Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259496 razy)

Interloper, Orygenes, elesshar, jedrol, zombie001 (+ 1 Ukrytych) i 61 Gości przegląda ten wątek.

Offline Rafa

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15540 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:34:44 »
Uciekinierka w zielonym i branka w deszczu na łańcuchach najfajniejsze. Reszta też całkiem dobra.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Listopad 2024, 18:38:09 wysłana przez Rafa »

« Odpowiedź #15541 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:47:34 »
Skoro wybieramy okładki do "Vae Victis", to wiadomo już jakie ostatecznie będą w przypadku "Darkness"? No i zostaje "Darkness", czy "The Darkness"?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15542 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:51:01 »
A na Twojej stronie w planach wydawniczych widnieje "przewidywana data styczeń 2025". Człowie się już na to nastawia, wybiera okładki a tu nagle obuchem przez łeb. ;)

Komiks juz przetlumaczony. W redakcji u mistrzyni Iwony. Pewnie dostaniemy go do skladu pod koniec roku i moze nawet ten styczen jest realny ale... to bedzie komplet - przy obecnych cenach druku - to sie da zrobic za 400-420 zl. A  mam z pakietow na 2025 rok Darkness. Potem ABC. I uwaga mega kobyle Nemesiss. Wiec musze to.jakos rozsadnie podzielic. Zapewne linia Usa to inny odbiorca niz frankofony ale boje sie ze sie zapcham w pwinicy. Wiec tak naprawde losy tempa wydan pakietow zaleza od tempa ich sprzedazy.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15543 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:53:27 »
Skoro wybieramy okładki do "Vae Victis", to wiadomo już jakie ostatecznie będą w przypadku "Darkness"? No i zostaje "Darkness", czy "The Darkness"?

Glosowania na okladki Darkness nie przewiduje. Jest ich po prostu.za duzo.

Na obecna chwile nie sadze bysmy ingerowali w logotyp ale jeszcze sprawdze jak.inni w europie sobie poradzili.  Edit. Francuzi zostawili jak w.oryginale.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Listopad 2024, 19:05:26 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Randal63

« Odpowiedź #15544 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:59:06 »
Komiks juz przetlumaczony. W redakcji u mistrzyni Iwony. Pewnie dostaniemy go do skladu pod koniec roku i moze nawet ten styczen jest realny ale... to bedzie komplet - przy obecnych cenach druku - to sie da zrobic za 400-420 zl. A  mam z pakietow na 2025 rok Darkness. Potem ABC. I uwaga mega kobyle Nemesiss. Wiec musze to.jakos rozsadnie podzielic. Zapewne linia Usa to inny odbiorca niz frankofony ale boje sie ze sie zapcham w pwinicy. Wiec tak naprawde losy tempa wydan pakietow zaleza od tempa ich sprzedazy.
Wiesz że to był żart, nie popędzam, układaj wszystko tak jak Ci pasuję a ja poczekam cierpliwie i będę trzymał kciuki za pełny sukces wydań w pakietach. ;D

« Odpowiedź #15545 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 19:06:02 »
Glosowania na okladki Darkness nie przewiduje. Jest ich po prostu.za duzo.

Czyli będzie tylko jeden pakiet, bez limitowanych?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline celtic

« Odpowiedź #15546 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 19:22:58 »
Przy okazji bedzie komplet sky doll od nas. Czyli integral z premierowym 4 albumem zamykajacym historie. Egmont tu dal ciala jak przy Czwartej sile Gimeneza. Dziwne decyzje podejmowali. Ale ale. Oprocz integrala 3 dodatkowe albumy z uniwersum Sky Doll.

To może jak LainUSA odniesie sukces, pokusisz się o trzeci integral Power Rangers pominięty przez Egmont?
U nich nakład był pewnie z 3 tysie, u Was te 800 powinno zejść.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline michał81

« Odpowiedź #15547 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 19:43:29 »
To może jak LainUSA odniesie sukces, pokusisz się o trzeci integral Power Rangers pominięty przez Egmont?
tylko że obecnie brakuje na rynku dwóch tomów, które Egmont chyba zmielił, bo wyprzedać to się one nie wyprzedały, więc wydawanie 3 bez dostępu do wcześniejszych, gdzie ludzie nie chcieli ich kupić to raczej zmierza do utopienia kasy niż dobrą sprzedaż

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #15548 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 21:00:35 »
jak napisalem wpierw dodruk bezprawia 1 - bo 2 jest na rynku - musze sie do tego po prostu zebrac
ale moje zycie to nie jest tylko Studio Lain - ja nie mam na nie 8 godzin jak na prace, mam czasem godzinke, czasem 2, ludzie z ktorymi wspolpracuje tez maja mase innej roboty

byc moze 3 polski tom Mrocznych polaczy tomy 3 i 4 w wersji angielskiej

Rozumiem, aby kontynuować Mrocznych Sędziów potrzeba czasu, doba ma tylko 24 godziny, a rok zaledwie 365 dni. Współpracownicy też mają masę innej roboty. Teraz już wiem jak się sprawy mają. Może kiedyś znajdzie się czas żeby wydać ten komiks.

Dobrze przynajmniej że wydawanie innych tytułów czasu nie wymaga, fajnie też że klepanie opowieści z mchu i paproci z cyklu "myślę o...", również czasu nie wymaga. Rozprawianie o anarchizmie, socjalizmie, psychologi, socjologi i inne dysertacje z dziedzin pleple i i pochodnych, także czasu nie wymagają i go nie zabierają.

Przeglądając od czasu do czasu wątek SL, uświadomiłem sobie że drażni mnie to wydawnictwo, a właściwie to osoba pierwszego sekretarza.
Bycie fanem i antyfanem to dwie strony tej samej monety, która teraz upadła odwrotnie.🥳

Offline stempel

« Odpowiedź #15549 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 22:10:11 »
Rozumiem, aby kontynuować Mrocznych Sędziów potrzeba czasu, doba ma tylko 24 godziny, a rok zaledwie 365 dni. Współpracownicy też mają masę innej roboty. Teraz już wiem jak się sprawy mają. Może kiedyś znajdzie się czas żeby wydać ten komiks.

Dobrze przynajmniej że wydawanie innych tytułów czasu nie wymaga, fajnie też że klepanie opowieści z mchu i paproci z cyklu "myślę o...", również czasu nie wymaga. Rozprawianie o anarchizmie, socjalizmie, psychologi, socjologi i inne dysertacje z dziedzin pleple i i pochodnych, także czasu nie wymagają i go nie zabierają.

Przeglądając od czasu do czasu wątek SL, uświadomiłem sobie że drażni mnie to wydawnictwo, a właściwie to osoba pierwszego sekretarza.
Bycie fanem i antyfanem to dwie strony tej samej monety, która teraz upadła odwrotnie.
To po co tu jesteś? Dla narzekania? Ja pierd.. jak coś mi nie pasuje, to tam nie chodzę, a nie idę i pierd.. dla samego pierd...
Poza tym wiesz, że ludzie mają różne potrzeby i różnie spędzają swój czas, a Ty najwidoczniej jedynie oczekujesz, że SL, będzie biegało przy Tobie i spełnianiu Twoich potrzeb. Jest to jest, nie ma to niema. Opóźnienie większych SL nie ma, a poza tym jest tyle innych historii do czytania, lub wydawców do wybrania

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15550 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 11:38:03 »
Nie przesadzajmy. Horyzont ma prawo byc zawiedziony i to jest miejsce zeby sie tym podzielic. W sumie z perspektywy forum mu sie nawet nie dziwie. Gosc wlazi gada ze maja byc dodruki a nie ma za to jest dziesiec innych tematow.
Mysle ze lepiej by mnie zrozumial gdyby spedzil ze mna dzien. Nie wszystkimi rzeczami chce i moge dzielic sie na forum. Zwrocie nawet uwage jak niechlujnie wam w pospiechu odpusuje. Juz to kiedys pisalem. Ja traktuje ta spolecznosc jak kumpli z ktorymi dziele sie roznymi myslami i pomyslami. Z marketingowego punktu widzenia ten czas powinienem spedzac na fb instagramie i tik toku

Dodruki. Poki co bezprawie 1. 150 sztuk. Kiedy dam znac mam nadzieje jeszcze w tygodniu.

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15551 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 11:46:29 »
Czyli będzie tylko jeden pakiet, bez limitowanych?

Beda. O ile amerykanie wyraza zgode. Ale wybierzemy redakcyjnie. Czujesz jaki bylby zamet przy 50 okladkach do wyboru? ;) ale zawsze mozecie podrzucac propozycje tych co wam sie podobaja najbardziej. Wszystkie sa dostepne w necie.

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15552 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 12:10:44 »

Nie moja bajka. Ja to bym ultramana wydal albo japonskich knigtow :)

Vae Victis - druk

Offline dinogal

« Odpowiedź #15553 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 12:44:24 »

mam nadzieje że jeden zestaw będzie zawierał :)

lub na podmianę ewentualnie

Offline Death

« Odpowiedź #15554 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 12:57:13 »
Nie przesadzajmy. Horyzont ma prawo byc zawiedziony i to jest miejsce zeby sie tym podzielic.
A dałoby radę jednak kiedyś wydać te niektóre kontynuacje serii, które zostały porzucone lub zostawione na lepsze czasy? Może jakieś zbiorcze wydania lub kontynuacje Sticklebacka czy Absaloma w małym nakładzie i wyższej cenie? Jakaś przedsprzedaż, że jak zbierze się ileś zamówień, to zostanie wydane? Pokochałem ten brytyjski klimacik w Absalomie i Sticklebacku, dziwne akcje z czasem z Brygadzie, zgniliznę w Mrocznych Sędziach. Ciekawe czy da się jeszcze zrobić cokolwiek. :)