis - druk

Offline Death

« Odpowiedź #16367 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 22:33:58 »
Najlepiej resztę serii jako 3-4 czy tam 3-5. A potem w razie potrzeby dodruk 1-2 jako integral. :)
Czyli to jest trójka:

Będzie jeszcze czwórka. Ale o piątce na razie nie słyszałem. :)

Offline Sędzia

« Odpowiedź #16368 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 22:47:21 »
z Bezprawiem było łatwiej

było łatwiej, ale nie dostaniemy tomu 4 i 5 jednej z najlepszych serii Studia Lain

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #16369 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 23:38:09 »
Mordercza kołysanka (bądź Zabójcza - tu się ciągle wahamy, bo trochę zależy, jak wypadną próby z logo tytułu; ale nie tylko) nadal jak najbardziej w planach :)

Możecie mi wierzyć albo nie, ale od jakichś 2 miesięcy zapieprzam chyba bardziej niż te chomiczki egmontowe: załatwiając prawa, czytając "końcowo" (czyli taki final check-up) komiksy dla Was, redagując inne, prowadząc redaktorsko jeszcze inne... Nie żebym narzekała, o nie! Jestem w swoim żywiole, ale niestety nie zapala mi się czerwona lampka (jak niektórym podczas spożywania alkoholu). Więc nie chcę przegiąć.

Przed świętami już na szczęście troszeczkę zwalniam w tym dzikim biegu po szczęście... Organizm daje o sobie znać...
Mam nadzieję, że w końcu znajdę np. chwilę czasu, żeby cokolwiek skrobnąć o komiksach przeczytanych w jakichś wyrwanych z dnia momentach :D

Zmierzam do tego, że... Kołysanka będzie, ale trochę na zasadzie: będzie, jak będzie :-[ Za co od razu wszystkich fanów niezmiernie przepraszam! Jeszcze chwilka cierpliwości.
Jednocześnie ogromne dzięki, że dopytujecie o ten tytuł! 💙 Fajnie, że pamiętacie i czekacie! Jest motywacja - będę działać :)

Offline Lobo

« Odpowiedź #16370 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 23:48:53 »
Mordercza lepiej brzmi 👍
Też czekam 🙂

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16371 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 12:07:13 »
Najlepiej resztę serii jako 3-4 czy tam 3-5. A potem w razie potrzeby dodruk 1-2 jako integral. :)
Czyli to jest trójka:

Będzie jeszcze czwórka. Ale o piątce na razie nie słyszałem. :)

z tego co mi miga w magazynach to jest cały czas kontynuowane

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16372 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 12:08:34 »
było łatwiej, ale nie dostaniemy tomu 4 i 5 jednej z najlepszych serii Studia Lain

no ale kompletną historię udało się zrobić, mimo, że tytuł był jednak rynkową klapą
tak jak inne "naj" komiksy pokroju brygada czy opowieści z czasów kobry

Vae Victis - druk

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #16373 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 13:18:35 »
A ja z pytaniem.

Tak sobie patrzę na te plansze Darkness i Spawna i zastanawiam się, czy istnieje jakiś format, na którym te panoramiczne dwustronnicowe kadry są drukowane na jednej stronie? To oczywiście oznaczałoby również istnienie dwóch standardowych plansz obok siebie, ale patrzę na to, jak zaprojektowane są te podwójne i tak sobie myślę, że to ogromna strata pozwolić, żeby środek kadru w mniejszym albo większym stopniu ginął w zagłębieniu szycia.

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #16374 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 13:48:02 »
Też o tym myślałem, to musiałby być format zbliżony do ekskluzywów Libertago 290x360 zszyty na krótszym boku. Ciekawe ile to by kosztowało...

Online Takesh

« Odpowiedź #16375 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 14:05:18 »
No właśnie. Dobrze zszyte tomy pozwoliłyby na otwieranie na płasko całego komiksu bez jego uszkodzenia i odkształcenia. Tylko u nas tak nikt nie wydaje. Cena zaporowa widocznie. Szkoda. Ale może ktoś pokaże, że się da.... ::)

Offline Adolf

« Odpowiedź #16376 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 21:01:44 »
Z jednej strony się cieszę z wydania Spawna, ale z drugiej widzę sporo problemów. Duże oczekiwania i duże ryzyko. Mądre zaczęcie od serii pobocznych, da to pogląd na zapotrzebowanie rynkowe i zweryfikuje te legendarne oczekiwania całego komiksowa. Jednak główna seria jest najważniejsza. Chciałoby się ją czytać od początku, by poznać genezę postaci i o co chodzi. Z czasem się pojawi co raz więcej głosów, że warto jednak stworzyć jakąś logiczną chronologię wydawania. Czytam już tu wiele podpowiedzi bardziej obeznanych czytelników i wierzę, że coś z tego wyjdzie. Od siebie mogę podpowiedzieć, że jeśli coś się przyjmie i szybko sprzeda, to trzeba wrzucić szybko na rynek kontynuację, póki hype nie wygasa. Niemcy nie mają takich problemów. Tam Panini im wydaje Spawna w integralach i nawet jest dostępny w co lepszych salonach prasowych obok Asteriksów i Kaczek. Nie zazdroszczę Ci Arku, takie brzemię na siebie wziąłeś.

Oczywiście muszę zapytać o Top Cow. Czy wydanie Spawna jakoś wpłynie na plany związane z tym uniwersum? Czy będzie konsekwentnie realizowane w tym roku? Czy gdzieś się może coś przesunąć, żeby zmieścić gdzieś pomiędzy Spawna? A czy zdążymy z Witchblade w tym roku?

Offline 79ers

« Odpowiedź #16377 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 21:27:10 »
Zawsze może być opcja Lanfeust z Troy by Egmont - 8 tomów na miękko, potem integrale na twardo i tom 9 pojedynczo i na twardo. Publikacja serii pobocznych Spawna na start to najlepsza możliwa opcja - SL ma "swobodę" wyboru względem formatu i oprawy , a nikt przy tym nie będzie miał pretensji.

Online vision2001

« Odpowiedź #16378 dnia: Pn, 23 Grudzień 2024, 09:32:15 »
No właśnie. Dobrze zszyte tomy pozwoliłyby na otwieranie na płasko całego komiksu bez jego uszkodzenia i odkształcenia. Tylko u nas tak nikt nie wydaje. Cena zaporowa widocznie. Szkoda. Ale może ktoś pokaże, że się da.... ::)
Pierwsze ABC Warriors było tak wydane i "ludziom" się nie podobało...

Offline misiokles

« Odpowiedź #16379 dnia: Pn, 23 Grudzień 2024, 09:48:33 »
Nie tylko pierwsze ABC Warriors, ale wszystkie komiksy SL drukowane w jakiejś sandomierskiej (?) drukarni rozkładały się prawie do 180 stopni. I fakt, ludziom się nie podobały różne artefakty przy tym powstałe.