Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259128 razy)

jedrol, zombie001, Yorik, Popiel, MonsterGirl, misiokles (+ 1 Ukrytych) i 52 Gości przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15135 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 14:40:33 »
Że niby o Cazę się rozchodzi?

Nie ma co się obruszać że ktoś nie zna Cazy. Tak samo jak Toppiego czy Moebiusa. Dla mnie pozycje obowiązkowe a dla innych niszowe takie życie -.-

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #15136 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 14:41:14 »
Czytelnikom to się odechce tej Ciemności jak zobaczą cenę. Czekam już na posty że Egmont wydałby taniej.
Egmont już wydał swoją Ciemność. ;)
https://www.gildia.pl/komiksy/570913-ciemnosc
Teraz niech da szansę innym.

Offline Murazor

« Odpowiedź #15137 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:03:27 »
Nie ma co się obruszać że ktoś nie zna Cazy. Tak samo jak Toppiego czy Moebiusa. Dla mnie pozycje obowiązkowe a dla innych niszowe takie życie -.-
Masz racje, ale ciekawe, ze sie obruszyl o nieznajomosc Cazy, ale potrafil tez wysmiac, ze ktos lubi plastikowe amerykance. Po co tak komentowac, zamiast cieszyc sie, ze wychodza komiksy dla kazdego? :(

Niechze ten Darkness ma nascie dodrukow, pozwoli zarobic na basen (i moze magazyn :P) i kolejne swietne tytuly.

Offline parsom

« Odpowiedź #15138 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:07:08 »
Nie ma tez co hołdować ignorancji i równać do średniej.

Offline ryba

« Odpowiedź #15139 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:40:55 »
Nie ma tez co hołdować ignorancji i równać do średniej.
Ignorancji? To komiksy to jakaś wyższa kultura i jak ktoś się nie zna na komiksach jest "poniżej średniej"? Bez przesady, rozumiem, że są tu wielbiciele komiksów ale dodawanie sobie bo się zna na komiksach to chyba jednak przesada.

Offline parsom

« Odpowiedź #15140 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:42:44 »
Kto sobie dodaje? Kto jest poniżej średniej, gdzie to wyczytałeś? Wam coś chyba chłopcy w rozumień tekstu nie styka, najeżeni jesteście jak młode byczki szukające zaczepki.

Offline Murazor

« Odpowiedź #15141 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:46:25 »
My? :D Czy Ty, ktory probujesz dojebac ludziom, ktorzy moga nie znac Cazy lub interesuja sie tez prosta rozrywka komiksowa.

Szanowny Pan znawca komiksowy ::)

Offline parsom

« Odpowiedź #15142 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:47:23 »
Gdzie to wyczytałeś? Masz jakiś problem, że taki przeczulony jesteś?

Offline Murazor

« Odpowiedź #15143 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:52:32 »
Nie mam zadnego problemu.

Zapytales, czy ktos moze nie znac Cazy, bo jest niszowy z czystym niedowierzaniem? Dracos podobnie odczytal ton wypowiedzi jak ja, czyli jako proba wywyzszania sie.
Że niby o Cazę się rozchodzi?

To tez napisales z szacunkiem, nie?
A nie w jakichś plastikowych amerykańskich podróbach.

A to juz w ogole nie protekcjonalnie brzmi, chlopcem to mnie od kilkudziesieciu lat nikt nie nazywal ;D
Wam coś chyba chłopcy

Offline parsom

« Odpowiedź #15144 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 15:53:56 »
A teraz poczytaj sobie na co odpowiadałem z tym Cazą.
A potem poćwicz sarkazm. Mężczyzno.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #15145 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 16:12:13 »
I pewnie całą resztę która w 90% przypadków wyprzedaje się przed premierą  ;)

Ale to jakieś mikronakłady, które i tak nie zawsze się sprzedają i trzeba mielić. Badum tsssssss.

A tak już bez prowokacji, znalazłem fajną definicję niszy:
Oznacza ona sytuację, określającą małą część rynku, na której istnieje zapotrzebowanie na dane dobro rynkowe (towar, usługa) przy jednoczesnym jego niedoborze. Dobro to nie ma charakteru masowego – jest poszukiwane przez wąską grupę konsumentów.
Nie ma znaczenia czy ktoś zna czy nie Cazy, jego komiksy są niszą. Sądzę, że nawet Smurfy, Lucky Luke czy Asterix są bardziej znane i lepiej się sprzedają. Nie wspominając już o superhero i mangach.

Offline starcek

« Odpowiedź #15146 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 16:17:20 »
W cieniu Słońca wygląda na tytuł, któremu mielenie nie grozi.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline parsom

« Odpowiedź #15147 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 16:28:22 »
A tak już bez prowokacji, znalazłem fajną definicję niszy:Nie ma znaczenia czy ktoś zna czy nie Cazy, jego komiksy są niszą. Sądzę, że nawet Smurfy, Lucky Luke czy Asterix są bardziej znane i lepiej się sprzedają. Nie wspominając już o superhero i mangach.

Na pewno, o LL coś kojarzę z czytanego kiedyś wywiadu z którymś z rysowników, że nawet te nowe, już po Morrisie, mają nakłady w milionach.

Online eyesore

« Odpowiedź #15148 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 16:39:47 »
Ale to jakieś mikronakłady, które i tak nie zawsze się sprzedają i trzeba mielić. Badum tsssssss.

Dlatego 90% ale proszę, już nie brnijmy dalej, wystarczy już tego czepiania się za słówka.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15149 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 16:50:31 »

A tak już bez prowokacji, znalazłem fajną definicję niszy:Nie ma znaczenia czy ktoś zna czy nie Cazy, jego komiksy są niszą. Sądzę, że nawet Smurfy, Lucky Luke czy Asterix są bardziej znane i lepiej się sprzedają. Nie wspominając już o superhero i mangach.

a teraz sprawdz jakie naklady mialy komiksy Cazy ;) wierz mi wiele Venomow miało znacznie nizsze :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze