Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3257298 razy)

qprime, Komediant, rrudy102, michał81, AngryDisabledNoises, kenji, Gogo14, bfg, horror i 25 Gości przegląda ten wątek.

Online rapr

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14430 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 12:47:34 »
co do umownie cartoonowych komiksow - odpuscilem min takie pozycje

Te dwie pozycje schodzą z Gildii zanim napiszesz posta na forum "ruszyła przedsprzedaż" :P Canales i Lupano - znane postaci w polskim komiksowie. Mam wrażenie, że opinie są zwykle bardzo pozytywne. Przykłady Starych Zgredów, Bibliomulicy czy Blacksada :)

A na te pozycje też byłbym pierwszy w kolejce :) zresztą z tych ostatnich z posta też bym pewnie wziął większość :D

Edit: a tam jest jeszcze Morvan i Sfar, same gwiazdy!

Edit 2: oczywiście mam też Zauroczonych i Acriborea, to pierwsze to chyba najlepszy Dufaux jakiego czytałem :)
« Ostatnia zmiana: So, 14 Wrzesień 2024, 13:57:56 wysłana przez rapr »

Offline Takesh

« Odpowiedź #14431 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 12:59:06 »
Tyle nie wydanego dobra...  :'(

Offline Dracos

« Odpowiedź #14432 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 15:13:31 »
Tak na oko to chyba tylko na jedną czy dwie pozycje z tych zalinkowanych bym się nie skusił ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14433 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 15:20:48 »
Ja jestem fanem tych komiksow. Ale jest nas za malo. Mozliwe ze ten typ komiksu potrzebuje szerszego distro niz te co mamy. Moze mi sie uda kiedys przekonac Francuzow do mniejszych nakladow. Ale wtedy wiadomo inny czynnik cena.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online rapr

« Odpowiedź #14434 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 15:40:34 »
Ciekawe, jak LiT się sprzedaje Parszywy Drań, to też jest taka kreska. (Przy okazji świetny komiks)
Taurus wydał parę fajnych (Ekho, Silas Corey, Wąż i Włócznia), ale raczej jest w stanie spoczynku.
Egmont mocno zwolnił z takimi komiksami też.
Więc albo nisza, albo... Się nie sprzedają

Online Alexandrus888

« Odpowiedź #14435 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 18:54:25 »
Arek. Przywołałeś Sky-Doll. Oj tak. TAK. Brałbym jak bym cyk cyk.

Offline Dracos

« Odpowiedź #14436 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:07:51 »
Ja jestem fanem tych komiksow. Ale jest nas za malo. Mozliwe ze ten typ komiksu potrzebuje szerszego distro niz te co mamy. Moze mi sie uda kiedys przekonac Francuzow do mniejszych nakladow. Ale wtedy wiadomo inny czynnik cena.

Czy za mało tego nie wiem, ale coś może być na rzeczy że jednak wasze komiksy i wasze zapowiedzi znają i kupują ludzie o określonych gustach. (Dlatego pisałem wcześniej że Crisse to mogą nie być klimaty SL, a nie że nie lubisz takich komiksów ;) ) A z tymi mniejszymi nakładami to imo chyba nie warto się boksować już teraz komiksy wychodzą drogo, a jakby cena jeszcze o 25%-33% skoczyła to mogłyby być całkiem niestrawne.

Online nori

« Odpowiedź #14437 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:55:10 »
Oj, chętnie bym zobaczył po polsku Danyego, najlepiej do kompletu z Di Sano i Gurselem. A najchętniej cały cykl Rooie Oortjes. ;)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #14438 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:06:51 »
Przy wolnych 10 minutach:
chciałabym po pierwsze się przywitać, po drugie bardzo, ale to bardzo serdecznie podziękować wszystkim, którzy się pojawili przy naszym stoisku na emefce!!!
Nie mieliśmy premiery, przywieźliśmy starsze rzeczy, ale mimo wszystko przychodziliście, oglądaliście, kupowaliście, a nawet jeśli nie, to przynajmniej pogadaliście – SUPERCENNE!
Jeżdżę na festiwale z komiksami Studia Lain między innymi dlatego, żeby zbierać od Was te informacje zwrotne i móc Wam przekazać plany odnośnie do konkretnych tytułów (o to są najczęściej pytania).
A zagaduję tutaj, bo być może chcielibyście podzielić się opiniami na temat tego, co jeszcze możemy w tym zakresie ulepszyć – czyli w zakresie festiwali. Trochę się ograniczyliśmy, jeżdżę już tylko na wybrane imprezy (może niepotrzebnie?), cały czas kminię, w którą stronę to zmieniać…
Szczerze powiem, że po tegorocznej emefce (pomimo bardzo dobrej sprzedaży i świetnego kontaktu z czytelnikami) poważnie zastanawiam się, czy powinniśmy się pojawić w przyszłym roku = czy w ogóle wspierać to wydarzanie (kwestia festiwalu w Łodzi to odrębny temat, nad którym już nie zamierzam się rozwodzić).
Będę wdzięczna za wszystkie głosy. I jeszcze raz bardzo dziękuję!
Kasia #OverAndOut

Offline volker

« Odpowiedź #14439 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:13:16 »
Z tego co pamiętam miał być opublikowany zapis ze spotkania z Jose Roosevelt'em z Białogardu. Ktoś coś wie gdzie to ew. znaleźć?

Online eyesore

« Odpowiedź #14440 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:14:46 »

Szczerze powiem, że po tegorocznej emefce (pomimo bardzo dobrej sprzedaży i świetnego kontaktu z czytelnikami) poważnie zastanawiam się, czy powinniśmy się pojawić w przyszłym roku = czy w ogóle wspierać to wydarzanie (kwestia festiwalu w Łodzi to odrębny temat, nad którym już nie zamierzam się rozwodzić).

nonono, takie nie można, rozochocić i zostawić  ;)
Co się stało?

BTW dzień dobry  :)

Online michał81

« Odpowiedź #14441 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:15:36 »
A zagaduję tutaj, bo być może chcielibyście podzielić się opiniami na temat tego, co jeszcze możemy w tym zakresie ulepszyć – czyli w zakresie festiwali.
czy to prawda że w przyszłym roku będzie dostępna zupa krabowa na stoisku wydawcy?

Online michał81

« Odpowiedź #14442 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:21:05 »
Z tego co pamiętam miał być opublikowany zapis ze spotkania z Jose Roosevelt'em z Białogardu. Ktoś coś wie gdzie to ew. znaleźć?
Jeszcze nie był opublikowany. Z tego co wiem to ma być w socialach Białogard Comiconu. Kiedy? Jak się chłopaki obrobią.

Offline LukCook

« Odpowiedź #14443 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:21:25 »
Czy dzisiaj miała zacząć się przedsprzedaż Pogromcy Smoków?

Offline vision2001

« Odpowiedź #14444 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:26:16 »
czy to prawda że w przyszłym roku będzie dostępna zupa krabowa na stoisku wydawcy?
Jeśli się nie mylę, to stałeś obok Kasi, pomagałeś/przeszkadzałeś ;) to było trzeba się zapytać. Choć może to bardziej pytanie do Arka? ;) Choć wątpię. Prędzej do Kasi ;) [dobra, pewnie "hermetyczny" żart między Wami - Tobą a Kasią ;) ]

Ale kiedyś będę jeszcze znów na jakimś festiwalu (za kilka lat), to mogę Ci przywieźć:

;)