Według Zwirka należy kupować w pierwszej kolejności komiksy, które się szybko wyprzedają i których szansa wznowienia jest praktycznie zerowa. Komiksy wydawane przez SL właśnie do takich należą, ponieważ SL praktycznie nie robi dodruków i też nikt potem tych komiksów w PL nie wznawia. Także inne małe wydawnictwa, wydające nieznane, często niszowe tytuły.
Miałem podobny problem kilka lat temu, musiałem nadrobić 20 lat. Teraz jestem już prawie na bieżąco. I mogę powiedzieć, że z niektórymi komiksami w ogóle nie warto się spieszyć, bo wcześniej czy później będzie dodruk, albo nowe wydanie, często lepsze. Jak to rozpoznać? Ogólnie wszystko co wydaje Egmont, będzie miało dodruk. Ogólnie wszystkie głośne tytuły, też będą miały dodruk lub nowe wydanie. Większość polskich klasyków, również zostanie wznowiona, albo doczeka się integrala, nowego wydania. Można też zerknąć, na to co miało premierę jakiś czas temu i czy zalega w księgarniach, jeśli na Gildii wciąż jest przecena, to raczej mają tego dużo. Także na Allegro, liczba sprzedawców, liczba dostępnych sztuk i cena, jeśli jest niska, to znaczy, że jest dużo.