Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 2127098 razy)

Offline Genzo

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14670 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 15:40:17 »
tam z top cow nie ma wielu rzeczy do wydania
na pewno jeszcze Witchblade i Rising stars oraz Cyberforce 2
poki co zaintersowanie tymi pozycjami jest o wiele wieksze niz jakimkolwiek naszym wczesniejszym komiksem :)
Te Rising stars od mandry, to była piękna rzecz, taka nowoczesna wersja strażników, ale zajebiscie się to czytało, najgorsze że przerwali serię w takim kulminacyjnym momencie ehh.
Fajnie  byłoby w końcu przeczytać to po polsku do końca

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #14671 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 15:50:43 »
a jakie są wasze odczucia? :)
Ja obstawiam:

HITY:
Caza, W cieniu Słońca, Armie Zdobywcy, La table de Venus, Darkness, Cyberforce, Hunter Killer, Mordercza Kołysanka

ŚREDNIO:
Altor, Vae Victis, Czwarta siła, Sinister Dexter, Sonata

SŁABO:
ABC Warriors, Hellcop, Zenith, Nemesis, Fathom, Aphrodite IX, Stone

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #14672 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 15:54:13 »
@ Deepdelver: A jakim kluczem się kierowałeś? Bo ja się pogubiłam w tej klasyfikacji...  ??? (Nie zarzut, totalnie nie, zwykła ciekawość).

Arkowa jakoś bardziej mi się wydaje spójna, ale to może dlatego, że myślę podobnie.
nieważne ile razy BezczelnaKasia wysmaruje elaborat w obronie wydawców.... Ważne są fakty. Patologia.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14673 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 15:59:17 »
Te Rising stars od mandry, to była piękna rzecz, taka nowoczesna wersja strażników, ale zajebiscie się to czytało, najgorsze że przerwali serię w takim kulminacyjnym momencie ehh.
Fajnie  byłoby w końcu przeczytać to po polsku do końca

wydamy - tylko jeszcze nie wiem czy tylko straczynskiego czy tez spinoffy
Plany Studia Lain - orientacyjne

Altor - grudzień
W cieniu Słońca - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #14674 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 15:59:38 »
Z innej beczki:

1. Przedłużają mi się ustalenia w kwestii grafik Roosevelta, bo kilka osób porezygnowało i czekam na info od kolejnych, które mam na liście rezerwowych. Proszę Was zatem o jeszcze trochę cierpliwości.

2. Właśnie dostałam informację od Marcina Medzińskiego (organizatora Białogard Comic Conu), że materiał video ze spotkania z Jose Rooseveltem ma już niedługo trafić do sieci :) Podobno 1,5h spotkania  :o Nie pamiętam, żeby to było aż tak długie...
nieważne ile razy BezczelnaKasia wysmaruje elaborat w obronie wydawców.... Ważne są fakty. Patologia.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #14675 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 16:03:23 »
Poza rzeczami, na które jest fajny czas, bo rynek o nie woła (Caza, Armie, Roosevelt to moim zdaniem oczywiste hity), kierowałem się stylem graficznym. Poza tym duża część Waszej amerykańskiej oferty to trochę guilty pleasure - pierwsze tytuły (Darkenss) na pewno będą żarły na fali sentymentu i FOMO, potem ludzie będą już racjonalizować zakupy i nie kupią kolejnego zbiorczaka z komputerowo pokolorowaną generyczną laską. Nie widzę szans, żeby wszystko schodziło dobrze, bo zbyt jest do siebie podobne.

Offline wilk

« Odpowiedź #14676 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 16:32:38 »
a jakie są wasze odczucia? :)
Myślę, że dobrze typujesz hity. Natomiast jeżeli chodzi o niewiadome na liście, to oceniając z mojej perspektywy, to niestety na tę chwilę raczej nic nie kupię (oprócz "La table de Venus" ale to kategoria hit). Cazę mam w Relaxie i MH, "Armie zdobywcy" mam w poprzednim wydaniu, "Czwartej siły" nie będę kupował jedynie dla jednego albumu, "Altora" odpuszczam - to jednak jest tylko scenariusz Moebiusa, a rysunki Bati'ego na przykładowych planszach wyglądają jak kalka Moebiusa. Wszelcy kopiści mają u mnie z zasady minusa.

Z drugiej strony staram się ostatnio ograniczać zakupy stąd dokonuję raczej mocniejszej selekcji.

Offline Brvk

« Odpowiedź #14677 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 16:33:57 »
Caza za dobry jest na hit, ale w końcu się wyprzeda 😃

Online michał81

« Odpowiedź #14678 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 18:07:32 »
Podobno 1,5h spotkania  :o Nie pamiętam, żeby to było aż tak długie...
Było, było. Po prostu tego nie odczułaś.

wydamy - tylko jeszcze nie wiem czy tylko straczynskiego czy tez spinoffy
Ja tu się pogodziłem i zaakceptowałem, że będzie tylko główna seria Straczynskiego, a teraz słyszę o możliwości wydania spinoffów. You made my day.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14679 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 18:19:19 »
Jak pakiety beda mialy nabywcow to na pewno 2 albumy czyli run straczynskiego i spiny. Jak nie to tylko glowna historia.

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline Randal63

« Odpowiedź #14680 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 02:37:14 »
Skoro większość obstawia ;), to dla mnie must have: Nemesis, Vae Viktis, W cieniu słońca, CAZA, Czwarta Siła, Armie Zdobywcy(przegapiłem wersję b&w), Mordercza Kołysanka, Hunter Killer(jeszcze się zastanawiam) i MM  ; 8) .Amerykanów sobie daruję.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14681 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 12:42:42 »
staram sie nie kierowac wlasnym gustem - pytalem raczej o wasze przeczucia - bedzie ciekawie to zweryfikowac :)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #14682 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:00:02 »
Jak będzie szła sprzedaż to nie wiem (we wskazywaniu bestesellerów jestem fatalny), ale moje pewniaki do nabycia drogą kupna to Caza, Mordercza kołysanka, Sinister Dexter i Nemesis. Być może Roosevelt, ale muszę najpierw zapoznać się z CE (niestety mam zaległości,bo w tym roku znowu książki bez obrazków odciągają mnie od komiksów).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14683 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:04:57 »
jak kochasz literature to CE jest mega dla ciebie - nie zwlekaj :)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14684 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 14:22:01 »
Jest o Opowieści z czasów Kobry - Ignacy złapał bakcyla! I jest też o Pomroce.

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty