studio_lain, Martin Eden, kosmoski, thecrow21, lukb23, simon84w, Kandor, AngryDisabledNoises, WolfSazen (+ 1 Ukrytych) i 10 Gości przegląda ten wątek.
Drodzy,zwracam się do was z pytaniem. Odrobinę uległem hype-owi na zapowiedzi komiksów z wydawnictwa Top Cow. The Darnkess biorę na pewno (pomimo faktu, że kompletnie nie znam ani tej postaci, ani całego uniwersum). Czy pozostałe komiksy warte są uwagi? Gdybyście mieli się zdecydować na 2-3 tytuły, które Studio Lain ma zamiar wydać, to jakie pozycje trafiłyby na wasze listy zakupowe? Niestety ogranicza mnie pojemność regału i metraż mieszkania, więc wszystkiego kupić raczej nie zdołam.
A z czystej ciekowosci jakie komiksy cie kreca? Top 10?
SF - ale to raczej z filozofującej szkoły Lema, Aldisa czy Bradbury'ego. (...)"Top 10" też bardzo lubię
I bardzo super, że Studio zagospodarowało pewną niszę, na którą jak widać jest popyt. Tak trzymać.
Fabuła. Głównie. Rysunki jako jej nośnik. Lubię uproszczone - Sfar, Cooke, Drnaso, Burns, Clowes, Świdziński - pozostawiają pole dla wyobraźni. Czyli takie, które część tego forum ma tam, gdzie "mój syn lepiej rysuje" Crime, obyczajowe, SF - ale to raczej z filozofującej szkoły Lema, Aldisa czy Bradbury'ego. Trzymam kciuki za sukces biznesowy - ot, nie jestem targetem. Bo Darkness i Fathom kojarzą mi się tylko z tym, że dekadę temu nikt ich nie chciał na allegro.Ale jak mówię - trzymam kciuki, skoro jest nisza, są klienci - to znakomicie. "Top 10" też bardzo lubię
Ekipo temat Cazy odpuszczamy, Humanoids wali lekko w banbuko