Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3270185 razy)

szulig, Necr09, Kretos, MonsterGirl, dante i 20 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #13515 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 17:24:57 »
Na Darkness jeszcze poczekacie - bo jest tam sporo pracy DTP
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online michał81

« Odpowiedź #13516 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 17:34:55 »
tylko kilkanaście stron okladek
To nie wiem skąd pochodzi 1300 stron, o których wcześniej podałeś.

Jako komplecista chciałbym całość. Może być w 2 tomach. Te dodatkowe historie nie są ważne dla fabuły serii głównej, z tym jak najbardziej się zgadzam. Tak naprawdę przybliżają historie kilku postaci, które są ważne dla serii głównej, ale nie dostały wystarczająco dużo czasu i miejsca w niej i dzieją się przed wydarzeniami z serii głównej.

Jak wydasz samą główną i tak kupię ten komiks, bo jest to solidna lektura. Szczerze to myślałem, że nikt tego u nas już nie ruszy, więc i tak jestem mega zadowolony, bo znam całość.
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Lipiec 2024, 17:54:23 wysłana przez michał81 »

Online michał81

« Odpowiedź #13517 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 17:36:23 »
I dobrze, bo termin wrzesień-październik gdzie Egmont wydaje swoje Limited będzie i tak zabójczy dla portfela.

Offline Lipa

« Odpowiedź #13518 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 17:48:10 »
Ale w ten rok celujesz?

Offline Popiel

« Odpowiedź #13519 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 17:56:13 »
To jeszcze cofnij się 2 strony i zobacz, że o patyczakach to nie pisałem ja.
A gdzie jest mowa, że to Ty pisałeś o patyczakach? Pisałeś o kolesiostwie. Nagrody "Nowej Fantastyki" - pięć tytułów, rok do roku pięć różnych wydawnictw. To "kolesiostwo"? Czy raczej Twoja spiskowa teoria?

A w ogóle wiesz, że w tak niewielkim światku jak polskie komiksowo wszystkie aktywnie działające osoby (rysujące, piszące, wydające, tłumaczące, dymkujące, recenzujące) są w jakiś tam sposób kolegami/koleżankami, znają się i siłą rzeczy w zasadzie każda nagroda jest "dla znajomych"?

Zresztą nieistotne. Przepraszam Studio Lain za zaśmiecanie tematu, po prostu przekłamania trzeba prostować, poproszę moderatorów o przeniesienie kilku postów dotyczących "kapituł" do działu o nagrodach albo o wywalenie ich w pi*zdu, bo niewiele wnoszą.

A na "Rising Stars" się bardzo cieszę. Kiedyś miałem Compendium, bo podobały mi się wydane w PL zeszyty, ale przy ówczesnym historycznie niskim kursie dolara (2 PLN, złote czasy!) nakupiłem tyle towaru, że w efekcie ten komiks nie doczekał lektury i wylądował na Wielkiej Wyprzedaży związanej z przeprowadzką. Teraz wróci! :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Lipiec 2024, 18:05:24 wysłana przez Popiel »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13520 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 18:11:50 »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Zielcok

« Odpowiedź #13521 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 18:16:22 »
Rising Stars cieszy ale dawać w końcu tego Darknessa, kasa juz odłożona i tylko czeka na przedsprzedaż :D

dooookłaaadnieee

Online michał81

« Odpowiedź #13522 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 18:23:17 »
Niech to zrobią dobrze, po co mają się spieszyć. Jest tyle komiksów do kupienia i czytania, że na Darkness mogę poczekać.

« Odpowiedź #13523 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 18:45:23 »
Ja też bym chciał całość "Rising Stars", bo nie znam całości. Czytałem tylko to co wydała Mandragora lata temu i mi się podobało. Tak więc wszystko w dwóch tomach chętnie bym przygarnął :)

A Pan od "Spawna" nadal milczy? :( Może po wydaniu "Darkness" warto ponowić zapytanie i pokazać mu jak ładnie komiksy wydajecie? :P
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

« Odpowiedź #13524 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 19:55:49 »
@ studio lain
Jak karta tak dobrze żre, to moze udaloby sie https://www.planetadelibros.cl/libro-los-fantasmas-de-pinochet/334868
Wiem, wiem pytalem kiedys, ale punk to nie rurki z kremem,  jak to kiedys moj kumpel mawial 🙂

Offline Adolf

« Odpowiedź #13525 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 02:55:27 »
A Pan od "Spawna" nadal milczy? :( Może po wydaniu "Darkness" warto ponowić zapytanie i pokazać mu jak ładnie komiksy wydajecie? :P

Gdy już będziemy mieć na półkach The Darkness i całą serię Witchblade, Magdalenę i wiele innych niesamowitych rzeczy w niesamowitych wydaniach, a Pan od Spawna się nadal nie odezwie, to dajcie namiary na jego fanpage i robimy bombardowanie tablicy zdjęciami znakomitych wydań Studia Lain z dopiskami #wealsowantspawn #polanddeservesspawntoo #imagedontfuckpoland. Zainteresujemy akcją największych komiksowych youtuberów na świecie by pomogli nam nagłośnić temat i wywrzeć presję.

Online michał81

« Odpowiedź #13526 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 08:45:38 »
Są dużo lepsze rzeczy do wydania niż Spawn.

Online Takesh

« Odpowiedź #13527 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 09:28:41 »
Dużo lepsze rzeczy często się nie sprzedają. Ważne, żeby ludzie chcieli kupić. A czy jest ich wystarczająco w przypadku Spawna? Sądzę, że tak.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #13528 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 09:30:19 »
A Arek wrócił już z Radomia?

Online michał81

« Odpowiedź #13529 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 09:55:33 »
Dużo lepsze rzeczy często się nie sprzedają. Ważne, żeby ludzie chcieli kupić. A czy jest ich wystarczająco w przypadku Spawna? Sądzę, że tak.
Ludzie chcą kupić tylko Spawna McFarlane'a. Mam wrażenie, że to co chce wydać Arek wcale ich nie obchodzi. Ja np. jestem za wydaniem Spawna Szymona Kudrańskiego*. Myślisz, że ktoś będzie tym zaintersowany? Byłoby tu więcej jęków i stęknięć jakby taka zapowiedź padła. Zresztą ile McFarlane'a tego Spawna narysował? Tam nawet nie ma zamkniętej historii z tego co pamiętam, bo przecież u nas to wszystko wydał semic. Gunslinger czy King? Ale to też już robią się tasiemce do wydania. Współczuje Arkowi jak będzie musiał podjąć decyzje jak to wydać, bo nikogo tak naprawdę nie zadowoli i tylko nasłucha się marudzenia z każdej strony.

*Pisząc o Kudrańskim mam świadomość, że tam początek jest od Whilce Portacio, który ma całkiem inny styl rysowania i dla polskiego czytelnika może być sporym roczarowaniem, bo są przyzwyczajeni do innej jego kreski.