Przepraszam, że z takimi opóźnieniami, ale niestety takie warunki; odpowiadam chyba trochę nie po kolei, ale znowu - na szybko:
1. Najpierw naprawię swoją gigant wtopę, bo powinnam o tych podziękowaniach napisać od razu: WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla Michała, bez którego po prostu by nas nie było na emefce – logistyka, pomoc sprzedażowa, zaopatrzenie żywnościowe i pewnie jeszcze inne rzeczy, które teraz mi nie przychodzą do głowy – to wszystko Michał; ogromne dzięki! (I przepraszam, że dopiero teraz).
2. @eyesore: Nigdzie nie znikamy, jeśli chodzi o festiwale; stały się już naszym standardowym punktem programu w wydawnictwie, acz niestety z wielu musieliśmy zrezygnować z prozaicznego powodu - nie były to rentowne wyjazdy. W tym roku byliśmy w Poznaniu, Białogardzie i Łodzi i tym samym zamknęliśmy dla Laina sezon festiwalowy 2024. Jeśli się uda, ja pojawię się też w Gliwicach (po raz pierwszy), ale już prywatnie (jako nepomatka Eryka K.); choć gdyby ktoś chciał porozmawiać tam o komiksach Studia Lain, to bardzo chętnie

@Adolf: Poznański Festiwal Sztuki Komiksowej 2025 jest u nas w planach; będziemy już po raz trzeci lub nawet czwarty na tej imprezie, jeśli tylko los pozwoli. Tak samo w planach jest Białogard Comic Con 2025. To na razie kolejna emefka stoi pod znakiem zapytania, na co składa się zarówno nieogarnięcie organizatorów w naprawdę dużej liczbie kwestii, jak i obecny kształt samego festiwalu (nieznacznie zaczyna przypominać Pyrkon, na który nie jeździmy z zasady).
3. @volker: Nagranie ze spotkania z José Rooseveltem w Białogardzie ma się pojawić jako pierwsze nagranie z atrakcji festiwalowych. Przypominam się co jakiś czas Marcinowi od BCC. Będzie

Niestety tak to jest, jak się ma mnóstwo pracy; niektóre rzeczy po prostu dostają inny priorytet. Ale będzie na pewno, bo ludzie pytają.
4. @Necr09: Dziękuję za odpowiedź na moją odezwę

Napisałeś, że dla Ciebie nasze stoisko w Łodzi to zawsze dodatkowa motywacja, żeby wziąć coś ekstra; i że bez stoiska = utrudniony dostęp do naszych pozycji. Rozwinąłbyś? A jeśli nie masz nic przeciwko, to chętnie przeniosłabym ten temat na priv. Staram się zbierać informacje zwrotne od czytelników, żeby kształtować sobie obraz tego, jak/dlaczego kupujecie nasze komiksy + gdzie, co Wam przeszkadza, co pomaga itd. Bardzo dużo wiem już na podstawie Waszych dotychczasowych wypowiedzi na forum.
5. @dinogal:
Mordercza Kołysanka już się jawi na horyzoncie – tłumaczenie ma się pojawić jakoś w przyszłym lub kolejnym miesiącu; i na pewno będę chciała tutaj współpracować z Kubą Sytym nad tekstem (czy to wyjdzie? życie pokaże). Będzie to w każdym razie bodaj pierwszy kryminał w ofercie Studia Lain, co mnie bardzo cieszy!
W kwestii stoisk: uważam, że nasza obecność na festiwalach to jest po prostu część dbałości o kontakt z czytelnikami, której przejawem jest m.in. to, jak Arek prowadzi soszjale Studia Lain (niezmiennie jestem pod wrażeniem!). Poznań, Białogard i Łódź (o dziwo, ta ostatnia nie jest aż taka droga, jeśli nie bierze się stoiska zabudowanego i właśnie robi łączone stoisko z… starymi komiksami OMG! + zinami + używkami). Paradoksalnie w tym roku czytelnicy byli bardzo mocno zainteresowani starszymi tytułami SL – i to jest nasz cel. Nowości tak naprawdę kupujecie internetowo, a zdarza się, że ktoś coś odpuści, bo jest niepewny tytułu (czy to dla niego/niej). I ta obecność na stoisku pozwala komiks przekartkować, porozmawiać o nim (próbuję zawsze mówić, co myślę o danym tytule, nie ma „arcydzieł” i „hiperwybitnych” komiksów – poza
CE, wiadomo

). Dlatego nie chcę tematu odpuszczać. Ale czy na pewno powinniśmy być w Łodzi za rok? No właśnie…
6. @Vision: temat zupy krabowej jakoś niedawno wypłynął na FB

JEŚLI pojawimy się w Łodzi za rok, liczę, że Michał dotrzyma słowa

I na koniec bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie na forum. Postaram się udzielać tylko w konkret sprawach/informacyjnie, żeby nie zaśmiecać wątku

W kwestii komiksów z cartoonową kreską przypomnę tylko
Tylera Crossa 
Więc ja również – podobnie jak i Arek – byłabym ostrożna…