Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3268524 razy)

Darth Lexus, JakubM, bfg, Popiel, Belkov, darkness (+ 1 Ukrytych) i 14 Gości przegląda ten wątek.

Offline celtic

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16095 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 21:28:35 »
Widzę że będzie też Tales of the Darkness, jeśli chodzi o ostatni numer #40 Jenkinsa i Keowne'a, historia tam zawarta będzie jakoś powiązana z jego runem w vol. 2?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Takesh

« Odpowiedź #16096 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 22:22:30 »
To teraz pytanie jak to fizycznie będzie wyglądać. Sporo rysunków dwustronicowych i będzie chęć mocnego otwarcia, żeby zobaczyć wszystkie szczegóły... Ale to okaże się dopiero jak dostanę te tomy w swoje ręce.

Oby papier nie był "lepszej jakości, której zażyczył sobie licencjodawca" jak w Tomb Raiderze...

Online Martin Eden

« Odpowiedź #16097 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 22:27:01 »
no to łapcie 30 plansz z polskiej edycji Darkness

A u mnie odwrotnie. Zaczynam się zastanawiać. Wygląda świetnie.

Z zeszytòw Mandragory zapamiętałem to znacznie gorzej. Mandra popełniła błąd dając tę serię od pierwszego zeszytu xD

Przekład też z jajem. Czuć podejście bez oporów. Ten gostek wzywający "Adrian" kradnie show :)

Offline mack3

« Odpowiedź #16098 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 03:17:45 »
A jak wyglada sprawa z “Sinister Dexter”? Już dawno było zapowiadane i zostało odstawione na dalsz termin. Z czego to wynika i na kiedy celujecie z tym tytułem?
No to ja poruszę niewygodny temat  8) - co z trzecim, ostatnim tomem Absaloma kończącym serię? Pamietam, że kiedyś wspominales, ze w koncu kiedyś-tam wydasz... Jest szansa?

Offline dinogal

« Odpowiedź #16099 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 08:08:47 »
nie potrafię ocenić co się wyprzeda co nie
nie posiadam tego skilla :)
nie wiem jaki nakład byłby bezpieczny - czy faktycznie 1500 osób kupiło by CE? czy tylko jeszcze 100
Czy 1500 osób chce kupić Darkness i ma na to 400 zl? ?.?
naprawdę nie wiem stary
Na początek 100-200 szt. więcej przy mocniejszych tytułach jak dla mnie załatwiłoby sprawę.

też mam taki pogląd że Darkness zejdzie szybko mimo kwoty, bo to tytuł chyba z największym hypem na fb jaki zauważyłem na stronie SL. A czy popyt jest na 1500 to nie wiem, raczej wątpię ale na 1000szt myślę że już tak :) Zresztą tak jak zawsze, co nie zrobisz Arek to i tak będzie źle, także zostawiam Cie z tym wyborem Zofii ;)

Offline dinogal

« Odpowiedź #16100 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 08:09:49 »
No to ja poruszę niewygodny temat  8) - co z trzecim, ostatnim tomem Absaloma kończącym serię? Pamietam, że kiedyś wspominales, ze w koncu kiedyś-tam wydasz... Jest szansa?

Z Mrocznymi Sedziamj jak i Solo to miały być chyba dodruki przy wydaniu kolejnych tomów. Porzucone pozostają Stickleback i Absalom.

Offline Simon11

« Odpowiedź #16101 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 09:46:55 »
Biorę tego Darknessa pierwszego dnia przedsprzedaży! Cena nie gra roli. :)  Silvestri top!  8)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16102 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:20:46 »
Miło mi donieść, że Top Cow zaakceptował nasze wydanie Darkness. Są zachwyceni pracą Piotra :)
Więc luty jest realną datą :)

chcecie coś jeszcze zobaczyć z polskiego wydania?

Takesh co do rozkładówek
tak to wygląda w wersji USA - będziemy dążyć, żeby polskie wydanie nie odbiegało w tej materii

« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:56:34 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online eyesore

« Odpowiedź #16103 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:42:15 »
Czy wiesz już może jaka będzie finalna cena  Darkness?
Cały czas waham się z zakupem, z jednej strony nostalgia z drugiej wiem że fabularnie to tak mocno średnio, żeby nie powiedzieć paździerz  ;)
Swoją drogą, nie boisz się komentarzy, bo finansowo raczej wtopy nie będzie, myślę że w miarę szybko się wyprzeda, szczególnie patrząc na emocje które ta pozycja budzi.
Komentarzy o cenę, jakość wydania (niestety myślę że przy takim grubasie będzie mocna się natrudzić żeby te rozkładówki były dobrze zrobione), nawet o głupią literówkę czy dwie, patrząc po forum wystarczy jeden babol i ból odwłoka na 10 stron gwarantowany (i przy tej cenie to już w ogóle będzie piekło że hoho).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16104 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:54:42 »
nie da się zrobić w omnibusach, tpb czy hardcoverach super dobrze rozkładówek
ja specjalnie kupiłem wersję USA żeby zobaczyć jak sobie poradzili
te komiksy są robione pod zeszyty które mają 20 kilka stron i z łatwością je rozłożysz.
Przy kobyłach po 600 stron, zawsze będzie to niepełny obrazek
ale wiesz co jak się przegląda wydanie USA to jakoś specjalnie nie boli
umysł dopełnia  i fajnie się to ogłąda

Celuję w cenę 400 zł, ale potwierdzę ją jak dostanę ostateczną wycenę.

Fabularnie to nie jest takie złe. Jest w tym sporo zabawy formułą, autoironii, czarnej komedii.
Jak się kupuje tą pulpową koncepcje to człowiek się dobrze bawi :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:01:54 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline mack3

« Odpowiedź #16105 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:13:11 »
Z Mrocznymi Sedziamj jak i Solo to miały być chyba dodruki przy wydaniu kolejnych tomów. Porzucone pozostają Stickleback i Absalom.
Ale jak mam to interpretować? Bo to że Absalom "pozostaje" porzucony (w chwili obecnej) to wiem.

Ale czy "został" porzucony i nigdy nie wyjdzie 3 tom? Pamiętam, że kiedyś, jak częściej odwiedzałem forum to SL mówiło, że ten 3. tom w końcu wyda. Może to trochę potrwa, ale wyda... Dlatego dopytuję.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16106 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:29:31 »
nie będzie kolejnych tomów Absaloma i Sticklebacka

Vae Victis - druk

Online michał81

« Odpowiedź #16107 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 12:54:30 »
Ale jak mam to interpretować? Bo to że Absalom "pozostaje" porzucony (w chwili obecnej) to wiem.

wg słownika PWN
porzucić
«przestać się czymś zajmować lub zrezygnowac z czegoś»

tu nie ma co interpretować po swojemu, bo wiele razy było zaznaczone, że nie będzie ciągu dalszego

Offline mack3

« Odpowiedź #16108 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:11:26 »
wg słownika PWN
porzucić
«przestać się czymś zajmować lub zrezygnowac z czegoś»

tu nie ma co interpretować po swojemu, bo wiele razy było zaznaczone, że nie będzie ciągu dalszego
Jeśli coś pozostaje porzucone, to nie znaczy, że zostało porzucone.
Jeśli powiedziałbym, że Studio Lain pozostaje dobrym wydawnictwem, to oczywiście nie znaczy, że nic się nie zmieni w przyszłości. Czy naprawdę tak trudno to zrozumieć?

Nie wiem czy było mówione wielokrotnie. Wchodzę na forum okresowo. Ostatnio nie byłem około roku. Nigdy nie słyszałem o porzuceniu tego tytułu (natomiast co najmniej - z podkreśleniem co najmniej - raz czytałem, że będzie wydany tom 3) - dlatego zapytałem. W wyszukiwarce forum tez nic nie znalazłem na temat "wielkrotnego zaznaczenia", że nie będzie kontynuacji

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16109 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:16:32 »
spoko mack3 - po to jest to miejsce, żebyś pytał - nie pamiętam już kiedy informowałem o tych dwóch pozycjach, ale już ci tłumaczę

Absalom 1 tom sprzedał się w całości 500 sztuk. Drugi tom dociągnął do dziś do jakiś 260. Jak widzisz niestety nie ma to sensu. Dlatego też obecnie nie wydajemy serii, weszliśmy w wydania zbiorcze i pakietowe.

Vae Victis - druk