Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260349 razy)

Olgierd, Liarus, Edgar i 123 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14535 dnia: Pt, 20 Wrzesień 2024, 15:24:44 »
przedsprzedaz pewnie ruszy w pierwszym tygodniu pazdziernika 15-16 to data premiery
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Antari

« Odpowiedź #14536 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 10:04:57 »
Pisałem w innym wątku odnośnie Tomb Raidera. Czy jest szansa kiedyś w przyszłości na wydanie Archiwów z waszej strony? Myślę, że nie tylko ja byłbym chętny na kredę. 

Offline tB

« Odpowiedź #14537 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 10:26:29 »
Ja zrezygnowałem z zakupów Archiwów nie tyle przez "wyblakłe" kolory i brak kredy, co zarżnięcie graficzne przez SCREAM stron tytułowych/okładek poszczególnych zeszytów. Zamiast wkomponowanych napisów, stylizowanych na te oryginalne, były inne/zwykłe fonty, w tym chyba niektóre z tłem jednokolorowym.
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 10:29:55 wysłana przez tB »

Offline Antari

« Odpowiedź #14538 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 10:52:52 »
W trzecim tomie już się poprawili z tego co czytałem. Ale tak, to była także bolączka tych wydań. Wielu pewnie wychodziło z założenia, że lepsze to niż nic i kupiło. Z tego co widziałem nawet na zagranicznych forach kupowali polskie wydanie, bo tańsze niż zagraniczne.

Offline michał81

« Odpowiedź #14539 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 11:03:34 »
Chyba tylko na czeskim. A co do wkomponowania napisów to było wytłumaczone, że takie otrzymali materiały, gdzie to wszystko było zlane w jednej warstwie czy jakoś tak, ale nie jestem w tym specjalistą.

« Odpowiedź #14540 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 13:06:15 »
No ja też bym chętnie przygarnął wszystkie cztery tomy "Archiwów", gdyby zostały wydane na nowo i porządnie. Tym bardziej, że Scream chyba już nie ma na to licencji.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Dalthon

« Odpowiedź #14541 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 15:51:37 »
W życiu by mi do głowy nie przyszło by kupować TR a przez Was teraz naszła mnie ochota! Mam nadzieję (czyt. mój portfel) że jednak tego SL nie wyda :D :D :D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14542 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 16:50:14 »
Nie wyda :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Antari

« Odpowiedź #14543 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:08:51 »

Offline rapr

« Odpowiedź #14544 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:52:10 »
Nie wyda :)

Lary nie wyda,  cartoonowych komiksow nie wyda, to co,  k***a wyda?!
;) (to oczywiście żart!)

(BTW też bym pewnie wziął Tomb Raider :D)

Offline michał81

« Odpowiedź #14545 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 18:03:22 »
To może kupcie te komiksy, które zalegają. @Antari tak się pieklisz o tego Weapon X a w Studiu zalegają komiksy o jeszcze mniejszych nakładach. 

Online Adolf

« Odpowiedź #14546 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 20:52:23 »
Pisałem w innym wątku odnośnie Tomb Raidera. Czy jest szansa kiedyś w przyszłości na wydanie Archiwów z waszej strony? Myślę, że nie tylko ja byłbym chętny na kredę.

Scream niczym najgorsza hybryda prowizorki - psująca rynek komiksowa kolekcja zmieszana z fantasmagorycznym partactwem, zaorał temat na wiele lat, jeśli nie na zawsze. Archiwa jak najbardziej rewelacyjny materiał na limitkę, ale niestety nie kiedy już się pojawiły na rynku. Sam posiadam 1 tom oryginalny i 2 tom od Scream - widzę kolosalną różnicę w kolorach. To była jedna z najwiekszych porażek Screamu. Pierdoły jak literówki, błędy w tłumaczeniu czy nawet lekko rozjechane napisy, to każdemu się zdarza. Ale by pomylić papier... A do tego jeszcze te tytuły zrobione po łepkach i beznadziejna reakcja wydawnictwa. Z jednej strony szacunek dla nich, że chcieli wydać, ale z drugiej strony to jak wydali i uparcie brnęli przy swoim, nie pozwala mi to okazywać im jakiejkolwiek sympatii. Jeśli Arek napisze, że The Darkness będzie przesunięte na luty, to w pełni zrozumiem. Lepsze to niż niedorobiony produkt i zawód fanów.

Archiwa nawet w oryginale są trudno dostępne, ale zawsze można poeksperymentować. W sklepie z komiksami na Słowacji widziałem czeskie wydanie. Jeśli Czesi nie pomylili papieru, to może to być fajna alternatywa.

To może kupcie te komiksy, które zalegają. @Antari tak się pieklisz o tego Weapon X a w Studiu zalegają komiksy o jeszcze mniejszych nakładach. 

Każesz koledze kupić komiksy, które mu się nie podobają, bo mają niskie nakłady? XD

Offline michał81

« Odpowiedź #14547 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 20:59:17 »
Każesz koledze kupić komiksy, które mu się nie podobają, bo mają niskie nakłady? XD
Patrząc jak go dupsko boli  w temacie Egmontu o ten niski nakład Weapon X co się wyprzedał, to powinien się zainteresować, żeby potem nie marudził.

Online Adolf

« Odpowiedź #14548 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 21:35:58 »
Patrząc jak go dupsko boli  w temacie Egmontu o ten niski nakład Weapon X co się wyprzedał, to powinien się zainteresować, żeby potem nie marudził.

Nie rób z niego jakiegoś niedorozwoja. Dobrze wytłumaczył, że ma ogromny sentyment do tytułu, który posiada nawet w wydaniu TM-Semic, ale w bardzo złym stanie, a nowe wydanie, jeszcze "na sterydach" to by łyknął niczym niejedna Sasha. Zapewne podwójnie, bo taki nakręcony, że dwie okładki to aż za mało. Gdyby był wrzesień 2025, a po jakiejś przerwie wróciłbym do komiksów i okazało się, że w międzyczasie wyszedł The Darkness, Witchblade i Magdalena, a nakład wyprzedał się w przedsprzedaży, to płakałbym miesiącami, a pewnie nawet kupiłbym używkę z defektem na OLX za 1000 zł. Widać, że nie rozumiesz co koledze w głowie siedzi. Nie rozumiesz, że oferta Studia Lain nie ma dla niego żadnego sentymentu. Nie rozumiesz, że nawet gdyby kupił jakiś limitowany komiks i ten by nabierał na wartości, to dla niego by nie znaczył wiele, bo nie jest nacechowany emocjonalnie.

Offline Antari

« Odpowiedź #14549 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 23:53:44 »

Nie mierz wszystkich swoją miarą. W życiu by mi do głowy nie przyszło kupować czegoś co mnie nie interesuje tylko dlatego, że "jeszcze jest". I w drugą stronę, coś co ma mały nakład i miałbym tylko z tego powodu kupować? Bzdura. Po co takie zaczepki?

Jak coś mnie zainteresuje to z pewnością tutaj napiszę, nie martw się. Od Studia Lain na pewno przytulę Darkness i Fathom, mam nadzieję, że nie przegapię premiery tych tytułów.

PS. To chyba ty mi podsunąłeś, że Studio Lain wyda te pozycje, także dzięki ;)