Ja jestem kompletnym laikiem i może nie powinienem się odzywać, ale dlaczego niesymetryczny rozstaw oczu dyskwalifikuje rysownika?
Na MFKiG, na którym gościł nieżyjący już Kim Jung Gi, miałem taką dziwną sytuację, właśnie siadłem przy stoliku i zacząłem się „rozrysowywać”, podeszła kobieta, dostała wrys i stwierdziła, że jest to dużo lepsze, niż to co zrobił dla niej w/w. Zaszokowany, poprosiłem o pokazanie jego wrysu. Nie wiem czy był lepszy czy gorszy, ale nie miał nic wspólnego z tym, co Kim prezentował w publicznym rysowaniu na żywo.
Fakt nr. 1, w tym dniu on już dawał wrysy od kilku godzin, dzień wcześniej też spędził na tym cały dzień. Robił te wrysy za darmo, pod presją czasu, kolejkowiczów itd.
Fakt nr. 2, wrys to forma autografu, stosowanie jakichkolwiek ocen „warsztatowych” w przypadku autografów to absurd.
Fakt nr. 3, Kim, jeśli chodzi o umiejętności warsztatowe, wciągał nosem Mittona i Tenga.
Fakt nr. 4, Teng, w omawianym tutaj wrysie, nie poprowadził linii pomocniczych, zapewne dlatego, że chciał zrobić od razu „na czysto”.
Fakt nr. 5, to co odstawił tutaj @Zwirek, nakładając te swoje „proporcje”, dyskwalifikuje go z grona ludzi zasługujących na wrys jakiegokolwiek rysownika.
Fakt nr. 6, właśnie odniosłem się kolejny raz MERYTORYCZNIE do wpisów @Zwirka.
I też nie siegam po np. Tenga i nie siegne bo nie lubie mieć na półce komiksów które nie przekonują mnie wizualnie.
No i brawo, dokładnie o to chodzi. Coś ci nie odpowiada, to po prostu nie kupujesz i tyle.