Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3270548 razy)

simon84w, OokamiG, PetrusVII, Kandor, carnivale i 42 Gości przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15600 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 17:39:43 »
Mi podoba się 1, ale 2 ma to coś też. Ciężki wybór. Biała ok, ale ta nieszczęsna noga... Dlatego bije się pomiędzy 1 a 2.

Standardowe pytanie: są wszystkie w środku? Albo w dniu startu najpóźniej, żeby nie przegapić w gąszczu tego wątku... ::)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #15601 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 19:33:56 »
@Takesh: Do niedawna nie było, bo był problem z materiałami, ale magik, z którym współpracujemy, sprawił, że są - wszystkie okładki są w środku... Trochę pamiętając, że są osoby, które zawsze pytają, czy wszystkie okładki są w środku :) 💙

Offline Takesh

« Odpowiedź #15602 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 19:43:12 »
@MałaKasia
Wielkie dzięki! Dla mnie jest to ważne, bo najpierw bym wybrał okładkę, której nie ma w środku. Komplecista ze mnie. Dopiero potem wybieram okładki robione specjalnie dla zbiorczych. Następnie, jeśli mam wybór z conajmniej dwóch, wybieram ładniejszą dla mnie.

I prośba. Wiem, że Arek często mówi o tym wcześniej, ale zanim dochodzi do zakupów, często to ginie w gąszczu komentarzy. Plus wybieramy kolejne okładki do kolejnych komiksów i zapominam, czy będą w środku. Dlatego przy ogłaszaniu startu kupowania na Gildii fajnie by było, gdyby zawsze to też umieszczać w info. Bo ja i inni forumowicze jesteśmy tym bardzo zainteresowani. Dzięki!!

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #15603 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 20:03:09 »
@Takesh: Pamiętam :D Dlatego staramy się ułatwiać, a nie utrudniać (czyli początek algorytmu: "tak, wszystkie okładki są w środku" --> "możesz wybrać tę, która Ci najbardziej pasuje" 8) ). Nie zawsze możemy włożyć wszystkie okładki, nie zawsze są materiały, nie zawsze w wydaniu oryginalnym one są zamieszczone (wtedy trzeba kombinować, niestety z różnym rezultatem).
Tutaj było ciężko, ale się udało. Szczególne podziękowania dla magika zatem  ;D 💙

Pytanie: czy wielkość grafik ma znaczenie? Ilustracja okładki do wydania zbiorczego (okładka regularna bodajże) jest na planszy wspólnie z innymi projektami okładki - zajmuje jakąś 1/4 strony. Pozostałe to jednostronicówki.

Offline Takesh

« Odpowiedź #15604 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 20:33:26 »
Wielkość ma znaczenie... ::)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #15605 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 21:45:05 »
Będąc niewybredną nie tylko w kwestii wielkości - dobrze, że w takim razie zapytałam  ;D

Offline Castiglione

« Odpowiedź #15606 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 00:08:52 »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15607 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 13:52:16 »
ja tez ja lubię najbardziej ;)

przy okazji Opowieści z Telguuth prawie wyprzedane u nas :) I mamy tylko białą okładkę. Inne znajdziecie wciąż w sklepach np Komiksiarnia.
Nie sądziłem, ze ta pozycja tak dobrze się sprzeda :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Listopad 2024, 14:01:38 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Castiglione

« Odpowiedź #15608 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 14:06:35 »
Niedawno zamówiłem właśnie tę białą, choć najmniej mi się podobała, ale w pozostałych coś chyba nie pykło - na podstawowej jest tagline "W hołdzie dla Steve'a Moore" (zamiast Moore'a), na limitce zostało po angielsku "A Tribute to Steve Moore".

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15609 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 14:14:26 »
tak nie zlapalismy tego - ale juz poprawilismy sposob pracy nad finalem - kasia generlanie daje zielone swiatlo a ona ma oko do baboli - takze bije sie w piers moja wina tutaj - ale mialem wtedy naprawde ciezki okres... schodziłem z leku przeciwbolowego o nazwie pregabalina - koszmar
« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Listopad 2024, 14:17:04 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Castiglione

« Odpowiedź #15610 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 14:17:23 »
Ja to w sumie wyłapałem od razu, jak okładki wrzucono na forum, miałem pisać, ale stwierdziłem, że to pewnie jakieś robocze wersje xD

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15611 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 14:18:26 »
Ja to w sumie wyłapałem od razu, jak okładki wrzucono na forum, miałem pisać, ale stwierdziłem, że to pewnie jakieś robocze wersje xD

smialo jak widzicie babola - pisac :) wiele razy dzieki wam zlapalismy cos, co nam umknelo
jak pracujesz dluzej nad komiksem, ogladasz go setki razy - zaczynasz byc jak zaba w studni
« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Listopad 2024, 14:19:59 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline vertogo

« Odpowiedź #15612 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 16:54:27 »
Pregabaline stosuje się też w zaburzeniach lękowych, SL spokojnie sprzedaż przyszłych komiksów będzie dobra:)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15613 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 17:00:39 »
 i na padaczke.

przeczytaj, przestaje byc zabawne, nie?

https://rxisk.org/kicking-lyrica/

Vae Victis - druk

Offline rapr

« Odpowiedź #15614 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 17:15:11 »
Schodząc na temat komiksowy - czy termin wysyłki Altora podany na Gildii (5 grudnia) jest realny, optymistyczny czy pesymistyczny? Kupiłem okładkę dla koneserów i zastanawiam się, czy łączyć z pakietem LiT, czy czekać :)