Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3265608 razy)

kuba rozpruwacz, daviddaniel i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #13755 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 12:29:22 »
te komiksy sie tak szybko nie wyprzedaja :) nawet najwieksze hity - limitki przy duzym hicie potrzebuja 2-3 dni
wyjatkiem byl tylko Mazeworld - gdzie 3 godziny poszlo wszytsko co miala gildia
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline dinogal

« Odpowiedź #13756 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 12:42:26 »
na fb widzę praktycznie same komentarze że "A" kupiona. Ja już kupiłem i czekam na następne tytuły :) chociaż ten CE to zajmuje trochę miejsca na półce

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13757 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 12:53:54 »
jednak kupiles CE?

Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

« Odpowiedź #13758 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 12:59:56 »
te komiksy sie tak szybko nie wyprzedaja :) nawet najwieksze hity - limitki przy duzym hicie potrzebuja 2-3 dni

A teraz limitki dostępne od jakiegoś czasu i zejść nie chcą :P No ale widzę, że "Pan wtorek..." się wyprzedał :)

Ja zamówiłem limitkę "A" (jak chyba większość) i do tego dołożyłem "Ziarno szaleństwa" i "Kroniki barbarzyńców", które od kilku tygodni wisiały nieopłacone :) Kolejne dwa tytuły CHYBA odpuszczę (a przynajmniej nie wezmę ich na premierę), bo raz, że i tak brałbym wersje podstawowe, a dwa, że trzeba trochę kasy na "Darkness" i inne tytuły od Image w portfelu zostawić :)
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline dinogal

« Odpowiedź #13759 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 13:53:38 »
jednak kupiles CE?

dobra dusza z forum odstąpiła mi swoje zamówienie i kupiłem. Ale boję się tego komiksu jak cholera że będzie to strasznie zamieszane i zbyt filozoficzne że mną zamota - że nie będzie w stylu Incepcji Nolana tylko Tenet'a ::) dlatego teraz robię sieczkę w postaci Punishera Ennisa żeby się zresetować i wezmę się za czytanie CE bo już obiecałem znajomemu z FB który przegapił zakup że mu przekaże :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #13760 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 14:27:09 »
Pół dnia nie wchodziłem na forum i nagle patrzę coś sporo postów w wątku SL i dopiero mnie olśniło że dziś Pomroka miała startować. Tak więc gdyby nie forum to bym zapomniał na śmierć o premierze i kto wie czy bym kupił tytuł w ogóle 🤔

Online JakubM

« Odpowiedź #13761 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 14:35:08 »
dobra dusza z forum odstąpiła mi swoje zamówienie i kupiłem. Ale boję się tego komiksu jak cholera że będzie to strasznie zamieszane i zbyt filozoficzne że mną zamota - że nie będzie w stylu Incepcji Nolana tylko Tenet'a ::) dlatego teraz robię sieczkę w postaci Punishera Ennisa żeby się zresetować i wezmę się za czytanie CE bo już obiecałem znajomemu z FB który przegapił zakup że mu przekaże :)

To ja czekam na Twoja rzetelna opinie. Ja tez nie kupiłem tego komiksu CE, nie że przegapiłem albo cos tylko świadomie. Teraz po tylu opiniach pozytywnych też bym się wahał z obawy o ciężar interpretacyjny w aż tylu stronach co wynikowo owocowałoby znudzeniem. (taka ma obawa ;-) )

Zresztą i tak już po ptokach bo komiks wysprzedany ale tak aby zweryfikować swoje obawy poproszę o opinie.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #13762 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 14:53:02 »
Za epicką okładkę A zamówione🙂 nie mogłem się powstrzymać👍

Offline dinogal

« Odpowiedź #13763 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 14:56:29 »
To ja czekam na Twoja rzetelna opinie. Ja tez nie kupiłem tego komiksu CE, nie że przegapiłem albo cos tylko świadomie. Teraz po tylu opiniach pozytywnych też bym się wahał z obawy o ciężar interpretacyjny w aż tylu stronach co wynikowo owocowałoby znudzeniem. (taka ma obawa ;-) )

Zresztą i tak już po ptokach bo komiks wysprzedany ale tak aby zweryfikować swoje obawy poproszę o opinie.

No ja z tego samego powodu nie kupiłem od razu, ale te opinie że niby najlepszy komiks roku jednak mimo wszystko zaciekawiły. Na pewno nie jestem nastawiony przed czytaniem że wow to musi być genialny komiks ani też nie podchodzę do niego jak pies do jeża. co ma byc to będzie.

Teraz czytałem np Aberzen i Ziarna szaleństwa i nie wiem czy oba komiksy dobrze interpretowałem, bo nie są dla mnie jasne zakończenia  :o więc nie wiem czy będę odpowiednią osobą do recenzowania  :P

Online JakubM

« Odpowiedź #13764 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 15:02:45 »
hehe spoko.  Czytałem Ziarna Szaleństwa i komiks wylądował na stercie - do ponownego przeczytania bo cos tam nie pykło. Co oczywiście nie oznacza ze komiks słaby tylko ze musze jeszcze raz na spokojnie i nie czytać go przez tydzień w wolnych chwilach tylko tak przysiąść i na spokojnie. (idealnym  miejscem to pewnie byłby klasztor albo więzienie ;-)

Offline michał81

« Odpowiedź #13765 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 17:16:53 »
A teraz limitki dostępne od jakiegoś czasu i zejść nie chcą :P No ale widzę, że "Pan wtorek..." się wyprzedał :)
Na gildii. Obstawiam ze na stoisku w Łodzi będą jeszcze jakieś sztuki.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #13766 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 02:32:18 »

Limit A Pomroki wykręcił bardzo dobry wynik, bo jest już niedostępny. Nie wiem czy pobił Mazeworld, bo musiałby zniknąć do 15.00, ale poszły wszystkie w kilkanaście godzin.

« Odpowiedź #13767 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 08:30:12 »
Limit A Pomroki wykręcił bardzo dobry wynik, bo jest już niedostępny. Nie wiem czy pobił Mazeworld, bo musiałby zniknąć do 15.00, ale poszły wszystkie w kilkanaście godzin.

Rekordu raczej nie pobił, bo w przypadku "Mazeworld" w te 3 godziny niby zszedł cały nakład, a tutaj tylko jedna limitka. Mimo wszystko i tak to lekkie zaskoczenie. Byłem pewny, że ta wersja zejdzie do premiery, ale nie, że już pierwszego dnia. Ciekawe jak pozostałe warianty sobie radzą?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Lobo

« Odpowiedź #13768 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 09:29:56 »
Sam komiks nie, ale ta okładka było pewne że w trymiga zejdzie. Zdecydowana większość kupujących brała właśnie tę. Chociaż jeden dzień sam jestem zaskoczony

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13769 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 11:20:36 »
wiec tak - po niespelna 24 h
Pomroka

reg - 40
limitka A - 200
limikta B - 100

Vae Victis - druk