Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248419 razy)

Flagranta (+ 1 Ukrytych) i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline Pocztar

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #13200 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 10:49:40 »
A Toppi? Aż się prosi o offset taki komiks. Jak zazwyczaj LiT podejmuje same dobre decyzje tak z Toppim wtopili

Czyli Wtoppi ;)

Noszę się z zamiarem kupienia całej kolekcji dzieł Toppiego. Czy mogę prosić o rekomendację? Czy tam są dobre, mocne, ekscytujące, chwytające za serce fabuły, czy tylko dla rysunków warto to mieć?

Offline donT

« Odpowiedź #13201 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 11:08:11 »
Toppi to takie komiksowe "basnie". Ponadczasowe, madre, czesto z koncowym twistem, do wielokrotnych powrotow.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #13202 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 11:09:11 »
Noszę się z zamiarem kupienia całej kolekcji dzieł Toppiego. Czy mogę prosić o rekomendację? Czy tam są dobre, mocne, ekscytujące, chwytające za serce fabuły, czy tylko dla rysunków warto to mieć?

Jak się nosisz, to się nie noś zbyt długo, bo tom 2 się wyprzedaje. Pewnie dodrukują, ale kto tam to wie na 100%.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13203 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 11:24:28 »
U mnie z kolei napisy w drugim tomie są przesunięte w prawą stronę :/ Nie ma tragedii, ale jest to widoczne. I szczerze mówiąc boję się trochę o "Darkness" i inne grubasy, bo po skończonej lekturze pierwszego tomu "CE" grzbiet lata bardziej niż "Na wschód od zachodu" od Muchy :/ Te komiksy będą miały ponad 600 stron, czyli jeszcze raz tyle co "CE".

nie martw sie CE sie nie rozleci :) testowane na ludziach ;) i w warunkach ekstremalnych :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline LukCook

« Odpowiedź #13204 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 12:38:14 »
Shane w najnowszej topce gildii ( 13.06.2024 - 26.06.2024 ) : https://www.gildia.pl/promocje/512

Offline LukCook

« Odpowiedź #13205 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 12:39:25 »
Czyli Wtoppi ;)

Polecam, fabuły również są świetne.

« Odpowiedź #13206 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 12:53:49 »
nie martw sie CE sie nie rozleci :) testowane na ludziach ;) i w warunkach ekstremalnych :)

O "CE" się nie martwię. Martwię się o "Darkness" i inne grubaski, bo one będą dwa razy grubsze od "CE" :/
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13207 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 12:58:11 »
O "CE" się nie martwię. Martwię się o "Darkness" i inne grubaski, bo one będą dwa razy grubsze od "CE" :/

zakupilem wersje amerykanska , bede mial w lipcu - by zobaczyc jak oni sie uporali z takim tomem

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Kvothe

« Odpowiedź #13208 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 13:07:48 »
Egmontowy Lucyfer ma prawie 700 str. i ładnie się trzyma, nic nie trzeszczy, więc się da jak się chce.

Offline komiks

« Odpowiedź #13209 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 13:10:33 »
Może zaokrąglony grzbiet jest do tego lepszy?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13210 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 13:26:22 »
przyglądamy się i tej opcji

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

« Odpowiedź #13211 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 13:34:06 »
Dwa dni temu miałem w łapkach naszego omniaka "Gideon Falls" (ponad 700 stron) i moim zdaniem ten egzemplarz trzymał się lepiej niż wspominane chociażby wcześniej "Na wschód od zachodu" (500 stron). Pomimo, że w trakcie czytania wszystko lata na prawo i lewo, to na półce stało to dość prosto. Tak więc chyba chodzi tutaj o to co było pisane wyżej - jak się chce to się da :)

Z tego co widziałem i czytałem, to komiksy lepiej składa Edica, ale oni znowu mają cieńszy papier, który trochę prześwituje. Chociaż w "Marvels" nie jest to specjalnie widoczne. Przynajmniej u mnie. No i komiks na półce wygląda bardzo porządnie.

Nie przepadam za zaokrąglonymi grzbietami, bo mało co jest tak wydawane i słabo to potem wygląda na półce. Tym bardziej, że cieńsze tomy zaokrąglonego grzbietu mieć nie będą.

Może opcja jak przy "Vae Victis"? Rozdzielić to na 3 tomy, skoro aż takiej różnicy w cenie by nie było?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13212 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 13:54:32 »
a tu akurat nie mogę rozbić na 3 - bo licencja :)

ale kiedyś miałem taki pomysł, żeby wydać zamiast hardcoverow - zeszyty w boxie
w tym przypadku ponad 50 zeszytów :) dzięki temu dwustronne ilustracje lepiej by wyglądały :) a jest ich tam masa :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline komiks

« Odpowiedź #13213 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 14:39:47 »
Dwa dni temu miałem w łapkach naszego omniaka "Gideon Falls" (ponad 700 stron) i moim zdaniem ten egzemplarz trzymał się lepiej niż wspominane chociażby wcześniej "Na wschód od zachodu" (500 stron).
Tak się składa, że ma tego omniaka, w środku jest taka wklejka na grzbiecie i ona się odkleiła. Tak więc jak dla mnie, jeden z najgorzej sklejonych komiksów, jakie posiadam.

w tym przypadku ponad 50 zeszytów :) dzięki temu dwustronne ilustracje lepiej by wyglądały :) a jest ich tam masa :)
To jest myśl, bo te dwustronne ilustracje wiele tracą w formatach omnibusów.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #13214 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 14:54:52 »
a tu akurat nie mogę rozbić na 3 - bo licencja :)

I to jest całkiem ciekawy pomysł!

Ciekawe jak by to wyszło finansowo w porównaniu do dwóch tomów? Jest to wogóle realne?