bjeń, Midar i 15 Gości przegląda ten wątek.
Bedzie
chyba następna po CE będzie POMROKAokładki do wyboru będą takie:
stary, watpie - gosc na tronie to klasyka ilustracji fantasy od Conana zacząwszy
Tytuł: Shane, Scenariusz: Jean-François Di Giorgio, Rysunki: Paul TengGatunek:“Shane” to komiks historyczny. Akcja rozgrywa się w XII-wiecznej Anglii. Elementy gatunkowe obejmują walkę o tron, intrygi dworskie, a także romans.Przekaz i tematyka:Komiks porusza tematykę walki o władzę i konfliktów dynastycznych w średniowiecznej Anglii. Głównymi bohaterami są Matylda, córka króla Anglii, i Shane, jej ukochany. Komiks zwraca uwagę na skomplikowane relacje między postaciami oraz na dramatyczne wydarzenia historyczne.Oryginalność i innowacyjność:“Shane” wyróżnia się na tle innych komiksów historycznych swoim szczegółowym i wiernym odwzorowaniem XII-wiecznej Anglii. Scenariusz Jean-François Di Giorgio jest dobrze przemyślany i oparty na rzeczywistych wydarzeniach historycznych.Inne komiksy o podobnej tematyce i gatunku:Komiksy o podobnej tematyce to na przykład “Czarna Księga” autorstwa Franka Millera czy “Król Artur” autorstwa Howarda Pyle’a.Ogólna ocena:“Shane” to komiks, który z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom historii i średniowiecznej Anglii. Rysunki Paula Tenga są szczegółowe i dobrze oddają klimat epoki. Scenariusz Jean-François Di Giorgio jest ciekawy i trzyma w napięciu. Moja ogólna ocena to 8/10.
ta choroba postępuje jak będę miał chwile pokażę ci jak wyglądaa) moja sypialniab) stołowyc) dwie piwnice
Klecę promp AI, który będzie mi charakteryzował komiksy. Na razie w fazie testów, sprawdzam na komiksach, które czytałem. Poniżej wrzucam dla Shane.
zwirku moge wykorzystac?