Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264364 razy)

LoneWolf i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline dinogal

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15630 dnia: So, 16 Listopad 2024, 13:57:17 »
Bo łatwiej się wybić będąc trollem niż kulturalnym i merytorycznym ;) wystarczy zobaczyć jaki "sport" jest teraz najpopularniejszy, walki trolli w klatce a nie sportowców...

wracając do meritum, przeglądam właśnie plany SL na www i nie widzę praktycznie (prócz Gimeneza)nic zapowiedzianego na przyszły rok z Europy (nie licze spadów z tego roku). Mamy coś planowane na 100% na przyszły rok?

Offline Dracos

« Odpowiedź #15631 dnia: So, 16 Listopad 2024, 14:09:18 »
Oprócz Czwartej Siły będzie Vae Victis gdzieś w połowie roku pewnie, po tomie uzupełniającym Pana Wtorka i CE. Solo jak już się wyjaśni wszystko z licencjodawcą. Ja jeszcze liczę na Alima, a w zasadzie to prawie na cokolwiek cartoonowego coby nie było tak mrocznie i poważnie :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15632 dnia: So, 16 Listopad 2024, 14:40:22 »
Na razie uzgadniam i negocjuje. Np Sky doll dzieki czujnosci kolegi z forum wiemy ze scearzystka chcialby zrobic 5 tom. Wedlug niej ostatni. Pytamy wiec Francyje czy do tego dojdzie. Jak tak to bezsensu juz wydawac lepiej poczekac. Wstrzymalem kupowanie bo lista jest dluga. Jak wydam 70 proc to zaczne kupowac dalej. Walcze z tym nawykiem chomikowania komiksow do wydania. A pamietajcie ze na liscie nie ma 3 komiksow z bad idea.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline dinogal

« Odpowiedź #15633 dnia: So, 16 Listopad 2024, 15:03:03 »
Oprócz Czwartej Siły będzie Vae Victis gdzieś w połowie roku pewnie, po tomie uzupełniającym Pana Wtorka i CE. Solo jak już się wyjaśni wszystko z licencjodawcą. Ja jeszcze liczę na Alima, a w zasadzie to prawie na cokolwiek cartoonowego coby nie było tak mrocznie i poważnie :)

Vae chyba wstępnie miało być na koniec roku więc zaliczam do spadów, SOLO to już wiadomo jak długo się ciągnie i oczywiście czekam na niego

Na razie uzgadniam i negocjuje. Np Sky doll dzieki czujnosci kolegi z forum wiemy ze scearzystka chcialby zrobic 5 tom. Wedlug niej ostatni. Pytamy wiec Francyje czy do tego dojdzie. Jak tak to bezsensu juz wydawac lepiej poczekac. Wstrzymalem kupowanie bo lista jest dluga. Jak wydam 70 proc to zaczne kupowac dalej. Walcze z tym nawykiem chomikowania komiksow do wydania. A pamiętajcie ze na liscie nie ma 3 komiksow z bad idea.
To masz tak samo jak część z nas że kupuje więcej niż może przeczytać ;) nie walcz, po co na to tracić siły :P widzisz moja pamięć krótka jest i zapomniałem już o bad idea dlatego zapytałem :) Tak jak przy SOLO, Sky doll wolę żeby było opóźnione ale za to z dodatkowym tomem - jestem za :)

Offline Masonna

« Odpowiedź #15634 dnia: So, 16 Listopad 2024, 22:11:32 »
Wy trollem nazywacie każdego, kto ośmieli się mieć odmienne zdanie od większości i dodatkowo nie potraficie tego zdania skontrować. Przypomina mi to słynne "Ja panu nie przerywałem!" z genialnego serialu 1670, przyjęte później/wcześniej w dyskursie publicznym. Rozumiem, że dla większości, włącznie ze Studiem Lain, mamy tu wątek poklepywania rzeczonego wydawcy po pleckach. Ale niestety dla was ja tego tak nie widzę. Forum jest miejscem na wymianę myśli i poglądów, a także konstruktywnej krytyki. A najbardziej żałośnie wygląda tu postawa samego wydawcy, który istotnie z ignorancji uczynił swoją najlepszą broń, bo zamiast przyznać się do błędu w kwestii dodruków i podziękować za zwrócenie na ten błąd uwagi, koryguje go klucząc na wszystkie sposoby. I wymyślając różne argumenty żeby tylko nie przyznać, że dodruki dobrych komiksów mają sens tak po prostu. Z taką akrobatyką może próbować sił w polityce.
Komary rypią...

Offline michał81

« Odpowiedź #15635 dnia: Nd, 17 Listopad 2024, 07:25:01 »
@Masonna proponuje przeczytać regulamin bo od dłuższego czasu twoje wypowiedzi łamią 1 punkt regulaminu (Treści publikowane na forum) co podchodzi pod trollowanie w kwestii Studia Lain.

Oczywiście masz prawo do swojego zdania, które wyraziłeś tyle razy, że niedługo dogonisz w tej kwestii Bazyla, co chyba nie świadczy najlepiej.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15636 dnia: Nd, 17 Listopad 2024, 09:17:42 »
Masonna drogie dziecko :) jestes tu od kwietnia. Dodruki mrocznych sedziow solo i bezprawia zapowiedzialem na dlugo zanim nastapilo twoje tutaj objawienie i dotycza tylko serii by sprzedac kolejne tomy tych serii. Ja wiem ze pisze do sciany wierzac jednak naiwnie ze dotrze. Chodz widzac formule wpisu mam wrazenie tu bardziej chodzi o twoje ego niz fakty. Wiec zycze dobrej dalszej zabawy beze mnie. Niech ci forum lekkie bedzie.
« Ostatnia zmiana: Nd, 17 Listopad 2024, 09:19:32 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Czeczot

« Odpowiedź #15637 dnia: Nd, 17 Listopad 2024, 23:24:17 »
Wy trollem nazywacie każdego, kto ośmieli się mieć odmienne zdanie od większości i dodatkowo nie potraficie tego zdania skontrować. Przypomina mi to słynne "Ja panu nie przerywałem!" z genialnego serialu 1670, przyjęte później/wcześniej w dyskursie publicznym. Rozumiem, że dla większości, włącznie ze Studiem Lain, mamy tu wątek poklepywania rzeczonego wydawcy po pleckach. Ale niestety dla was ja tego tak nie widzę. Forum jest miejscem na wymianę myśli i poglądów, a także konstruktywnej krytyki. A najbardziej żałośnie wygląda tu postawa samego wydawcy, który istotnie z ignorancji uczynił swoją najlepszą broń, bo zamiast przyznać się do błędu w kwestii dodruków i podziękować za zwrócenie na ten błąd uwagi, koryguje go klucząc na wszystkie sposoby. I wymyślając różne argumenty żeby tylko nie przyznać, że dodruki dobrych komiksów mają sens tak po prostu. Z taką akrobatyką może próbować sił w polityce.

Czy ty nie możesz zrozumieć że tak jest polityka wydawcy żeby maksymalizować zyski. Ma do tego prawo i to zamyka temat. 

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15638 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 09:22:39 »
Jest w tym spora racja, ale ja podkreslam ze tu chodzi bardziej o to zeby nie wtopic kasy i powierzchnie magazynowa a wlasciwie to jej brak.

Vae Victis - druk

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #15639 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 10:13:44 »
To ja tylko dodam, bo niby oczywistość, ale mam wrażenie, że nie wybrzmiewa wystarczająco:
bez tych zysków nie ma wydawnictwa - vide: moje wydawnictwo, do którego musiałam dopłacać, aż w końcu stuknęłam się w czółko i dałam sobie spokój.
A ta maksymalizacja to też trochę przesada, bo wymagałaby cięcia na kosztach, a tego SL nie robi; zresztą wielu wydawców pozwala sobie na dodatkowe koszty, żeby dostarczyć produkt lepszej jakości :) Długofalowo jest to bardzo dobra decyzja, jeśli rzeczywiście ma to przełożenie na jakość.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #15640 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 10:25:48 »

Zapomniałem dodać!
To że inni wydawcy czasami robią coś po kosztach na zasadzie szanujemy naszych klientów i ich oczekiwania tego wydawnictwa nie dotyczy. Jak to mawiał trener Wójcik "Kasa Misiu, Kasa"

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #15641 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 10:42:53 »
Zapomniałem dodać!
To że inni wydawcy czasami robią coś po kosztach na zasadzie szanujemy naszych klientów i ich oczekiwania tego wydawnictwa nie dotyczy. Jak to mawiał trener Wójcik "Kasa Misiu, Kasa"
Skoro szanowaniem klienta jest drukowanie tego co sobie zażyczy, nawet ze stratą, to szanowaniem wydawcy byłoby chyba... kupowanie wszystkiego jak leci, nawet jeśli Cię to nie interesuje? No bo nie będziesz oszczędzać, przecież kasa się nie liczy, tylko szacunek okazywany wydawcy. :)

Offline Klima

« Odpowiedź #15642 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 10:54:17 »
Przedsprzedaż Cazy kiedy ruszy? Z tego co pamiętam była mowa o końcu listopada.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #15643 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 11:00:23 »
Skoro szanowaniem klienta jest drukowanie tego co sobie zażyczy, nawet ze stratą, to szanowaniem wydawcy byłoby chyba... kupowanie wszystkiego jak leci, nawet jeśli Cię to nie interesuje? No bo nie będziesz oszczędzać, przecież kasa się nie liczy, tylko szacunek okazywany wydawcy. :)

Skoro inni wydawcy sobie radzą z szacowanie co dodrukować i ile sztuk  i przez to nie bankrutują to znaczy że się da. Przecież tu nikt nie "płacze" za tytułami które ledwo co się  sprzedały w całości i chyba nikt nie domaga się dodruków wszystkiego. Po tym czy część nakładu zostałą zmielona, czy się sprzedawała rok czy sprzedała w 3 dni w przedsprzedaży widać potencjał danego tytułu. Sklepy internetowe maja często powiadomienia jak tytuł będzie dostępny i pewnie jakieś inne rodzaje zapytań. To się da oszacować! Wymaga to trochę pracy i inicjatywy  :)

Offline parsom

« Odpowiedź #15644 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 13:34:55 »
No jakoś sobie średnio ci mityczni inni radzą sobie z tym dodrukowywaniem. Nawet Kołodziejczak mówił, że to ekwilibrystyka. A poza tym ja mam powiadomienia ustawione na wiele tytułów, i jakoś dodruki się nie pojawiają. Muszę jeszcze rodzinie kazać się zapisać!