Dla mnie osobiście najlepszym rozwiązaniem na start byłyby zamknięte serie, takie jak "Dark Ages" i główna seria startująca od samego początku, żeby potem przeplatać to innymi tytułami. Powiązań się nie uniknie, tak jak w DC czy Marvelu, prędzej czy później na takie się trafi. Z tego co widzę, to "Compendium" bardzo ładnie zbiera główną serię w całość, bo są tam zeszyty, które wcześniej chyba nie były w wydaniach zbiorczych. Jeden tom to 50 zeszytów i ponad 1000 stron. Skoro Studio Lain idzie w pakiety, to może podzielić taki tom na pół i wydać 2 albumy po 500-600 stron. Wtedy mielibyśmy 12 tomów głównej serii - 6 pakietów.
A tak szczerze Panie Kierowniku, jak się Pan zapatruje na wydanie głównej serii od samego początku zakładając, że Darkness, Cyberforce i Spawn okażą się hitem sprzedażowym? Są jakieś szanse? No i co z kontynuacjami, skoro Gunslinger i King Spawn, to serie trwające?
Kto nam to wszystko ładnie wyda jak nie Pan Kierownik?

Ja dla tych amerykańców od Studia anulowałem zamówienia na wszystkie Marvele i DC, co miałem na Gildii złożone. Wolę kasę na Image przeznaczyć