Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3268543 razy)

Kodo, Darth Lexus, JakubM, bfg, Popiel, Belkov, darkness (+ 1 Ukrytych) i 16 Gości przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16050 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 20:01:36 »
You will have, therefore, a "definitive" - revised and corrected - version of this book!

Wersja Definitive :-*

Proszę o prawidłowe klejenie bloku, brak trzeszczącego grzbietu i z dużą dozą pewności, będzie to komiks roku 2025 :)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #16051 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 21:17:06 »
Powiadasz, że komiks Rooosevelta zgarnie ten tytuł rok po roku? ;)

Offline Death

« Odpowiedź #16052 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 21:45:36 »
Oj nie wiem czy CE zgranie ten tytuł za 2024 rok. Czytaliście już Pasażerów wiatru 3? Ja przedwczoraj. CE to rewelacyjny komiks, ale Pasażerowie...oni stoją na własnej półce. Nie dość, że sam w sobie tom trzeci jest arcydziełem, to jeszcze wspaniale kończy tę serię. W życiu nie czytałem lepszego komiksu niż Pasażerowie wiatru. Co najwyżej można dorównać, ale wyżej nie ma nic. Te wszystkie frankofońskie komiksy historyczne o Paryżu typu Dwie Maski, Siedem żywotów krogulca, Krzyk ludu, Król rozpustników to są bardzo dobre komiksy, ale król jest jeden - Bourgeon.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #16053 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 22:00:48 »
Dobrze wiedzieć, że Pasażerowie utrzymali wysoki poziom.
Do przy przypłyną dopiero za jakiś tydzień z pakietem od S.Laina.

Offline donT

« Odpowiedź #16054 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 22:36:58 »
W życiu nie czytałem lepszego komiksu niż Pasażerowie wiatru. Co najwyżej można dorównać, ale wyżej nie ma nic.

Serio? Bardzo odwazna opinia.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Death

« Odpowiedź #16055 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 22:49:55 »
Myślałem, że nie ma nic odważnego w stawianiu Pasażerów wiatru na piedestał. To dość powszechna opinia, że Bourgeon rządzi. :)

Offline kostuch

« Odpowiedź #16056 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 22:58:14 »
To zes mnie zaskoczyl. Myslalem ze Dwie maski to jakis przecietniak a tu opinia ze  bardzo dobry komiks. To sie nim zainteresowac trzeba

Offline Death

« Odpowiedź #16057 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 23:14:38 »
 8)Kurde, jak na Dufauxa, to bardzo dobry komiks, on obok Bourgeona nawet nie siedział przy jedynym stoliku na autografach w Angouleme  ;D A ten mu wyszedł. Pomogły też ładne rysunki , które trochę przypominają właśnie Bourgeona. Jeszcze muszę przeczytać tych jego Łupieżców, podobno jeszcze lepsi. Właśnie ostatnio już miałem dość tego całego Paryża, jakby nie było innych miast, Krogulca musiałem przerwać po dwóch tomach, miałem dość tego francuskiego fetyszu Paryża. Ale przyszedł pan Bourgeon i odczarował dla mnie to miasto. Trzeci integral Pasażerów dzieli się na dwie części: pierwsza liczy 80 stron i jest paryska, a druga (120 stron) podróżnicza. Czyli Pasażerowie znowu poczuli wiatr w żaglach - że tak grafomańsko sobie napiszę. Uczciwie ostrzegam, że w trzecim integralu jest bardzo dużo tekstu, a Bourgeon lubuje się w udzielaniu dokładnych informacji na temat komuny paryskiej, ważnych postaci i tak dalej. Dowiecie się nawet jakie ówczesne linie kolejowe jeździły do których miast. Jest to jednak podane w bardzo przystępny sposób i moim zdaniem nie przykrywa głównego wątku, czyli opowieści o wykreowanych przez autora postaciach. Ale uczciwie ostrzegam.

Offline donT

« Odpowiedź #16058 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 07:56:54 »
Komuna paryska, krwawiaca, cierpiaca Francja, meh... tematyka zdecydowanie poza moim radarem. Poprzednie tomy stoja na polce i chociaz doceniam, to w 3 raczej nie wejde. Dzieki za ostrzezenie.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online JakubM

« Odpowiedź #16059 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 08:29:48 »
Mam nadzieje że żaden komiks od Studia Lain nie będzie w pierwszej 10 w zestawieniu rocznym najlepszych komiksów, ponieważ przez te niskie nakłady będzie brak możliwości zweryfikowania pozycji ;-)

A tak na serio to te "rozsądne" nakłady mogą dyskwalifikować wysokie miejsca w rankingach angażujących czytelników.

(wiem, wiem - wydawnictwu nie zależy na rankingach)

Offline volker

« Odpowiedź #16060 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 08:43:39 »
Wg tego co pisał kiedyś turucorp, wszystkie komiksy Studia Lain powinny się znaleźć w jednej z 15 bibliotek w Polsce, więc w teorii każdy chętny ma możliwość się z nimi zapoznać korzystając z tych miejsc :
https://www.bn.org.pl/dla-wydawcow/egzemplarz-obowiazkowy/liczba-egzemplarzy-obowiazkowych/

Offline Death

« Odpowiedź #16061 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 11:00:23 »
Komuna paryska, krwawiaca, cierpiaca Francja, meh... tematyka zdecydowanie poza moim radarem. Poprzednie tomy stoja na polce i chociaz doceniam, to w 3 raczej nie wejde. Dzieki za ostrzezenie.
Tak, zdecydowanie to jest o tym, a dokładniej pierwsza część tego integrala. Ale komiks wspaniały. Zresztą podobnie było z Krzykiem ludu.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16062 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 12:16:22 »
Jaja zostało 40 sztuk
conana - 60 szt

W cieniu Słońca - jutro wysyłane z drukarni
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Alienus66

« Odpowiedź #16063 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 12:26:21 »
A jeszcze będzie ? Bo przegapiłem

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16064 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 12:35:42 »
jesli pytasz o okładkę A Cazy - to będzie w innych sklepach

przy okazji info
okładka W Cieniu Słońca litmika A - zostało 10 sztuk, regularna też schodzi dość szybko
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze