Jak to nikt? Zeszło na pniu, zostało trochę trzeciego tomu, a brakujące tomy potrafią sporo kosztować na portalach.
Bardzo długo po premierze wszystkie tomy były dostępne.
Niestety nawet fani TR nie chcieli kupować wydań które były blade, na grubym papierze i z brzydkimi polskimi wkładkami na okładkach.
Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś dlaczego Scream nie wyda. Już nie chce po nich cisnąć, bo wszystko na ten temat było powiedziane w tym i innych wątkach. Dla nich to piętno. Teraz przy zapowiedzi tych nowych wydań, ludzie znowu sobie przypominają jak nabroili... A myślenie, że wyda to Studio Lain albo ktokolwiek inny to także przesadna naiwność. Nikt nie będzie łatać prowizorki po kimś innym. A nie łykniesz Darknessa czy Witchblade? To dużo lepsze niż Tomb Raider.
To miało +/- 1000 sztuk nakładu, a Lara gorąca, to się rozeszło. Nawet w wersji będącej prowizorką. Gdyby wydać drugie tyle, to obawiam się, że zalegałoby w piwnicach latami. A co z osobami, które kupiły Archiwa 1-3? Jak by się czuły, gdyby pojawiły się nowe, lepszej jakości i kompletne wydania?
Ja mam i te archiwa i bardzo chętnie się ich pozbędę, jeżeli te wersje HC zostaną wydane - i nie chodzi mi o kompletność, bo wiem że numer crossover Witchblade x Tomb Raider nie ma szans, ale czwarty tom Archiwum nam się należał. Wydawca pisał że nie wyda, ze względu na niewstarczającą sprzedaż pozostałych archiwów. A nie sprzedał, bo pierwszy tom rzucili się wszyscy, zobaczyli fuszerkę i kolejne szły gorzej.
Co do The Darkness i Witchblade - oczywiście, że kupię z dniem pierwszym, chyba że SL wyda to tak samo żenująco jak Scream Archiwa (papier, polska wersja, kolory)