Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264100 razy)

BlackoutHV i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14250 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 12:33:27 »
Moze ktos potrafi z was przekonwertowac takie pliki. Amerykanie szukaja nowszej wersji od miesiaca ;)
Jaką macie wersję? Bo QuarkXPress 3 (1990 rok) można konwertować oficjalnym narzędziem.

https://www.quark.com/documentation/quarkxpress/2022/english/A%20Guide%20to%20QuarkXPress%202022/_a13a4a0d-b49b-4e18-a02a-9d4f3aa77c6b.html
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #14251 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 12:42:27 »
Starocie tak. Nowsze nie. Np do hunter killer dostalismy czesc plikow w indesign a czesc w tak starej wersji quarka ze juz nawet na torrentach od lat go nie ma. Moze ktos potrafi z was przekonwertowac takie pliki. Amerykanie szukaja nowszej wersji od miesiaca ;)

Jeśli przy okazji znajdą materiały źródłowe do Ascention to się nie obrazimy. Niezły tam nieogar mają w swoim archiwum.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14252 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 12:59:30 »
Jaką macie wersję? Bo QuarkXPress 3 (1990 rok) można konwertować oficjalnym narzędziem.

https://www.quark.com/documentation/quarkxpress/2022/english/A%20Guide%20to%20QuarkXPress%202022/_a13a4a0d-b49b-4e18-a02a-9d4f3aa77c6b.html

poczekam, co napisza amerykanie, przegladalem juz w google rozne oprogramowania do tego, jak sie okaze ze maja tylko taka wersje - bede kombinowal, a w wolnej chiwli sprawdze i ci napisze na priv
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14253 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 13:00:49 »
Jeśli przy okazji znajdą materiały źródłowe do Ascention to się nie obrazimy. Niezły tam nieogar mają w swoim archiwum.

tu jest problem, ze oni pogubli do tego materialy, musieli by zeskanowac z tego co wydali, ale widac nie wierza w ten projekt tak bardzo jak np w Cyberforce, gdzie wlasnie tak zrobili

Vae Victis - druk

Offline Koalar

« Odpowiedź #14254 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 13:05:39 »
Na pewno kupię Gimeneza, bo to jeden z niewielu albumów z Plansz Europy i Mistrzów, którego nie mam i nie czytałem

No ja czytałem i nie zapamiętałem tego komiksu dobrze, ale może dlatego że ewidentnie zabrakło mu zakończenia (podczas gdy był opisywany tak: "Polskie wydanie obejmuje trzy francuskie tomy i tworzy swoistą całość"). To jednak ciekawe i dziwne, że Egmont wydał w 2008 r. w integralu tylko trzy tomy, podczas gdy w oryginale w tym samym roku wydano 4. album.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14255 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 13:08:02 »
to prawda, to byl kiepski ruch i seria nie byla zamknieta :)

Vae Victis - druk

Offline Dracos

« Odpowiedź #14256 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 13:25:50 »
U detektyw :) mam jeszcze jeden trop. Ten gimenez co wydali nie jest powiekszony ,)

Obstawiałbym Czarną Gwiazdę, chociaż to one shot może zbiór takich pojedynczych albumów 🤔 ? Jest ich tam z 3-4 nie wydane u nas w sam razik na integral by się nazbierało.
Przynajmniej wiemy kto Cazę wyda i że nie będzie to za milion cebulionów.

Offline MightyZardoz

« Odpowiedź #14257 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:34:12 »
Ten zbiór wczesnych shortów to la Saga SF

- L’Etoile Noire
- Gangrene
- Mutante
- Titania

Offline Dracos

« Odpowiedź #14258 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:36:34 »
No proszę ja sobie dumam o czymś teoretycznie, a to już dawno wymyślone i w sprzedaży na innych rynkach :D

Offline Masonna

« Odpowiedź #14259 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:52:39 »
O, wznowienie "Armii zdobywcy". A jak zajadle ostatnio mnie atakowaliście, jak się naśmiewaliście z mojej oceny rynku. I kto jest debeściak  8)

Oczekuję przeprosin.
Komary rypią...

Offline Alienus66

« Odpowiedź #14260 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 15:27:58 »
O, wznowienie "Armii zdobywcy". A jak zajadle ostatnio mnie atakowaliście, jak się naśmiewaliście z mojej oceny rynku. I kto jest debeściak  8)

Oczekuję przeprosin.
Na tym forum to za byle co możesz zostać zaatakowany więc trza se dać siana

Offline Sędzia

« Odpowiedź #14261 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 15:51:47 »
O, wznowienie "Armii zdobywcy".

To nie jest wznowienie.

Offline Masonna

« Odpowiedź #14262 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 15:54:31 »
Na tym forum to za byle co możesz zostać zaatakowany więc trza se dać siana

Spoko, ja się nie przejmuję. Po prostu fajnie jest mieć rację, a przy tym zwrócić na to uwagę wszystkim tym, którzy w mniej lub bardziej chamski sposób próbowali udowodnić, że nie mam ;) Upajam się tryumfem  ;D
Komary rypią...

Offline Alienus66

« Odpowiedź #14263 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 16:32:13 »
To nie jest wznowienie.
Nima dodatku Katedra i w kolorze

Offline komiks

« Odpowiedź #14264 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 16:34:54 »
@Masonna ale z Ciebie bajkopisarz XD

Jest szansa na dodruk Armie zdobywcy? Bo to jedyny komiks Wasz który chciałem a nie udało mi się zdobyć...

Kolego, z choinki spadłeś? gdyby SL robiło dodruki to by nie wyprzedawało nakładów przed premierą..  :) stałoby się normalnym, jednym z wielu wydawnictwem co nie psuje rynku i byłoby nudno..  ;)

Próbujesz sobie śmieszkować, ale taka jest prawda. Proszę bardzo, Armie Zdobywcy to kolejny komiks, który powinien zostać wznowiony, a nie będzie, "bo nie" (żeby nie było zarzutów, że mam ból czterech liter z tego powodu - ja bym nie wziął. Miałem, nie spodobał mi się, odsprzedałem). Taki Scream np. regularnie wznawia "Incala" i jakoś na tym nie traci, a zaryzykuję stwierdzenie, że wręcz przeciwnie. A Studio Lain promuje jakiś pseudoelitaryzm. Psuje rynek po prostu. Już lepiej, żeby ktoś inny te licencje brał.

Co do wersji kolorowej, były takie dyskusje wczesniej:

Musiałoby się czymś różnić, np offset albo kolor.

Podsumowując, nie będzie dodruku o który walczyłeś, ale nie chcesz (sic!).
Za to będzie inna wersja komiksu, w kolorze i bez dodatku Katedry.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness