Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3254981 razy)

AbraKadabra, Xmen, Kadet i 18 Gości przegląda ten wątek.

Offline Nowicjusz

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14595 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:14:52 »
Też podstawową biorę.
... A w tej drugiej Ona na zeza😀

Offline dreamer36

« Odpowiedź #14596 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:19:53 »
Miałem nie brać, bo... w sumie nie wiem czemu. Ale wezmę - przykładowe kadry mnie zachęciły i to bardzo. Tylko nie wiem, którą okładkę wybrać... bo 1 i 2 łeb w łeb (jedynka mi się kojarzy z Nurgle i mi się stare czasy grania w Warhammer FRP przypomniały...).

@SLain - widzę, że z zapowiedzi z terminem zniknęli ABC Warriors? Można coś niezobowiązującego się dowiedzieć jak sytuacja na froncie z tym tytułem? 

Offline michał81

« Odpowiedź #14597 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:24:18 »
ABC Warriors nie zniknęli. Cały czas są w zapowiedziach.

Offline JakubM

« Odpowiedź #14598 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:26:00 »
Ja tam poczekam aż się ten komiks wysprzeda - będę mógł ponarzekać :-D

Offline dreamer36

« Odpowiedź #14599 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:26:15 »
ABC Warriors nie zniknęli. Cały czas są w zapowiedziach.

Mówię o zapowiedziach w stopce - tam stało, że ABC Warriors - październik, a teraz nie ma - stąd moje pytanie, bo jaram się na ten tytuł masakrycznie....

Offline michał81

« Odpowiedź #14600 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:34:29 »
Mówię o zapowiedziach w stopce - tam stało, że ABC Warriors - październik, a teraz nie ma - stąd moje pytanie, bo jaram się na ten tytuł masakrycznie....
Jakbyś zwrócił uwagę to tytuły, które miał być we wrześniu zaliczyły obsuwę. Pewnie dlatego ze stopki zniknęły też inne tytuły nie tylko ABC Warriors. Po prostu wydawca podaję w stopce potwierdzone terminy.

Online Necr09

« Odpowiedź #14601 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 10:56:10 »
(...)jedynka mi się kojarzy z Nurgle i mi się stare czasy grania w Warhammer FRP przypomniały...(...)

Czyli nie tylko mi się z Warhammerem fantasy kojarzyła ta okładka ^^
FGO: 758,469,198

Offline dreamer36

« Odpowiedź #14602 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 11:34:39 »
Jakbyś zwrócił uwagę to tytuły, które miał być we wrześniu zaliczyły obsuwę. Pewnie dlatego ze stopki zniknęły też inne tytuły nie tylko ABC Warriors. Po prostu wydawca podaję w stopce potwierdzone terminy.

Ciężko się z Tobą wymienia posty...

Wiem, że jest obsuwa (inaczej bym nie pytał jak z terminem ABC Warriors)
Domyślam się, że dlatego zniknęły ze stopki.
Jakby nie zniknęły, to bym się nie pytał.

Pytam, czy można uchylić niezobowiązującego (w sensie - nie będę nikogo z tego terminu rozliczał) rąbka tajemnicy odnośnie planu akurat na ten tytuł - czy wypadł na przyszły rok jak Darkness, czy po porostu jest to efekt taśmowej obsuwy czyli np. będzie końcem października albo w listopadzie... Więc jeżeli nie masz w tej materii wiedzy, to proszę Cię - nic nie pisz, bo Twoje odpowiedzi w żaden sposób nie odpowiedziały na moje pytanie...

Online studio_lain

« Odpowiedź #14603 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 11:41:54 »
tak, tłumacza dopadło życie i się spóźnia z oddaniem - potem redakcja, korekta i skład - ale powinno się udać w tym roku

kończymy Altora i potem chyba Caza, albo może w Cieniu Słońca? Zaraz będzie też gotowa Sonata i Hellcop
co byście chcieli w pierwszej kolejności?
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Październik 2024, 11:50:51 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online studio_lain

« Odpowiedź #14604 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 11:55:21 »
a i wrzucam pewien temat do przedsukutowania - przeklenstwa w Darkness i innych amerykanach tak jak w oryginale? Czyli ocenzurowane. Czy chcecie żeby kurwa była kurwą :)

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline LukCook

« Odpowiedź #14605 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 11:55:42 »
a i wrzucam pewien temat do przedsukutowania - przeklenstwa w Darkness i innych amerykanach tak jak w oryginale? Czyli ocenzurowane. Czy chcecie żeby kurwa była kurwą :)

Chcemy bez cenzury!

Offline Takesh

« Odpowiedź #14606 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 11:57:12 »
Jak w oryginale!

Kto robi ankietę?  ::) :P

Offline michał81

« Odpowiedź #14607 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 12:05:21 »

Patrząc na to co dzieje się na forum to bardziej drażliwym tematem będą feminatywy jeśli takie pojawią się w komiksie, niż cenzurowanie przekleństw. Przy czym jeśli przekleństwa nie będą cenzurowane to warto byłoby to zaznaczyć z tyłu okładki, bo jak znam życie ktoś się przyczepić do braku takiego ostrzerzenia.
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Październik 2024, 12:21:01 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #14608 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 12:10:11 »
Ja bym wolał bez cenzury :)

A co do "Sonaty" i "Hellcopa", to mi obojętnie, bo i tak oba tytuły przygarnę :P No ale może lepiej puścić to co będzie tańsze, bo to okres świąteczny chyba będzie? No i kiedy głosowanie na okładki?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline dreamer36

« Odpowiedź #14609 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 12:10:50 »
Nie znam Darkness - kupię, bo dużo osób zachwala, podobają mi się rysunki no i oczywiście jak nie kupię od razu, to potem już nie kupię...

Czy ogólnie jest to komiks pod bardziej dojrzałego czytelnika czy nie? Czy młodzież, powiedzmy, 13 lat może spokojnie do tego zasiąść? Bo jeżeli poprzez nieocenzurowane przekleństw doszło by do ograniczenia potencjalnych kupujących, to wg mnie lepiej cenzurować, żeby komiks trafił do jak najszerszego grona (chociaż tutaj pewnie cena też zrobi swoje ograniczenie). Natomiast jeżeli komiks jest i tak dla dorosłych, to można zostawić - będzie bardziej mięsiście :)