To jeszcze cofnij się 2 strony i zobacz, że o patyczakach to nie pisałem ja.
A gdzie jest mowa, że to Ty pisałeś o patyczakach? Pisałeś o kolesiostwie. Nagrody "Nowej Fantastyki" - pięć tytułów, rok do roku pięć różnych wydawnictw. To "kolesiostwo"? Czy raczej Twoja spiskowa teoria?
A w ogóle wiesz, że w tak niewielkim światku jak polskie komiksowo wszystkie aktywnie działające osoby (rysujące, piszące, wydające, tłumaczące, dymkujące, recenzujące) są w jakiś tam sposób kolegami/koleżankami, znają się i siłą rzeczy w zasadzie każda nagroda jest "dla znajomych"?
Zresztą nieistotne. Przepraszam Studio Lain za zaśmiecanie tematu, po prostu przekłamania trzeba prostować, poproszę moderatorów o przeniesienie kilku postów dotyczących "kapituł" do działu o nagrodach albo o wywalenie ich w pi*zdu, bo niewiele wnoszą.
A na "Rising Stars" się bardzo cieszę. Kiedyś miałem Compendium, bo podobały mi się wydane w PL zeszyty, ale przy ówczesnym historycznie niskim kursie dolara (2 PLN, złote czasy!) nakupiłem tyle towaru, że w efekcie ten komiks nie doczekał lektury i wylądował na Wielkiej Wyprzedaży związanej z przeprowadzką. Teraz wróci!