Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264893 razy)

Offline Itachi

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #13905 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 21:11:00 »
Ty za to sprawiasz wrażenie pracownika fizycznego, to może tu posprzątasz?

Proszę moderację o wywalenie szkodnika z tego miejsca. Dziękuję.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline turucorp

« Odpowiedź #13906 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 21:18:49 »
Proszę moderację o wywalenie szkodnika z tego miejsca. Dziękuję.
Niech jeszcze chwilę zostanie, właśnie zaczęło być interesująco  8)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #13907 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 21:45:39 »
Mnie model wydawniczy tego wydawnictwa drażni. Takie swoiste "zmuszanie" do kupienia na zasadzi a może tym razem będzie to dobre i będą żałował że nie kupiłem. Prostacka metoda "marketingu" ale dosyć powszechna. Mi takie podejście nie odpowiada i z założenie nic z tego wydawnictwa nie kupuję.

Jak dla mnie to oni nie wydają nic wybitnego i jakoś nie kojarzę w ich lini wydawniczej komiksu który miałby bardzo wysokie oceny.

Co do dodruków to jak podstawowy nakład jest 800 to dodruk pewnie miałby maks 200 a tego pewnie nie opłaca się robić. Koszt druku radykalnie wzrośnie a co ważniejsze trzeba będzie wymyślić inny marketing a to już trudniejsze.

Offline komiks

« Odpowiedź #13908 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:08:13 »
Ty za to sprawiasz wrażenie pracownika fizycznego, to może tu posprzątasz?
Moderowanie forum internetowego to praca umysłowa, a nie fizyczna.
Dla jakiej firmy robisz te analizy kredytowe?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline 79ers

« Odpowiedź #13909 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:16:24 »
Takie swoiste "zmuszanie" do kupienia na zasadzi a może tym razem będzie to dobre i będą żałował że nie kupiłem.
Z tą częścią wypowiedzi nawet bym się zgodził, ale co do oceny  katalogu SL zdecydowanie nie.

Offline turucorp

« Odpowiedź #13910 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:17:47 »
Dla jakiej firmy robisz te analizy kredytowe?
Oceniając po "klasie" wypowiedzi, to wygląda na to, że albo bocian albo provident XD
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #13911 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:24:49 »
Z tą częścią wypowiedzi nawet bym się zgodził, ale co do oceny  katalogu SL zdecydowanie nie.

Ok, to który komiks tego wydawcy ma wysokie oceny np na Goodreads? Takie chociaż w okolicy ... 4,2.

Już nie pamiętam jak się to "zjawisko" nazywa ale ludzie którzy kupili coś drogiego albo rzadkiego podświadomie oceniają tą rzecz wyżej. I na tym też bazuje to wydawnictwo.

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje i może akurat tym 800 osobą te komiksy idealnie trafiają w ich gust.

Offline turucorp

« Odpowiedź #13912 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:31:25 »
Ok, to który komiks tego wydawcy ma wysokie oceny np na Goodreads? Takie chociaż w okolicy ... 4,2.
Oceny z Goodreads przekładają się w jakikolwiek sposób na polski rynek? Gdzie mogę o tym  poczytać (serio pytam)?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #13913 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:37:51 »

Już nie pamiętam jak się to "zjawisko" nazywa ale ludzie którzy kupili coś drogiego albo rzadkiego podświadomie oceniają tą rzecz wyżej. I na tym też bazuje to wydawnictwo.

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje i może akurat tym 800 osobą te komiksy idealnie trafiają w ich gust.

Fakt, że SL ma w katalogu sporo przeciętniaków, ale jest kilka niezłych rzeczy. Ocenami z goodreadsa to bym się w ogóle nie przejmował, ale ponad 4,2 mają choćby Dredd - Ameryka, Slaine Rogaty Bóg, Bezprawie (wszystkie tomy), Button Man.

Offline Itachi

« Odpowiedź #13914 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:42:17 »
I przede wszystkim CE  8)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Czeczot

« Odpowiedź #13915 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:42:52 »
Oceny z Goodreads przekładają się w jakikolwiek sposób na polski rynek? Gdzie mogę o tym  poczytać (serio pytam)?

Czyli my mamy inny gust niż wszyscy? To co "cały świat" uważa za słabe a my uważamy za wybitne jest wybitne i koniec ?
Czy większa jest próba statystyczna tym jest ona bardziej miarodajna. Więc statystycznie na świecie komiksy tego wydawcy są ocenianie przeciętnie.

Jeżeli komiksy wydawnictwa były ty tak bardzo wybitne jak je oceniasz to wydawca by ich drukował 2000 i by się sprzedawały na pniu a osób piszących o dodruki czy tu czy na FB były by dziesiątki a nie jedna.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #13916 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:48:08 »
Fakt, że SL ma w katalogu sporo przeciętniaków, ale jest kilka niezłych rzeczy. Ocenami z goodreadsa to bym się w ogóle nie przejmował, ale ponad 4,2 mają choćby Dredd - Ameryka, Slaine Rogaty Bóg, Bezprawie (wszystkie tomy), Button Man.

Slain z 16 komiksów jeden a w seri są też takie z ocena 3.1, Dredd podobnie.

Zresztą o gustach się nie dyskutuje. Mnie żaden z tych komiksów nie przekonuje ale każdy ma inny gust.

Offline turucorp

« Odpowiedź #13917 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:56:34 »
Czyli my mamy inny gust niż wszyscy? To co "cały świat" uważa za słabe a my uważamy za wybitne jest wybitne i koniec ?
Chyba nie zrozumiałeś mojego pytania?
Zapytałem, jak przekładają się oceny na Goodreads na polski rynek, konkretyzując, na sprzedaż komiksów w Polsce.
Niefrasobliwie rzuciłeś tutaj oceną 4,2 jako minimum.
KiK "Szkoła latania" ma 3,5, "Zamach na Milusia" 4,18, "W krainie borostworów" 4,0.
Roczna sprzedaż "KiK" tylko w 2022 roku to 137 753 egz. i dochód 590 000 pln.
To tylko jeden z przykładów (do którego mamy jakiś tam wgląd).

Offline Sędzia

« Odpowiedź #13918 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 22:58:54 »
I przede wszystkim CE  8)

Sprawdzałem tylko to, co czytałem. CE stoi sobie grzecznie na półce i czeka na swoją kolej.

Czyli my mamy inny gust niż wszyscy? To co "cały świat" uważa za słabe a my uważamy za wybitne jest wybitne i koniec ?

To nie jest kwestia innego gustu tylko goodreads to nie jest "cały świat". Ja np. od zawsze korzystam z librarything a goodreads omijam z daleka. Skądś do mnie dotarło info, że z goodreads korzysta bardziej casualowy czytelnik, a mnie nie interesują oceny casualowych czytelników.
Innymi słowy - jeśli interesuje Cię hard sci-fi to nie interesują Cię oceny ludzi, którzy czytają YA w klimatach sci-fi.

Slain z 16 komiksów jeden a w seri są też takie z ocena 3.1, Dredd podobnie.

Zresztą o gustach się nie dyskutuje. Mnie żaden z tych komiksów nie przekonuje ale każdy ma inny gust.

Nie pytałeś o serie, tylko o komiksy. Powyższe komiksy to stand-alony więc nie trzeba czytać gorszych (potwierdzam) pozostałych części.

I sam wywołałeś kwestię ocen na goodreads, ja się nimi w ogóle nie kieruję, tylko czytam komiks i wyrabiam sobie swoją opinię. Bezprawie 1-3 jest kapitalne, Button Man jest bardzo dobry, ale już np. Slaine to dla mnie strata czasu (choć Rogaty Bóg jest lepszy niż reszta). Ale np. Pan Wtorek Popielcowy jest rewelacyjny, a na goodreads ma niską notę.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #13919 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 23:05:20 »
Chyba nie zrozumiałeś mojego pytania?
Zapytałem, jak przekładają się oceny na Goodreads na polski rynek, konkretyzując, na sprzedaż komiksów w Polsce.
Niefrasobliwie rzuciłeś tutaj oceną 4,2 jako minimum.
KiK "Szkoła latania" ma 3,5, "Zamach na Milusia" 4,18, "W krainie borostworów" 4,0.
Roczna sprzedaż "KiK" tylko w 2022 roku to 137 753 egz. i dochód 590 000 pln.
To tylko jeden z przykładów (do którego mamy jakiś tam wgląd).

Podeślij dokumenty to się odniosę. To co piszesz to dla mnie bajki. Bez kwitów nie mamy o czym rozmawiać.

Po drugie ja pisałem o tym że mi się nie podoba model wydawniczy i nie uważam ich komiksów za wybitne.
TAKIE JEST MOJE ZDANIE obojętnie czy ci ono odpowiada czy nie.

I jeszcze jak byś rozwinął co co ma przełożenie  ocen z Goodreads do polskiego runku w kontekście tego że mi się nie podoba model wydawniczy i ich komiksy nie trafiają w mój gust?