Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 2201743 razy)

tomek0810, michał81, Darth_Simon, dinogal i 30 Gości przegląda ten wątek.

Online dinogal

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14835 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 10:08:45 »
Ale wywiało pozycji SL w Gildii, Arcibora,Slaine nowy, Pomroka, Shane, Slaine Zabójca demonów, Brygada i sam nie wiem czy coś jeszcze :) fajnie że i starsze pozycje się też sprzedają to akurat się zwolnią półki na przetwory w piwnicy Arka na zimę ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14836 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 10:48:34 »
Ale ja cie lubie brachu :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec
Spawn Gunslinger - kwiecień

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #14837 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 10:51:08 »
No i z rozpędu nie przeróbcie go na Ałtora. :D

Szybkie pytanie w kwestii dodruków - wiemy, że jest szansa na dodruki tomów serii, ale nie pojedynczych tytułów. A jak wygląda sprawa ze Slainem? Czy jest traktowany jako seria i może zobaczymy jeszcze Rogatego Boga, Króla czy Świt Wojownika?

Online Takesh

« Odpowiedź #14838 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 11:52:07 »
Rogatego w tym nowym wydaniu bym przytulił. I pierwsze wydane u nas Slainy troszeczkę poprawione  ;D

Offline roble

« Odpowiedź #14839 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 12:40:20 »

Szybkie pytanie w kwestii dodruków - wiemy, że jest szansa na dodruki tomów serii, ale nie pojedynczych tytułów. A jak wygląda sprawa ze Slainem? Czy jest traktowany jako seria i może zobaczymy jeszcze Rogatego Boga, Króla czy Świt Wojownika?

Wpierw kiepski żart,
 a zaraz potem propozycja dla wydawnictwa żeby nasypało sobie piachu w tryby, zwolniło i weszło w stagnacje, no dobre..
Kolega chyba od konkurencji.. :)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #14840 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 13:25:13 »
W moim poście nie ma żadnej propozycji.
Pytałem, bo chcę wiedzieć czy wchodzić w kompletowanie Slaine'a czy odpuścić.
Czy się to opłaca, czy nie - to nie moja działka. Intuicyjnie obstawiam, że obecność na rynku poprzednich tytułów serii (nawet ściśle nie powiązanych) ma istotny wpływ na to czy popyt na następne będzie się rozszerzał czy zwężał. Raczej nie kupiłbym Potwora z Bagien Weina gdybym nie miał perspektywy skompletowania runu Moore'a. Ale tak jak napisałem, to nie moje zmartwienie - każdy wydawca ma swoich specjalistów od takich kalkulacji i głosy doradców z forum latają mu koło pióra.

Offline parsom

« Odpowiedź #14841 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 14:12:35 »
Raczej nie kupiłbym Potwora z Bagien Weina gdybym nie miał perspektywy skompletowania runu Moore'a. A

Bez sensu, bo to zupełnie różne serie. To prawie jakby nie kupować Batmana Millera, bo nie ma opcji kupienia "Długiego Halloween". Slaine to jednak trochę inna sprawa - ten sam scenarzysta itd.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #14842 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 15:08:57 »
Powszechnie przyjmuje się, że Moore to najlepsze co przydarzyło się Bagniakowi. Jeśli będę miał okazję kupić ten cykl, to jako komplecista może będę chciał mieć na półce inne pozycje pogłębiające lore postaci. Jeśli nie mam szans na skompletowanie Moore'a, to nie kupię rzeczy od niego potencjalnie słabszych.

Podobnie Hellblazer - kupuję każdy tom zbiorczy, bo od początku wiedziałem, że będę miał możliwość zebrania ich wszystkich. Gdybym tej pewności nie miał, to stosowałbym ściślejszą selekcję i połowy tomów nie kupił.

Dlatego też nie kupuję Jacka z Baśni póki Egmont nie zapowie dodruku brakujących tomów Baśni.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14843 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 16:12:36 »

Wlasnie patrzylem ile musielismy tego Slaina zniszczyc i to bylo sporo - wiec raczej nie - moze wrocimy do Rogatego w tej nowej wersji

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec

Offline Piterrini

« Odpowiedź #14844 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 16:17:03 »
Odnośnie Opowieści z Telguuth - w opisie na Gildii jest: "Album zbiera wszystkie historie z tego uniwersum. Jest ich łącznie 26. Dwie z nich opublikował wiele, wiele lat temu magazyn Świat komiksów.". Znajduję jedną historię w numerze 19 ŚK ("Stać się Bogiem" z ilustracjami Paula Johnsona z 2000AD #1195, w wydaniu SL zatytułowana "Zostać Bogiem"), druga albo się zakamuflowała albo mam źle skatalogowane...?

Edit: a no i świetnie że coś spod ręki wymownie brzmiącego ilustratora Siku jednak wydaliście SL (jako że Dredd w Afryce z tego co kojarzę odpadł dawno temu) ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Październik 2024, 16:19:54 wysłana przez Piterrini »

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #14845 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 17:58:32 »
Wlasnie patrzylem ile musielismy tego Slaina zniszczyc i to bylo sporo - wiec raczej nie - moze wrocimy do Rogatego w tej nowej wersji

Fair enough, wiem na czym stoję. Mimo wszystko Rogaty Bóg to dla polskich czytelników chyba najbardziej ikoniczna inkarnacja Slaine'a, fajnie by było jakby wrócił.

Mógłbyś rozwinąć wątek z tym niszczeniem? Spotkałem się z tym przy prasie, ale nie komiksach.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14846 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 20:18:05 »
Konczy sie licencja wiec to co zostalo niszczysz

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec

Offline Kadet

« Odpowiedź #14847 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 22:06:44 »
Mógłbyś rozwinąć wątek z tym niszczeniem? Spotkałem się z tym przy prasie, ale nie komiksach.

Coś mi się kołacze, że Egmont też chyba musiał przemielić niesprzedane egzemplarze "Składu głównego", kiedy stracił licencję na serię.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online michał81

« Odpowiedź #14848 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 22:14:43 »
Coś mi się kołacze, że Egmont też chyba musiał przemielić niesprzedane egzemplarze "Składu głównego", kiedy stracił licencję na serię.
Chyba nie tylko to.

Online JakubM

« Odpowiedź #14849 dnia: Pt, 18 Październik 2024, 09:34:28 »
Mega słabe to "mielenie" takie nie zdroworozsądkowe  :-[